Skocz do zawartości

Filmiki wędkarskie - wybór kamery

Rekomendowane odpowiedzi

ja kupilem denver ac 5000 w,i wszystko ok poza wbudowanym mikrofonem ktory praktycznie slabo  rejestruje dzwieki tzn jak by sie normalnie rozmawialo to slychac ale nie slychac cholowanej ryby przewalajacej sie na wodzie itp.ogulnie slabo slychac  ,pytanie do was poniewaz jestem laikiem w tych sprawach czy jak dokupie mikrofon poniewaz urzeadzenie ma wejscie na mikrofon zewnetrzny to bedzie cos slychac?:)tu jest filmik nagrany ta kamerka

Edytowane przez robertd

ok jutro sprawdze do skypa to sie rozmawia i wszystko jest ok chodzi zeby wychwytywal wedkarskie dzwieki ,ogladnij ilmik z dzwiekiem jest troche slabo a jak sie cos mowi to slychac ,mi chodzi o to zeby kazde slowo bylo wychwycone kazdy dzwik a tego niestety na ta chwile nie ma m nadzieke ze jak dokupie mikrofon zewnetrzny to sie poprawi 

Edytowane przez robertd

Witam,

Dużo łapię w nocy. Czy ma ktoś jakiś test kamery albo czy możęcie coś polecić co daje radę w nocy ?

Widziałem w necie gdzieś test Canon 5d mk ii albo  iii. Przy jasnym obiektywie i ISO 11000+wychodziło naprawdę dobrze.

Przy kamerkach typu go pro, żeby cokolwiek nagrać musisz doświetlać lampą.

Ja ze swojej strony polecam Contour Roam 2.

Robi świetne filmy, nie nosisz dziwnego kwadratu na głowie, nie potrzebujesz dodatkowej obudowy bo jest wodoszczelna...

Fakt nie posiada Wi-fi i wyświetlacza, ale za to można nagrywać ponad dwie godziny, a to chyba dobry wynik.

Filmiki kręcone tą kamerką można obejrzeć w dziale sumy 2014.

Pozdrawiam!

Ja ze swojej strony polecam Contour Roam 2.

Robi świetne filmy, nie nosisz dziwnego kwadratu na głowie, nie potrzebujesz dodatkowej obudowy bo jest wodoszczelna...

Fakt nie posiada Wi-fi i wyświetlacza, ale za to można nagrywać ponad dwie godziny, a to chyba dobry wynik.

Filmiki kręcone tą kamerką można obejrzeć w dziale sumy 2014.

Pozdrawiam!

Wszystko fajnie, ale akumulator jest wbudowany i nie ma możliwości np. kupienia 3 szt i nosić naładowanych w kieszeni..

Czy źle odczytałem parametry?

Poza tym wygląda super, no i nagrywanie dźwięku też powinno być lepsze, bo nie ma tej szczelnej obudowy...

Kamerka jest sama w sobie wodoszczelna i niestety nie ma możliwości wymiany zasilania.

Jeżeli ktoś nie lubi siedzieć i obrabiać filmów i nie zawsze moment brania jest najważniejszy, to kamerka jest idealnym rozwiązaniem.

Jeżeli ktoś kręci filmy dokumentalne to niestety kamerka odpada...

Witam,

Dużo łapię w nocy. Czy ma ktoś jakiś test kamery albo czy możęcie coś polecić co daje radę w nocy ?

Tak - żadnego wyświetlania już prawie nie trzeba ;) Zwróć uwagę na Sony 7s http://mobile.fotoblogia.pl/524,sony-a7s-pelna-klatka-12-mpix-filmy-4k-i-czulosc-do-iso-409-600

Podbiję, gdyż wcześniej nie było odpowiedzi:

Czy przy zakupie kamerki SJ4000 przez eBay z Hong Kongu czy generalnie z poza strefy EU, trzeba będzie zapłacić cło i VAT ?

Czytałem na innych forach, że ludzie dostawali kamerki jako gifty bez cła i vat-u :) Myślę, że się da dogadać ze sprzedawcą, coby napisał, że sprezencił Ci kamerkię, to kilka złociszy w kieszeni zostanie :) Aczkolwiek ja kupowałem w Polsce ze względu na ustawę o ochronie konsumetów ;)

To może skasować konkurencję.Niedługo będę wiedział coś więcej na jej temat.Znajomy,pilot śmigłowca ratunkowego właśnie ją testuje.

https://www.youtube.com/watch?v=F6CGI3XkAiQ

Od jakiegoś czasu używam Virba Garmina w wersji Elite Dark. Bardzo dobra action kamera.

pozdrawiam

Czytałem na innych forach, że ludzie dostawali kamerki jako gifty bez cła i vat-u :) Myślę, że się da dogadać ze sprzedawcą, coby napisał, że sprezencił Ci kamerkię, to kilka złociszy w kieszeni zostanie :) Aczkolwiek ja kupowałem w Polsce ze względu na ustawę o ochronie konsumetów ;)

Zamówiłem sj4000 w dniu 18.07 i wczoraj przyszła jako GIFT za pośrednictwem poczty singapurskiej, ale chyba nie ma sensu za to dopłacać bo kilka dni po zamówieniu kamerki zamówiłem dla dziecka jakieś duperele zwykłą chińską pocztą i paczka przyszła razem z kamerką. Za kamerkę (z dodatkami) nie dopłacałem cła i vatu (całość zamówienia ok 140$).

Pozdrawiam

Patryk

Edytowane przez Flame

Co tu więcej napisać. Garmin pozycjonuje ją na jednej półce z GoPro - masa filmów na yt pełnych testów i porównań.

Na pewno Virb gabarytami jest większy i cięższy od GoPro. Trochę inna stylistyka - więcej guzików (moim zdaniem zaleta) i kolorowy lcd. 

Virb występuje w 2 wersjach Virb oraz Virb Elite (Elitka jest biała lub właśnie dark green - taki taktyczny zielony).

Elitka ma dodatkowo GPS, akcelerometr oraz wysokościomierz. Dlatego to właśnie jest moim zdaniem typowy action cam. Obie kamerki można dodatkowo sparować z innymi czujnikami Garmina np z czujnikiem tętna. Zarejestrowany parametr można nałożyć na film - co przy holu dwumetrowego suma w połączeniu z siarczystymi przekleństwami filmowanego może być niebagatelną pamiątką w pełni oddającą emocje podczas holu :D  Elitka ma także wifi - czyli pozwala na zdalna obsługę z telefonu, tableta. Czy to potrzebne nad woda, pewnie nie. Bateria 2000mAh daje rade. Jakby co spokojnie można dokupić druga, ładowarkę czy co tam nam jeszcze potrzebne żeby nie szukać w fajnych momentach źródła zasilania. Akcesoriów jak i części zamiennych jest sporo (tak jak np szklana osłona obiektywu, soczewka przednia czy jak to coś nazwać - moim zdaniem na plus, wszak wypadki się zdarzają, a i aktywnie użytkowana w terenie może się zmatowić) . Do kamerki dokupiłem case do nurkowania - w nim to dopiero wygląda poważnie :)

Jak pogoda pozwoli to może na dniach nagram coś z nad wody. jak dotąd same filmy z wakacji ;)

post-54279-0-79503000-1406752841_thumb.jpg

Edytowane przez snup
  • Like 1