Skocz do zawartości

Filmiki wędkarskie - wybór kamery

Rekomendowane odpowiedzi

to, że ktos nazwał się "SJCAM-POLAND", nie znaczy , że jest autoryzowanym dealerem

Jest nie jest, według mnie pewniej z takiej strony kupić niż z allegro, chyba że ma się pewność od kogo się bierze z tego serwisu. 

PS: Poza tym strona pewnie wygląda i jak nie będzie Ci się zgadzać coś po sprawdzeniu kodu na stronie producenta możesz zwrócić.

Edytowane przez MATIG
  • Like 1

nie chodzi o to czy pewnie, czy nie i jak ktoś to odbiera, tylko, że post Kolegi może wprowadzić w błąd/przeświadczenie, że kupuje bezpośrednio u producenta

można mieć domenę sjcam.com.pl i być Królikiem24 czy Satnet, co nie znaczy, że to jakoś źle, towar sprzedany na terenie EU ma swoje zalety w zakresie ochrony konsumenckiej nie do przecenienia :)

odtwarzacz który "łyka" .mov. wiele zależy od OS telefonu, bo to pod system operacyjny telefonu są programy. Jak android to wejdź do google play wpisz plik mov i zobacz co Ci zaproponuje, pod inne systemy (windows i iOS) są tez takie miejsce skąd ściągasz soft

• Like 1

Zaraz to sprawdzę i dam znać, szczerze mówiąc dobra myśl. 

PS: Normalny odtwarzacz który jest w androidzie nie czyta, ale wystarczy zainstalować VLC for android, w sklepie play to jest i gra gitara. Sprawdzane na starym ale jarym samsungu galaxy s2. 

Edytowane przez MATIG
  • Like 2

Jeszcze taka sprawa Czy w czasie nagrywania uzywacie zoomu?

Nie, ja nie używam. Czemu? Podczas zoomowania, tracimy jakość i ostrość materiału. Gdyby był zoom optyczny..,  to inna sprawa godna zastanowienia się. Ale tak to jest to bezsensowne. 

Edytowane przez MATIG
  • Like 1

M10 WiFi

1080p 30kl/s

HDR : ON

Ekspozycja : +1/3

Balans bieli : Auto

taka szybka próba na chama, po prostu przypiąłem córce kamerkę do kamizelki, więc buja mocno, ostatnie sekundy z dreszczykiem :)

ostre światło :(, ale kamerka lubi ogólnie światło :) i plamy barw

plik po kompresji mpeg mniej więcej do 50% objętości pliku źródłowego mov

bitrate : 10000kbps

2-Pass Encoding i Turbo First Pass

https://www.youtube.com/watch?v=4uuD4JAizIs

Edytowane przez bazyloss

kurka jak teraz patrzę jaka jest jakość (kompresja) na YT przez Chrome, to widzę, że nie ma sensu na tej podstawie oceniać pliku jaki mam na dysku

dziwne, bo przez Firefox było znacznie lepiej, ale teraz nie mogę odtworzyć tego w większej rozdzielczości niż 720p, a przez dłuższy czas mogłem tylko w 360p .. wiecie o co chodzi ?