Skocz do zawartości

Zlot Odra Górzyca 13-15 sierpień 2010r. informacje oraz lista chętnych !!!

szpiegu

Rekomendowane odpowiedzi

Szkoda że nie było nam dane spotkać się w tym terminie. Jako że do was mam prawie 500 km przygotowania do tego wypadu były u mnie już daleko zaawansowane. Mnie osobiście pasuje każda z podanych dat i jak dotrwam na tym padole do tego czasu to postaram się z wami wypić piankę.

Heh Jacula jak zwykle z wobkiem w ustach.....no i jak się nie mylę bezcenny komentarz Grzecha :mellow:

Wracając do słów Jacka: to że ryby w Odrze są to jasne,tak jak w każdej rzece . Dla mnie,jak i dla innych uczestników/organizatorów takich spotkań, ważne jest jednak, żeby miejsce było bezpieczne, ryby po prostu schodzą na dalszy plan. To przesunięcie terminu to nawet lepsze rozwiązanie bo być może właśnie ok połowy września będę mógł sobie zrobić wolny weekend a to znacznie ułatwi mi przybycie na zlocik :mellow:

Byłem przed chwilą na rowerowym treningu i przy okazji zobaczyć co się dzieje z wodą, która idzie z Nysy.

Pisząc to:

...podstawowym celem jest znalezienie dobrego miejsca na biwakowanie, bez żadnych zagrożeń, że rano jesteśmy pod Szczecinem w namiotach :huh:....

Miałem na myśli coś takiego:

http://img411.imageshack.us/img411/3141/dsc01800a.jpg

Właściciel chyba źle obliczył wodę lub jeszcze śpi :(.

Ogólnie zlot byłby ciekawy :huh: , bo na fotce niżej cała łąka jest zalana:

http://img85.imageshack.us/img85/9397/dsc01794vs.jpg

Pewnie, jeszcze gdyby woda z 20cm opadła, to na tej trawce pod drzewkiem ze środka zdjęcia, zmieścilibyśmy się :D.

Dobra to napiszę pierwszy. Mnie bardziej pasuje 17-19 września.

Zjawiłbym się dopiero w piątek wieczorem i chętnie zabiorę kogoś z Zielonej Góry. Ale jeśli będzie tak, że pasuje Wam późniejszy termin to się oczywiście dostosuje.

Czy spanie w połowie września w namiocie (aucie) jest przegięciem?

Parę informacji w sprawie zlotu jeżeli pozostali jeszcze jacyś chętni aby spotkać się nad Odrą

- spotykamy się 24 – 26 wrzesień pora jak najbardziej odpowiednia na Odrzańskie drapieżniki jak szczupak, sandacz boleń. Mam nadzieję, że woda nie wykręci jakiegoś numeru :D

- śpimy w Górzycy za 54 zł od osoby za dobę wygląda to mniej więcej tak

http://sport.kultura.gorzyca.pl/index.php?option=com_content &task=view&id=57&Itemid=50

jedzenie we własnym zakresie do najbliższego sklepu 3 minuty na pieszo do Odry max 5 minut jazdy samochodem

jeżeli są jacyś chętni zapraszam o tworzenie listy i przybycie na wspólne łowienie

Koleżanki i Koledzy,

Niestety w tym roku nie dane nam było spotkać się?nad Odrą. Z przykrością, ze względu na niesprzyjające warunki wodne, zmuszeni jesteśmy odwołać Zlot. Bardzo chciałbym podziękować JAZ'owi oraz Szpiegowi za zaangażowanie i chęć realizacji imprezy. Bardzo to doceniam. Niestety tym razem natura okazała się?silniejsza i z nami wygrała (w tym roku już trzeci raz :( - Raba, później Odra i ponownie Odra).

Korzystając z okazji chciałbym zaprosić wszystkich forumowiczów do uczestnictwa w innym spotkaniu - głowatki. Z doświadczenia - świetna impreza, niesamowite krajobrazy, przepiękna woda i doborowe towarzystwo. Zapraszam. Szczegóły -> http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=14975&am p;am p;start=0&

Pozdrawiam

Remek

Nie dane było nam ugościć forumowiczów nad Odrą, ale może przyszły rok będzie bardziej suchszy, oby nie za bardzo :lol:. W tym tygodniu w Słubicach miały odbyć się Klubowe Mistrz. Polski w spinningu i też są przeniesione na połowę października.

Podczas tego przesuwania terminu, rozmawiałem z kilkoma chłopakami i wiem, że dużym problemem jest dopasowanie się z wolnym czasem pod zlot. Może na początku przyszłego roku trzeba byłoby przygotować jakiś wstępny kalendarz jerkbaitowych zlotów, bo w ciągu roku coś się przewija, jak nie Drawa (no chyba, że na przyszły rok @Mifek ją zarybi :lol:), u nas może być Odra, głowatka już pasuje i jest dobrze, Bałtyk też darzy rybkami. Nie musi to być w styczniu konkretna data pod zlot, ale wstępnie na co forumowicze mogliby się szykować.

JAZ Drawa fajna jest, niestety kolejny rok potwierddzil ze rzeka poza walorami estetycznymi nie oferuje nic wiecej. w chwili obecnej trwaja prace nad rozpracowaniem ewentualnej innej lokalizacji. zobaczymy co z tego wyjdzie....

JAZ Drawa fajna jest, niestety kolejny rok potwierddzil ze rzeka poza walorami estetycznymi nie oferuje nic wiecej. w chwili obecnej trwaja prace nad rozpracowaniem ewentualnej innej lokalizacji. zobaczymy co z tego wyjdzie....

Zimowy kropek Iny <_< Albo Parsęty :o Z tym, ze te kropki troche wieksze sa i takie bardziej morskie :mellow:

Zimowy kropek Iny <_< Albo Parsęty :o Z tym, ze te kropki troche wieksze sa i takie bardziej morskie :mellow:

salmo saltusy juz zagoscily chyba na stale w kalendarzu jerkbait.pl wiec nie ma co dublowac imprezy tym bardziej ze 6 miesiecach po saltusach wychodzi bellona jerkbaita...

mysle o czyms typowo pstrągowym...

• 3 lata później...