Skocz do zawartości

Filmiki wędkarskie - wybór kamery

Rekomendowane odpowiedzi

No w sj 4000 to coś takiego będzie, że godzinka lub ciut więcej na jednej. Ja tam robie tak że nagrywam miejscówke na której łowie, wyłączam kamerke, ide do nastepnej i włączam, trochę upierdliwe ale wydaje mi się że lepsze jest coś takiego dla baterii. 

Taki tam testowy filmik ;).

https://www.youtube.com/watch?v=M8qpAl5l8Zs

No i następny filmik tym razem ,,porządniejszy,,  :P... Na co komu podbierak :angry: ?! Ręką nie dałbym rady bezpośrednio go dosięgnąć,  za nisko lustro wody. No ale gumowe cierniki ( 5 cm ) o dziwo łowią więcej szczupaków niż garbusów, mnie tam to pasuje  ;)

Edytowane przez MATIG

aaa i przy okazji szukajac pasa do montowania na klatke znalazlem sklep gdzie jest naprawde tanio :) 

http://www.mitoya.pl/85-do-kamer-wideo

moze sie komus przyda :)

świetny sklep i super ceny! Dzięki bo akurat szukałem czegoś do swojej a tu znalazłem za śmieszną cenę i ... było.

Witam Panowie
Zapatruje się nad kupnem tej oto kamerki kamera sony hdr-cx405 oczywiście do celów wędkarskich, z racji tego, że mało znam się na sprzęcie jestem otwarty na propozycję kamer cyfrowych. 

PS: Co myślicie o tej Sony co zaproponowałem >? 

Z góry dzięki za wszelką odpowiedź 

Witam 
Chciałbym zapytać o kamerę sony hdr-cx405 czy warto jest ją zakupić, jestem otwarty na propozycje kamer mniej więcej do 800 zł

Z góry dziękuję za pomoc 

Proszę o usunięcie tego posta (miałem wirusa i mi namieszało) 

Edytowane przez Fishmaker

A w waszych sj 4000 też macie coś takiego że nagrywa jeden plik do 35 min max i nagrywania nie przerywa tylko zapisuje do drugiego pliku też znowu do 35 min ? Bo ja coś takiego mam a wolałbym jeden duży plik chyba że się nie da inaczej. U mnie też podobnie wychodzi z nagrywaniem tzn. 1.30 / 1.40 h :) mnie tam to pasuje bo zawsze mam drugą baterię przy sobie, karta 32 gb i heja. 

A w waszych sj 4000 też macie coś takiego że nagrywa jeden plik do 35 min max i nagrywania nie przerywa tylko zapisuje do drugiego pliku też znowu do 35 min ? Bo ja coś takiego mam a wolałbym jeden duży plik chyba że się nie da inaczej. U mnie też podobnie wychodzi z nagrywaniem tzn. 1.30 / 1.40 h :) mnie tam to pasuje bo zawsze mam drugą baterię przy sobie, karta 32 gb i heja.

Związane jest to z formatem karty pamięci. Tak ma być :D

Jakies zwiekszone baterie masz w tej SJ4000 ??

U mnie 60 minut nagrywania to max na baterii...

Nie no zwykłe najzwyklejsze,  jedna która była w zestawie i druga dokupiona made in china zapewne. No i wczoraj na rybach nagrało mi 2x35 min plus 2 kawałki po 8 min gdzieś, także ,,trzecie,, 35 min dałoby radę pewnie gdybym nie przerywał. Sam byłem zdziwiony bo wcześniej jak nagrywałem to też szybciej padła, nie mam pojęcia od czego to zależy. 

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Panowie ja właśnie odebrałem prosto z Chin moją SJ5000 +.  Wskazówka dla następnych kupujących :) Wi-fi to zbędny bajer, działa to średnio . Po włożeniu kamerki pod wodę zasięg drastycznie maleje. Przesył do telefonu jest z opóźnieniem :)

Teraz pytanie dlaczego nagrywa mi filmiki w różnych długościach ?? Czasami nagra 30sekund czasami 1:45 ale nic dłuższego ...  Ma ktoś na to sposób ??

Panowie ja właśnie odebrałem prosto z Chin moją SJ5000 +.  Wskazówka dla następnych kupujących :) Wi-fi to zbędny bajer, działa to średnio . Po włożeniu kamerki pod wodę zasięg drastycznie maleje. Przesył do telefonu jest z opóźnieniem :)

Teraz pytanie dlaczego nagrywa mi filmiki w różnych długościach ?? Czasami nagra 30sekund czasami 1:45 ale nic dłuższego ...  Ma ktoś na to sposób ??

Miałem ten sam problem , szukałem odpowiedzi i pisałem też tu o tym , nikt nie udzielił jednoznacznej podpowiedzi , szukałem metodą prób i błędów. Po pierwsze uaktualnij oprogramowanie u mnie to pomogło http://www.sjcamindonesia.com/download-dan-update-firmware-sjcam-sj5000-wifi-non-wifi-dan-sj5000/

Po drugie (u mnie) czasami zdarzało się że nie dało się włączyć kamery i tak metodą prób doszedłem że jedna z  3 baterii jest jakaś felerna, wszystkie naładowane w 100% sprawdzane miernikiem i jedna zawsze mi zawieszała kamerę ( nie pozwoliła się jej uruchomić)

Po wgraniu nowego softu i wyeliminowaniu jednej bateri mogę się teraz cieszyć nagrywaniem.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

tu jest bardzo fajny tescik i porownanie kamer xaiomi i dwoch gopro 

a tu mozna kupic z magazynow w hiszpani http://www.geekbuying.com/item/Xiaomi-Xiaoyi-WiFi-Action-Camera-16MP-1080P-60FPS-Ambarella-A7LS-155-Degree-Wide-Lens-Bluetooth-40M-Diving-Sports-DV---White--Basic--344691.html

Edytowane przez Michci0

Dobrze, że pojawia się konkurencja dla Go Pro, bo moim zdaniem ceny tego sprzętu są zawyżone i to nie tylko w stosunku do siły nabywczej Polaków, ale też w stosunku do realnej wartości użytkowej. Nie znałem Xiaomi, ale na pierwszy rzut oka wydaje się być zbliżoną konstrukcją. Ma węższy kąt widzenia 150 stopni vs 170 w Lamaxie i 4 mln pixeli więcej w matrycy, ale czasy fascynacji milionami pixeli już na szczęście minęły.