K-Pon Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Panowie, ktoś z Was próbował uchwytów do plecaka? Tak, by osiągnąć mniej więcej taki kadr: Wygląda to fajnie, chyba ciekawiej, niż kręcone "z czapki", bądź z "klaty". W sieci natrafiłem na taki uchwyt: .... Ale 750 pln(!!!), to wg mnie przegięcie. Jakieś alternatywy? https://mediamarkt.pl/foto-i-kamery/uchwyt-go-pro-afaem-001-3-way-grip może coś takiego z GoPro. Są zamienniki o dłuższym wysięgu ale to muszę poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 https://mediamarkt.pl/foto-i-kamery/uchwyt-go-pro-afaem-001-3-way-grip może coś takiego z GoPro. Są zamienniki o dłuższym wysięgu ale to muszę poszukać. Kwestia, jak to zamocować do plecaka/pleców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 To fakt. Trzeba dodać element np na ramię. W podanym przez Ciebie rozwiązaniu masz plecak z ramieniem na usztywnieniu. Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 To fakt. Trzeba dodać element np na ramię. W podanym przez Ciebie rozwiązaniu masz plecak z ramieniem na usztywnieniu. Ale z racji ceny jest nie do przyjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 wg mnie to rozwiązanie jest bez sensu, tak długie ramie potrzebuję solidnego / sztywnego podparcia, co z tego , ze sama konstrukcja jest sztywna skoro punkt zamocowania jest "miękki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 To trzeba zrobić tak, żeby całość była stabilna... nie takie rzeczy ludzie wymyślają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 plecak ze stalażem - dla mnie to już przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 plecak ze stalażem - dla mnie to już przesada A co w tym przesadnego? Z brzegu łowię zawsze z plecakiem, kwestia rozwiązania podczas łowienia z łodzi.Zresztą, nie musi być od razu stelaż. Może by szelki na klatkę założone odwrotnie i jakieś złączki odprowadzające za siebie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 (edytowane) szelki mają mocowanie na zatrzask, wystarczająco stabilny dla samej kamerki, ale dla takiej landary już wg mnie niekombinując dodatkowe wyprowadzenie na bok zyskasz dodatkowe ramie momentu - nie jest to moim zdaniem dobry pomysłplecak ze stelażem aluminiowym i mocowanie do niego owszem - tylko dla mnie taki plecak jest niewygodny i dlatego napisałem, że to przesada z drugiej strony jeśli stricte nastawiasz się na filmowanie, to pewnie można znieść wszelkie niegodności Edytowane 15 Kwietnia 2016 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Kręcę póki co do szuflady. W moich okolicach "filmowców" nie brakuje, presja dzięki temu też znacznie wzrosła. Dlatego ja publikacji na razie nie przewiduję, chyba, że z "pigalaków". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 to dla mnie nie ma znaczenia raczej chodziło mi o nastawienie na dzień filmowy, chcesz mieć fajny kadr do szuflady, to trzeba się na to nastawić i "poświęcić" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 M20 już w przedsprzedaży . Zaczekam jak będzie można od ręki kupić i zdecydowanie biorę z uwagi na gabaryty ( możliwości ? ) , akcesoria dodatkowe i cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zawsze będzie ten krok dalej. Ile można czekać ? Sezon za pasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 nie kojarze żeby była o tym tutaj mowa więc zapytam Czy ktoś tuningował kamery SJCAM żeby obsługiwały karty 64-128 GB ?? Lub jeszcze jakiś przydatny tuning ?Ktoś robił tą przeróbke z mikrofonem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 no właśnie, gdzie to było o tym mic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 nie kojarze żeby była o tym tutaj mowa więc zapytam Czy ktoś tuningował kamery SJCAM żeby obsługiwały karty 64-128 GB ?? Lub jeszcze jakiś przydatny tuning ?Ktoś robił tą przeróbke z mikrofonem ?Kamera SJCAM4000+ obsługuje je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Ja sobie sam zrobiłem uchwyt do pawęży pontonu, żeby było widać wszystko co się dzieje na pontonie i dookoła 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 (edytowane) Zwykłe sj 4000 obsługują max 32 gb. 64 gb też może działać, tylko chyba trzeba ją jakoś specjalnie sformatować, czy tam wybrać podczas formatowania jakąś tam opcje. Z tego co pamiętam na youtubie są filmiki jak to zrobić. PS: Kuba, dobrze wykombinowałeś , teraz na ryby dawaj i filmy kręć! Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez MATIG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Kuba, cyknij fotkę tego rozwiązania U siebie w pontonie próbowałem uchwytu do kierownicy roweru (zamocowanego do wiosła) i generalnie sprawa fajna, ale nieco za nisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Rozwiązanie za 6.50 zł 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Kamera SJCAM4000+ obsługuje je.Jak sprawuje się kamerka? Jesteś zadowolony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Kamera przyszła generalnie bez żadnych konkretnych uchwytów. Zamówiłem na czaszkę i klatę. Tak więc nic nie kręciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Ja nie tuningowałem nic z kartą pamięci. Nie dorabiałem też żadnego wejścia mikrofonowego, bo akurat to mi nie było potrzebne. Ale wymieniałem mikrofon, bo oryginalny się skiepścił (jam ci elektronik zawodowy, to umim ). Wsadziwszy pojemnościówkę w aparatu foto szajsunga, który przed zalaniem pięknie zbierał dzwięk i fajnie to zadziałało 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Kamera przyszła generalnie bez żadnych konkretnych uchwytów. Zamówiłem na czaszkę i klatę. Tak więc nic nie kręciłem.Ile czekałeś na przesyłkę? Myślę o zakupie przed urlopem w połowie maja i nie wiem czy tu czy z Chin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Moja z Chin przyjechała przedwczoraj, zamówiona 1-2 kwietnia. Zwykle przesyłki docierały szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi