Skocz do zawartości

Filmiki wędkarskie - wybór kamery

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, ktoś z Was próbował uchwytów do plecaka? Tak, by osiągnąć mniej więcej taki kadr:

Wygląda to fajnie, chyba ciekawiej, niż kręcone "z czapki", bądź z "klaty".

W sieci natrafiłem na taki uchwyt:

....

Ale 750 pln(!!!), to wg mnie przegięcie.

Jakieś alternatywy?

https://mediamarkt.pl/foto-i-kamery/uchwyt-go-pro-afaem-001-3-way-grip może coś takiego z GoPro. Są zamienniki o dłuższym wysięgu ale to muszę poszukać.

plecak ze stalażem - dla mnie to już przesada :)

A co w tym przesadnego? Z brzegu łowię zawsze z plecakiem, kwestia rozwiązania podczas łowienia z łodzi.

Zresztą, nie musi być od razu stelaż. Może by szelki na klatkę założone odwrotnie i jakieś złączki odprowadzające za siebie? ;)

• Like 1

szelki mają mocowanie na zatrzask, wystarczająco stabilny dla samej kamerki, ale dla takiej landary już wg mnie nie

kombinując dodatkowe wyprowadzenie na bok zyskasz dodatkowe ramie momentu - nie jest to moim zdaniem dobry pomysł

plecak ze stelażem aluminiowym i mocowanie do niego owszem - tylko dla mnie taki plecak jest niewygodny i dlatego napisałem, że to przesada :)

z drugiej strony jeśli stricte nastawiasz się na filmowanie, to pewnie można znieść wszelkie niegodności :)

Edytowane przez bazyloss

Zwykłe sj 4000 obsługują max 32 gb. 64 gb też może działać, tylko chyba trzeba ją jakoś specjalnie sformatować, czy tam wybrać podczas formatowania jakąś tam opcje. Z tego co pamiętam na youtubie są filmiki jak to zrobić. 

PS: Kuba, dobrze wykombinowałeś :D, teraz na ryby dawaj i filmy kręć! 

Edytowane przez MATIG
  • Like 1

Ja nie tuningowałem nic z kartą pamięci. Nie dorabiałem też żadnego wejścia mikrofonowego, bo akurat to mi nie było potrzebne. Ale wymieniałem mikrofon, bo oryginalny się skiepścił (jam ci elektronik zawodowy, to umim :) ). Wsadziwszy pojemnościówkę w aparatu foto szajsunga, który przed zalaniem pięknie zbierał dzwięk i fajnie to zadziałało :)

• Like 2