ehhooo Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Witam, przed następnym sezonem mam zamiar zakupić kamerę cyfrową by nagrywać siebie w akcji <_< Z założenia kamera ma stać z boku i filmować w pracy ciągłej co się dzieje. Kryteria jakie musi spełnić to bardzo długa praca na baterii, jakość filmów HD i szeroki kąt. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie, czy mógłby mi pomóc w wyborze? Ja jestem całkiem zielony w tym temacie. Co do ceny to nie mam pojęcia ile maksymalnie mogę na nią wydać pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Mogę Ci powiedzieć jak łatwo udało mi się skompletować taki zestaw o jakim mówisz: kupiłem kamerę full HD Praktica podobną do tej: http://allegro.pl/kamera-praktica-dvc-5-4-hdmi-hd-jak-nowa-i 1973054566.html Do tego obiektyw szerokokątny do zupełnie innego sprzętu, ale pasuje, kąt jest baaaardzo szeroki - wygina horyzont i... przykleiłem klejem 2-składnikowym na stałe. Ostrzy jak należy. Do tego dokupiłem 3 baterie (po 19zł hahah), kilka kart SD 8GB i mogę nagrywać, nagrywać, nagryyywać.... Zestaw do sprzedania, bo muszę zainwestować w coś innego. EDIT:Pisz mailem jakby co, bo zgubię ten wątek pewnie.tomek@wobler.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Kup aparat fotograficzny a nie kamerę. Ja kupiłem tak jak Ty - najpierw aparat, później oddzielną kamerę i .... jej nie używam (moja żona trochę). Teraz filmy w aparatach są rewelacyjnej jakości i bierzesz tylko jedno urządzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Remku, ale on chce postawić na statywie i kręcić do bólu aż coś złowi (tak zrozumiałem). Tu się aparat nie sprawdzi raczej. Do krótkich nagrań z holu itp to pewnie, ale do pracy po kilka godzin?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassket Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 to może coś do fishingu ekstremalnego? http://gopro.com/products/?gclid=COXWmo6u6qwCFWEntAod2kMQ9A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Ja używam kamerkę Go pro hd super hero 960 i jestem bardzo zadowolony.Zdjęcia też robi, ale takie sobie, porównywalne do zdjęć z telefonu. Kamerka ma szeroki kąt, zdjęcia i filmy można robić z bliskiej odległości bez obawy o obcięcie rybiego ogona.Jasny obiektyw daje możliwość nagrywania filmu w ciemnych miejscach np pod wodą w zacienionych partiach lub na większej głębokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ehhooo Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 dzięki wszystkim za odpowiedzi. co do aparatu to przerabiałem filmowanie nim w tym roku. Wszystko jest ok. gdy łowi się z kimś kto ten film włączy i nakręci lub jesteśmy sami ale upamiętniamy np. wypuszczenie rybki. Praca non stop to zaledwie ok 1.5h /tylko 20min odcinki/ w moim przypadku to zbyt mało. kamerki z serii extrem to też raczej nie dla mnie. dzięki @LASSOjbait za zwrócenie uwagi na kamerki niefirmowe wcześniej rozglądałem się tylko po sony.JVC, panasonic itp. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 To jest świetna kamera za taką cenę: http://allegro.pl/kamera-praktica-dvc-14-1-hd-foto-czerwona- czarna-i1951883594.html Tylko ogniskowa niestety spora. Bez adaptera nie spełni oczekiwań a adapterów nie robią. Trzeba samemu kombinować: http://allegro.pl/konwerter-szerokokatny-fisheye-efekt-jak-g opro-i1970403788.html @Lesiewicz - czy ta kamerka (a właściwie obudowa) wymaga smarowania jakimś uszczelniaczem przed zamknięciem? Na ile czasu wystarczy bateria? Jaka pamięć? Bo na cyfrowe.pl mizerny opis znalazłem a wygląda bardzo ciekawie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 To jest świetna kamera za taką cenę: http://allegro.pl/kamera-praktica-dvc-14-1-hd-foto-czerwona- czarna-i1951883594.html Tylko ogniskowa niestety spora. Bez adaptera nie spełni oczekiwań a adapterów nie robią. Trzeba samemu kombinować: http://allegro.pl/konwerter-szerokokatny-fisheye-efekt-jak-g opro-i1970403788.html @Lesiewicz - czy ta kamerka (a właściwie obudowa) wymaga smarowania jakimś uszczelniaczem przed zamknięciem? Na ile czasu wystarczy bateria? Jaka pamięć? Bo na cyfrowe.pl mizerny opis znalazłem a wygląda bardzo ciekawie! Obudowa nie wymaga smarowania otwierałem i zamykałem ją wielokrotnie i wsio wpariadkie.Mój kuzyn jest płetwonurkiem i sam był zdziwiony jak kamera nagrywa na 10m.Podobno wytrzymuje 50m ale nie mam zamiaru sprawdzać.Bateria wytrzymuje długo ale to zależy od rozdzielczości nagrywanego filmu.Ja przy rozdzielczości 1280x720 i prędkości 60 klatek na sekundę bawiłem się ok 4,5h i jeszcze można było nagrywać.Własnej pamięci nie ma tylko karty SD.Ja mam 16SD hc i dosyć dużo wchodzi filmików, dokładnie nie liczyłem.Ogólny opis: Kamera wygląda jak chińszczyzna ale zadanie swoje spełnia, szczególnie w filmikach wędkarskich.Szczególnie przydatny jest szeroki kąt i bardzo małe gabaryty.Obudowa wygląda solidnie i do tego w zestawie są różne uchwyty bardzo przydatne, szczególnie pasek na głowę jest fajny.Jedyny mankament to że nie ma wyświetlacza w którym można by było obejrzeć nagrany film.Jak będą jakieś pytania to śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Wielkie dzięki! Super sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Wrzucę jeszcze jedno zdjęcie z Go Pro. Tutaj link do filmiku pod wodą z głębokości ok 8 m, bez żadnej dodatkowej lampy. I link do filmu z nad wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassket Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 ech ... byłem podkręcony ,ale przez ciebie Lesiewicz zakupiłem przed chwilką Hero2 (mam nadzieje ,że warto) w UK cena całkiem znośna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 No to będzie na mnie A tak poważnie to naprawdę warto.Za te pieniądze to naprawdę fajny sprzęt i bardzo poręczny.Hero2 robi lepsze zdjęcia i ma lepszą rozdzielczość nagrywania filmów bo 1920 x 1080 i 30 klatek na s.Jak już ją dostaniesz to wrzuć jakieś fotki i linki do filmików dla porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zwróćcie uwagę, że w większości telewizyjnych programów, gdzie kręci się w ruchu, z maski samochodu, skutera wodnego, skacząc na spadochronie itp, autorzy używają kamerek GoPro. Tak sobie myślę, że to musi być całkiem niezła chińszczyzna. Jakiś czas temu zauważyłem to w TVN Turbo, od tamtej pory przyglądam się dokładniej i niemal zawsze da się taki sprzęcik gdzieś dostrzec, nawet w programach Discovery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zwróćcie uwagę, że w większości telewizyjnych programów, gdzie kręci się w ruchu, z maski samochodu, skutera wodnego, skacząc na spadochronie itp, autorzy używają kamerek GoPro. Tak sobie myślę, że to musi być całkiem niezła chińszczyzna. Jakiś czas temu zauważyłem to w TVN Turbo, od tamtej pory przyglądam się dokładniej i niemal zawsze da się taki sprzęcik gdzieś dostrzec, nawet w programach Discovery.Też to zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Obejrzyjcie to:GoPro jest kosmos. No i film też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Filmik naprawdę zacny. Zresztą jak i Sposób jego nagrywania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Filmik naprawdę zacny. Zresztą jak i Sposób jego nagrywania. Znalazłem ZNACZNIE :D ...i dla porównania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 źle zrobiony mastering dlatego różnica w jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Mając Go Pro aż szkoda zabierać ja tylko na ryby Sprzęt warty każdej wydanej na niego złotówki, a wykorzystać go można w naprawdę wielu sytuacjach. Kumpel ostatnio podczas remontu ustawił kamerkę żeby robiła zdjęcia co 30s i po zmontowaniu materiału z 4 dni pracy genialnie to wygląda A tu esencja tego do czego te kamerki zostały stworzone: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Prawdziwy obraz w go pro hero nie jest aż tak cudny (kumpel ma). Nie wiem jak to jest z go pro 2 pewnie o niebo lepiej. W tej cenie nie ma nic lepszego owszem i dla wędkarza nie trzeba więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Prawdziwy obraz w go pro hero nie jest aż tak cudny (kumpel ma). Nie wiem jak to jest z go pro 2 pewnie o niebo lepiej. W tej cenie nie ma nic lepszego owszem i dla wędkarza nie trzeba więcej. ATC 9K jest w podobnej cenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 A mnie interesuje możliwość robienia filmików w zwolnionym tempie przez go pro. Czy każda kamera, która zapisuje z prędkością 60kl/s może robić filmy w zwolnionym tempie, czy musi mieć taki tryb w menu? Jak to jest z tym zwolnionym tempem: nagrywam film i w którymś momencie chcę go spowolnić - rozumiem, że robię to dopiero w trakcie obróbki, czy może przed włączeniem nagrywania wybieram tryb slow motion? Wie ktoś jak to działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 A mnie interesuje możliwość robienia filmików w zwolnionym tempie przez go pro. Czy każda kamera, która zapisuje z prędkością 60kl/s może robić filmy w zwolnionym tempie, czy musi mieć taki tryb w menu? Jak to jest z tym zwolnionym tempem: nagrywam film i w którymś momencie chcę go spowolnić - rozumiem, że robię to dopiero w trakcie obróbki, czy może przed włączeniem nagrywania wybieram tryb slow motion? Wie ktoś jak to działa? Nie wiem czy w jakiejś kamerze jest zapisywanie w slow motion, moim zdaniem taki tryb jest niepotrzebny bo lepiej nagrać normalnie a odtworzyć w tempie jakim się chce.Czyli odpowiedź na twoje pytanie brzmi: spowolnić odtwarzanie w czasie obróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Oj nie do końca. Jeśli dysponujesz 60 klatkami na sekundę to spowolnienie będzie piękne, a jeśli 30-stoma to będzie sztuczne. Film naturalny dla oka to 24kl/sek i więcej. Dla spowolnień to akurat bardzo ważna cecha kamery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi