Bajzi Opublikowano 31 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 To i ja panowie pozwolę się dopisać do listy, niemógł bym odpuścić sobie takiej imprezy. 1. J.A.Z2. Szpiegu3. Popper4. Daniel Wirek5. Zulus6. Remek7. Patu8. Krisu239. Pirania7410.Mifek11.dzerwys12. Mariano Italiano13. Bajzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajzi Opublikowano 31 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Krisu23 daj na priv namiary telefoniczne to się zgadamy bo wydaje mi się że z jednego regionu jesteśmy. No chyba że na Tresną z daleka jeździsz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Na czas zlotu załatwiliśmy słoneczną pogodę, żeby można było posiedzieć przy ognisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 A skąd jesteś bajzi bo ja z Zawoi i na Tresną mam 40km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajzi Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 A skąd jesteś bajzi bo ja z Zawoi i na Tresną mam 40km. Ja jestem z Bielska Białej. Reszta na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 JAZ to mi się podoba w razie czego wiem do kogo się udać i prosić o rezerwację pogody. Czy inne usługi też wchodzą w grę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 JAZ to mi się podoba w razie czego wiem do kogo się udać i prosić o rezerwację pogody. Czy inne usługi też wchodzą w grę?Remek w takim bądź razie wiem kto odpowiada za załamanie pogody na kilka godzin przed Boleniem Warty w ubiegłym roku Przy okazji ...jeśli starczy mi sił to postaram się wpaść chociaż na jeden dzionek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Niestety musze zrezygnowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Jak w związku z powodzią? Bo na 11.08 już widzę ponad stany alarmowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Na miejscu namiotowania nie bylem ale po stanie na strategicznej chyba nie ma szans zeby nie zalalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 woda idzie do góry bardzo szybko obawiam się że nie zejdzie są jeszcze miejsca alternatywne dwa trzy na warcie ewentualnie uciekać poniżej uscia warty ale tam już jest rzęsa trzeba przemyśleć sprawę nie załamujmy się puki co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Nie znam się na Odrze, ale stawiam, że 420cm w Słubicach 11.07 oznacza zalanie naszego biwaku. Nawet jak by opadło do 13.07 to i tak zostanie kupa błota. A to co pokazują w telewizji to jakaś masakra. Biedni Ci ludzie apokalipsa na nich spadła. Dawajcie chłopaki znać jaki jest plan awaryjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Problemu by nie bylo, zawsze nocleg mozna zrobic w Motelu czy nie wiem jak to cos u nas nazwac . A na ryby codziennie dojazd, daleko nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekk Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Nie wiem Szpiegu kiedy zauważyłeś rosnącą wodę od przedwczoraj spadła dobrych kilka cm Do góry to pewnie dopiero pójdzie sądząc po tym co sie dzieje poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Szkoda, wielka szkoda... Tak się cieszyłem na ten zlot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Panowie nie jest przecież źle, główki nie są w całości zalane. Bynajmniej w Nowej Soli da się łowić na lajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Daniel pewnie ze tak ale u nas woda z Nysy przywali z 1,5 - 2 metry teraz głowki są lekko przykryte to co przyjdzie będzie od wału do wału wczoraj chciałem sprawdzić alternatywne miejscówki jak warta itp woda tam też idzie do gory poldery pozalewane a do tego z Noteci idzie rzęsa ;/ najlepszym rozwiązaniem jest przeniesienie imprezy na póżniejszy termin, i ewentualne spanie w hotelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Daniel pewnie ze tak ale u nas woda z Nysy przywali z 1,5 - 2 metry teraz głowki są lekko przykryte to co przyjdzie będzie od wału do wału wczoraj chciałem sprawdzić alternatywne miejscówki jak warta itp woda tam też idzie do gory poldery pozalewane a do tego z Noteci idzie rzęsa ;/ najlepszym rozwiązaniem jest przeniesienie imprezy na póżniejszy termin, i ewentualne spanie w hotelu Czyli do organizatora pytanie impreza definitywnie odwolana w ten weekend tak ? Bo plany trzeba zmienic jesli zlotu brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreyk1984 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Stan Odry we Wrocławiu i okolicach jak najbardziej ok. Rybek tez nie brakuje wiec pomyslcie poprostu może nad zmiana odcinka Odry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Stan Odry we Wrocławiu i okolicach jak najbardziej ok. Rybek tez nie brakuje wiec pomyslcie poprostu może nad zmiana odcinka Odry. Ja bym byl jak najbardziej za Tym bardziej, ze przy wysokim stanie wody z boleniami jest tutaj maly szał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreyk1984 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Ja akurat w wekend trollingowałem po Odrze za sumkami ale koledzy biegali za boleniami i co nieco pociagneli + sporo innych rybek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Czyli do organizatora pytanie impreza definitywnie odwołana w ten weekend tak ? Bo plany trzeba zmienić jeśli zlotu brak Podłączam się pod pytanie, bo też ewentualnie musiałbym przygotować plan B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Czekajmy na info od JAZ'a - z tego co wiem przesuwamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 zlot na Odrze przesuwamy na późniejszy termin tzn. 17 -19 wrzesień bądź 24- 26 wrzesień spanie w hotelu w Górzycy ewentualnie akademiki w Słubicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Cały czas, od kilku dni śledzimy poziom Odry i niestety nie chce inaczej pokazywać, a musimy kierować się właśnie nim. Tak jak wcześniej pisałem poziom Odry:200cm - piękne główeczki, szczyty zalane;250cm - główki zalane na wysokość kolan (możliwość łowienia)300cm - to już problem z łowieniem390cm - zapowiedź na czwartek, wg pogodynki.pl (http://www.pogodynka.pl/hydrobiuletyn.php) - to jest już woda pod wał. Ja bym byl jak najbardziej za Tym bardziej, ze przy wysokim stanie wody z boleniami jest tutaj maly szał Organizowanie zlotu?? Moim zdaniem to jest imprezka bardziej integracyjna jak łowcza, podstawowym celem jest znalezienie dobrego miejsca na biwakowanie, bez żadnych zagrożeń, że rano jesteśmy pod Szczecinem w namiotach . Tak jak @Zulus napisał, że jest mały szał, no dobra, ale to jest psychiczny luz dla kogoś kto mieszka 2km od biwakowania i w razie czego może pojechać sobie do domu i czapka, a co z chłopakami, którzy przyjechali pół Polski? No nie możemy tak ryzykować.Był plan przeniesienia obozowiska i zabawy w łowienie ryb, na Skwierzynę (daleko od rzęsy, która jest na Warcie i poziom Warty bezpieczny), ale My jako organizatorzy, chcielibyśmy pokazać innym dobre miejsca, gdzie warto iść, a gdzie raczej nie. Tak jak rok temu na zlocie w Pyrlandii @Tofik powiedział, że ryby brak , tak ja wolałbym powiedzieć, że jest i to masa, a będąc nad nowym łowiskiem mam niepewność, gdzie łowić. Wracając do poziomu Odry w pogodynce, to moim zdaniem nie jest brana pod uwagę sytuacja z Nysy Łużyckiej, a to jest szybka woda, tzn. szybko przyjdzie i szybko opadnie, co zwiększy jeszcze bardzie zalanie międzywału. Z tego też względu podjęliśmy wczoraj decyzję (włącznie z Remkiem), że termin Zlotu na Górzycy musi być przeniesiony.Qrcze, czyżby zabawa zaczynała się od początku (zapisy), jeżeli tak to przypominam, że termin 9-12.wrzesień jest zajęty przez organizowanie Klubowych Mistrzostw Polski na terenie Odry (Kunice-Słubice-Górzyca). Czekamy na Wasze propozycje. Oczywiście to jest już późny wrzesień, wczesny październik to raczej namioty odpadają , no i co za tym idzie polowanie raczej na grubszego zwierza, wiem ,że siedzą i czekają . Taki mały przykładzik, który niedawno się przytrafił podczas testowania przynęt (nie słuchajcie operatora, na początku używa dziwnego słownictwa ): http://img9.imageshack.us/img9/9805/wideo185.mp4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi