Fishmaker Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Panowie ale kusicie tymi opiniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) a ja się zastanawiam, 1h materiału 1080p 60fps, to pewnie min 16GB, obrabianie tego na moim kompie , to pewnie byłaby jakaś masakra, dyski w kompie zapchane, to samo w popcornie, blu-ray'a i nagrywarki też nie mam Edytowane 15 Marca 2016 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) U mnie 70 min materiału, to dwa pliki po 35 min, i jeden plik zajmuje około 4 gb, tylko że w 1080p 30 fps. W 60 zapewne będzie wyżej. Co do miejsca na dysku, ja zrobiłem sobie jedną partycje 120 gb, właśnie do materiałów zgrywanych z kamerki, jak i gotowych zrenderowanych filmów. Po renderze odrazu czyszczę nie potrzebne "surowe materiały" ,a gotowy film rzecz jasna zostawiam w odpowiednim folderze . Edytowane 15 Marca 2016 przez MATIG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) jak w G7X ustawiam 1080p 60fps, to pokazuje mi, że mogę nagrać na karcie 16gb 59min przy scenach kontrastowych pewnie nie więcej niż 50min Edytowane 15 Marca 2016 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 ja kupuję dysk za dyskiem , ale ja robię profijak robicie dla siebie, nie dla klienta to możecie spokojnie mniejsze pliki robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) jak w G7X ustawiam 1080p 60fps, to pokazuje mi, że mogę nagrać na karcie 16gb 59min przy scenach kontrastowych pewnie nie więcej niż 50min Jak masz możliwość, i jak kamerka obsługuje duże formaty kart pamięci, odłóż sobie kase na karte 64-128 gb i problem z głowy Teraz nie jest to jakiś ogromny wydatek, a zawsze wygodniej mieć jedną większą pojemnościowo kartę.. Edytowane 15 Marca 2016 przez MATIG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) to już nie chodzi o pojemność, co obróbkę i przechowywaniejak chce 1080p 60fps, to wyżej dupy nie podskoczę i matematyki nie pokonamzrobiłem małą próbkę zwykłego cięcia takiego pliku około 1GB, przy dość wysokim bitrate (nie chodzi przecież o to , aby zamarnować sobie jakość) i chyba musiałbym zmienić kompa, aby obrobić materiał po urlopie z dzieciakami ale jeśli kamerka miała by być na dłuższy czas, a ja tak zakładam, to chyba lepiej mieć namiar możliwości i najwyżej z nich nie korzystać (przynajmniej na razie) Edytowane 15 Marca 2016 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 jak w G7X ustawiam 1080p 60fps, to pokazuje mi, że mogę nagrać na karcie 16gb 59min przy scenach kontrastowych pewnie nie więcej niż 50minJa pamietam ze 4 baterie rozladowalem w Sj czyli 4 h materialu i w 1080 60 fpsow zmiescilo sie na karte 16 GB wiec az tyle to nie zajmuje. Ale sprawdze i potwierdze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Panowie, weźcie pod uwagę fakt, że niektóre tanie kamerki te 60fps, to mają tak umownie...materiał nagrywany jest 30fps, a elektronika klatki dubluje. I niby jest 60fps, ale spróbujcie zrobić z tego slow motion...a producenci to robią, bo klient oczekuje jak najwięcej, za jak najmniej...więc dostaje 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Panowie polecicie jakąś lustrzankę czy coś w tym stylu do nagrywania jakiś fajnych ujęć makro oraz do nagrywania widoczkow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 U mnie karta 32gb to tyle co 2h9min nagrywania a 64ka odpowiednio 4h18 min, w formacie 1080 i 60 fps rzecz jasna. Wolę osobiście kartę 64 a tą druga mam w zapasie, sama wymiana baterii mnie wystarczająco wnerwia więc przynajmniej z kartami mam nieco spokój 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 w pizdu , kamera miała być możliwie tania, więc zamówiłem M10 WiFi - 318zł z dodatkową baterią i ładowarką wyszło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 U mnie karta 32gb to tyle co 2h9min nagrywania a 64ka odpowiednio 4h18 min, w formacie 1080 i 60 fps rzecz jasna. Wolę osobiście kartę 64 a tą druga mam w zapasie, sama wymiana baterii mnie wystarczająco wnerwia więc przynajmniej z kartami mam nieco spokój Właśnie wcześniej napisałem, ze lepiej mieć jedną a większą pojemnościowo, ja już szukałem nie raz karty pamięci w trawie tudzież w innym miejscu w którym ciężko było coś tak małego dostrzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 w pizdu , kamera miała być możliwie tania, więc zamówiłem M10 WiFi - 318zł z dodatkową baterią i ładowarką wyszłoJa czekam aż SJ4000+ zejdą do 4 stówek. 2K, 1080P/60 klatek i Wifi. To nowość więc warto zaczekać 2-3 tygodnie. Przed Syrsan kupię. Gdzie dostałeś M10 WiFi z dodatkową baterią za 319 zł ??? Tyle kosztuje zwykłe M10. Chyba że z Chin zamawiałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Zauważcie w ilu fpsach obecnie dostępne kamerki rejestrują obraz - 15,30 tu !!! Nie sądzicie że to nieco mało aby można następnie w sposób płynny to odtworzyć i tu moje pytanie jakiej minimalnej wielkości telewizorze Sorki panowie ale jak dla mnie na dzień dzisiejszy to ten temat raczej nie ma prawa bytu a juz z całą pewnością jeszcze jest na niego za wcześnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 30 fps jest jak najbardziej do przyjęcia, niżej już nie bardzo. Na obecną chwile nie ma co nagrywać w 2k - 4k, jeszcze te standardy nie są tak mocno rozwnięte. 1080p 60 fps to jest idealne dla mnie. Poza tym wyższe rozdzielczości wymagają też lepszego sprzętu do obróbki, a do 1080p spokojnie na większości kompów się obrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterson Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 https://www.youtube.com/watch?v=wHtUIDPI_xc Na podstawowych ustawieniach tak jak przyszła Mi to nie wygląda na 60 fps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 A mi wygląda 60 fps bankowo. A tym rybkom mogłeś coś sypnąć bo widać że głodne pływały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterson Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) Rzeczywiscie..ustawiło mi sie na 480p Edytowane 15 Marca 2016 przez Piterson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 tak z Chin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Ktos wspominał o kamerce Eken 9 , znajomy miał i sprzedał po kilku wypadach z niesmakiem. Podobno szału nie robi i mega wrażliwa na pochmurną pogode. Postaram sie zdobyć filmik z wypadu i wrzuce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 w pizdu , kamera miała być możliwie tania, więc zamówiłem M10 WiFi - 318zł z dodatkową baterią i ładowarką wyszłoKamil jakas mała szansa , że jak przywiozą kamerkę to zrobisz krótki filmik z nad wody i wrzucisz w tym wątku ? Taki wędkarski gdzie widać kij , przynetę , wodę i może rybę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 pewnie nie szybko, bo sprzętu do wieszania nie zamawiałem(łowienie), u mnie ma służyć do trochę innych celów co do EKEN, to z sampli widziałem, że stabilizacja też nie pierwszych lotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 . Do czego tak naprawdę wykorzystywana jest funkcja wifi w tej kamerze ? Z czystym sumieniem mogę brać wersję bez ? Do robienia filmów o jakich się nie śni tym co mówią, że to zbędny bajer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Aaa znaczy takie "wiem, ale nie powiem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi