Skocz do zawartości

Filmiki wędkarskie - wybór kamery

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za link, niestety u nich brak na stanie.

Jak rozumiem - kupując taki zestaw muszę dokupić tylko uchwyt (głowa/klatka/wysięgnik) i kartę pamięci? Cała reszta jest w zestawie? Jak ładuje się tę kamerę?

Tak musisz dokupić uchwyt jakieś szelki na klate lub opaskę na głowę która posiada uchwyt na zamocowanie kamerki. Akcesoria w zestawie wystarczą w zupełności do odpowiedniego ustawienia sobie kamerki na szelkach itp. 

• Like 1

Dzięki za link, niestety u nich brak na stanie.

Jak rozumiem - kupując taki zestaw muszę dokupić tylko uchwyt (głowa/klatka/wysięgnik) i kartę pamięci? Cała reszta jest w zestawie? Jak ładuje się tę kamerę?

kamerę ładujesz kablem USB lub kupujesz oddzielną ładowarkę do baterii np taką

Koledzy, muszę pilnie kupić SJCAM SJ4000.

Znacie jakiś godny polecenia sklep? Nie jestem zbyt biegły w tej tematyce, a nie chciałbym kupić podróbki, zależy mi na pewnym źródle.

Z góry dzięki za pomoc.

Sklep sprawdzony, nie tylko przeze mnie. Znajdziesz wszystkie akcesoria.

http://m.gearbest.com/action-cameras/pp_81588.html

• 2 tygodnie później...

Jeżeli chodzi Ci o foty ze statywu to ja robię inaczej włączam opcję żeby kamera cykała co 5 sek i ustawiam się z rybą. Po 15 - 20 sek mam już 3-4 foty i po sprawie :)  Dzięki temu pilot jest niepotrzebny.

Edytowane przez Qcyk
  • Like 1

Kup sam statyw. I nie baw się w piloty chyba że do lustra ;) Włączasz tę opcję co napisałem i chwytasz rybę pewnie bez plączącego się w palcach pilota a pstryknięcia kamery słychać doskonale. W międzyczasie obracasz sobie rybę pod różnymi kątami bez potrzeby wciskania przycisku w pilocie. Wszystko trwa max 30sek i ryba jest w wodzie :)

Edytowane przez Qcyk

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Nowe kamerki SJCAM SJ6 LEGEND  i SJ7 STAR, mogą być bardzo ciekawą pozycją na rynku. Niestety trzeba poczekać na testy bo jak narazie bardzo mało tego na youtubie, a jak już coś jest to mało zadowalające. 

http://sjcamhd.com/sj6-legend/

http://sjcamhd.com/shop-m20-sj6-sj7/

Ale zapowiada się obiecująco :) W obu tych kamerkach sj6 i sj7 dołączane są dodatkowo zewnętrzne mikrofony, to akurat na duży plus :)

Edytowane przez MATIG
  • Like 1