Pawgas Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 No właśnie chyba się zgapiłem choć jak będę zamawiał to do Niemiec więc mam nadzieję, że tu przyjdzie szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Ile czekałeś na przesyłkę? Myślę o zakupie przed urlopem w połowie maja i nie wiem czy tu czy z Chin.Szła długo. Ponad 2 tygodnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Panowie, ktoś z Was próbował uchwytów do plecaka? Tak, by osiągnąć mniej więcej taki kadr: Wygląda to fajnie, chyba ciekawiej, niż kręcone "z czapki", bądź z "klaty". W sieci natrafiłem na taki uchwyt: http://winmar.pl/p23823,wizmount_CU2PACK_mocowanie_do_plecaka_dla_kamer.html?witamy=serdecznie Ale 750 pln(!!!), to wg mnie przegięcie. Jakieś alternatywy?Że ciekawiej to nie ma wątpliwości ale za 750pln? Ja bym to zrobił z plastikowych rurek do centralnego łączonych zgrzewarką. Uformowałbym stelaż który pasuje do mojego plecaka- nadaje mu kształt taki jakby był załadowany, plus ten kominek do góry na kamerę. . W plecaku wszyłbym cztery rzepy żeby się nic nie przesuwało i heja. Jakbym nie chciał filmować to zawsze można wymontować. Jak ktoś za to płaci 750pln to jest bogaty i leniwy albo mało kreatywny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Ja sobie sam zrobiłem uchwyt do pawęży pontonu, żeby było widać wszystko co się dzieje na pontonie i dookoła z uchwytu.jpgGratuluję pomysłu, będziesz Pan zadowolony gwarantuję. https://youtu.be/TxQ3EzxSOY0 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Czy to normalne, że sj4000+ wifi nie łączy się ze smartfonem w obudowie wodoszczelnej ? Że pod wodą nie zadziała to wiedziałem, ale nawet w bliskiej odległości od siebie od razu zrywa połączenie...Jakieś wskazówki co by poprawić jakość obrazu ? Balans bieli, ostrość itp. Już teraz jest ok, ale jeśli prostymi ustawieniami można coś poprawić to czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 (edytowane) Czy to normalne, że sj4000+ wifi nie łączy się ze smartfonem w obudowie wodoszczelnej ? Że pod wodą nie zadziała to wiedziałem, ale nawet w bliskiej odległości od siebie od razu zrywa połączenie...Jakieś wskazówki co by poprawić jakość obrazu ? Balans bieli, ostrość itp. Już teraz jest ok, ale jeśli prostymi ustawieniami można coś poprawić to czemu nie Co do wifi to nie odpowiem Ci na ten temat, ale co do ustawień, to jak ta sj 4000+ ma te same ustawienia co "bez plusa", to ja mam na stałe ustawione: Balans bieli na tungsten/wolfram, ekspozycja na 1/3+, hdr-on, ostrość normalna. PS: Ewentualnie ostrość mocną możesz ustawić, wtedy obraz będzie jakby to powiedzieć mniej poszarpany, tak jak byś odpalił w jakiejś grze Anty Aliasing, czy w skrócie AA, o wygładzanie. Ale osobiście znów wróciłem do ostrości normalnej. Edytowane 23 Kwietnia 2016 przez MATIG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Dzieki, posprawdzam ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Też tak ustawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 (edytowane) Gdyby kogoś zainteresowało http://allegro.pl/kamera-sportowa-sj4000-hd-1080p-akcesoria-i5997221553.html http://allegro.pl/kamera-sportowa-full-hd-sj7000-wifi-pl-akcesoria-i6043181504.html Edytowane 23 Kwietnia 2016 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Podróbki SJCAM. Niewiele dopłacasz i masz oryginał.Nie kupiłbym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Lepiej dopłać i kup oryginał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Cudów nie ma, za tę cenę to nie jest oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Dla mnie też za tanio na oryginał, choć za te pieniądze można by kupić w celach testowych Moją kupowałem jak była nowością, jeszcze nie było wtedy podróbek. Kupowałem w Polsce za "pincet" złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 To na 100% podróba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Jak pasuje do niej oryginalne oprogramowanie, to znaczy, że bardzo dobra podróba I moja jest bez Wi-Fi, bo wtedy jeszcze nawet oryginałów z Wi-Fi nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 (edytowane) Lepiej dopłać i kup GoPro. GP nie ma podróbek, nie ma GP4000000 czy 5000000000000 albo innych. Nie trzeba się wpatrywać w zdjęcie na allegro. GoPro jest tym czym jest czyli standardem kamer akcji. Jak się idzie w tańsze rozwiązania to niestety więcej czasu stracisz myśląc czy dobrze wybrałeś niż faktycznie używając sprzętu. A Tobie @godski się dziwię bo znam Twoje podejście do naszej pasji i to trochę tak jakbyś sobie zamówił echo z chińskiej firmy no name. Edytowane 24 Kwietnia 2016 przez Krisu23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Sorki że się wtrącę, ale po co mam kupować GoPro za 500 zł ( za tyle stała ta kamerka w biedronce, wiadomo uboga wersja) skoro za 300 zł mogę mieć kamerke która nagrywa lepiej, ma więcej akcesoriów? Bez sensu. A znalezienie oryginału sj cam na allegro jest banalnie proste. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 niekoniecznie, myślę, że tego typu problemy dotyczą tylko Tych, co nawet na chińskim sprzęcie chcą zaoszczędzić i zrobić interes życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 (edytowane) Dokładnie, a później Sorki że się wtrącę, ale po co mam kupować GoPro za 500 zł ( za tyle stała ta kamerka w biedronce, wiadomo uboga wersja) skoro za 300 zł mogę mieć kamerke która nagrywa lepiej, ma więcej akcesoriów? Bez sensu. A znalezienie oryginału sj cam na allegro jest banalnie proste. Bo nie ma dobrze i tanio. GoPro zrobiło HERO(patrz specyfikacja modelu) tylko z przyczyn marketingowych i jest to nic innego jak GP hero2 ubrane w inny kostium- żeby zarobić sprzedając kamery w segmencie tych do 5 stów. Reszta ich kamerek która ma ceny dużo wyższe jest skierowana do normalnych użytkowników na zachodzie, tam każdy może sobie na to pozwolić.Chińczycy chcą to nadrobić oferując niby podobne możliwości ale wystarczy pooglądać testy w słabym oświetleniu. Wtedy wychodzi wszystko- chińskie sobie nie radzą. O slow motion nawet nie ma co pisać. Ja znam jedną firmę która jest w stanie dorównać i jest to Sony. Nie mogę podać konkretnych modeli bo w nich nie siedzę ale parę filmów oglądałem i są to dobre action camy.MATIG nagrywa lepiej? Ciekawe bo ja uważam, że w postprodukcji ze starego GP3 jestem w stanie wycisnąć więcej niż z nowego SJ500000000000000000000000 Edytowane 24 Kwietnia 2016 przez Krisu23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 tylko po co mi kamerka za 1000+, skoro wystarcza mi ta 300 ? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 (edytowane) Proszę bardzo małe porównanie : chińskie badziewie sj500000000000000, vs GoPro Hero4 Black "Edyszyn"680 zł vs 1800 zł. Przy czym, sj5000x posiada również ustawienia, a w tych ustawieniach zapewne jest ekspozycja, balans bieli, ostrość i inne pierdoły również. Uwierz mi, że ten nieco zżółkły obraz da się w chwile zniwelować. Osobiście nie widzę sensu zakupu, gopro. sj5000x to świat i ludzie. Jakby ktoś narzekał na mikrofon to za około 150-160 zl można kupić na allegro konkretny pod względem nagrywania i mały mikrofon z przejściówką właśnie do kamer typu gopro, sj-cam, itd. Co do sony to tutaj jest fajna sprawa, jest kamerka która nazywa się Sony AS200V, są również na youtube filmiki z porównaniem jej do gph4 be. Sony ma lepsze audio, lepsze odwzorowanie kolorów, szybszą auto ekspozycję(czy jak to tam się mówi) jak i duuuuużo lepszą stabilizację obrazu.. I co dalej? Jest również o 800 zł tańsza. To jest proste, że kupując gopro płacimy również za sam napis i to gruby szmalec. Głupie szelki na klatke piersiową, zwykłe "podróby" ale wcale nie gorsze kosztują dwa razy mniej niż te z napisem gopro Edytowane 24 Kwietnia 2016 przez MATIG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 jest multum filmików, gdzie SJ wypada lepiej od GoPro, zawsze można wybrać "odpowiednie" zestawienie poza tym nadal pozostaje moje wcześniejsze pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Nie jestem zadowolony ze swoich pierwszych nagrań. O ile pierwsze testy w domowym zaciszu dawały obraz płynny i dosyć wyraźny jak na warunki oświetleniowe, to dzisiejsze jazdy po lesie na rowerze wyszły bardzo marnie. Obraz rwący się, klatkujący, pikseloza itp. Ciekaw jestem na ile wpływ na to miała zmiana ustawień, a na ile karta pamięci class 4. Właściwa oczywiście już zamówiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Chłopaki a czy ktoś ,coś, wie ??? na poniższy temat http://allegro.pl/kamera-sportowa-omna-sj5050-4k-2xlcd-wifi-pilot-i6044432152.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Nie jestem zadowolony ze swoich pierwszych nagrań. O ile pierwsze testy w domowym zaciszu dawały obraz płynny i dosyć wyraźny jak na warunki oświetleniowe, to dzisiejsze jazdy po lesie na rowerze wyszły bardzo marnie. Obraz rwący się, klatkujący, pikseloza itp. Ciekaw jestem na ile wpływ na to miała zmiana ustawień, a na ile karta pamięci class 4. Właściwa oczywiście już zamówiona. Prawdopodobnie wina karty, stestuj przy tej odpowiedniej czyli karcie oznakowanej jako class 10. Oczywiście swoje też robią drgania które przy ostrej jeździe po lesie robią swoje. Chłopaki a czy ktoś ,coś, wie ??? na poniższy temat http://allegro.pl/kamera-sportowa-omna-sj5050-4k-2xlcd-wifi-pilot-i6044432152.html Ciężko coś powiedzieć, jakiś noname prawdopodobnie, nawet w opisie nie ma na jakim chipsecie jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi