Skocz do zawartości

Filmiki wędkarskie - wybór kamery

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie, też słyszałem że nie da rady złapać zasięgu wifi jak kamerke pod wodą umieścisz. Także lipton. Poza tym ceny są różne jedne niskie drugie wyższe, ale skłaniałbym się do zakupu w pewnym sklepie. Bo te sj 4000 są sprzedawane z dwoma sensorami, jeden jest dużo gorszy od drugiego, cenowo też jest różnica... 

Edytowane przez MATIG

Kolejne porównanie, ten Lamax x10 mnie zaskakuje, za cenę połowe niższą otrzymujemy tą samą jakość co gopro  ;) godna uwagi kamerka, trzeba zacząć odkładać kase i zmienić w końcu tą sj 4000 na coś innego ;) co by podnieść znacząco jakość filmów.

https://www.youtube.com/watch?v=MdgmX_l7EIM 

• Like 1

Filmik usunięty przez użutkownika.

Dawaj cos innego o tej kamerce [emoji6]

https://www.youtube.com/watch?v=ffF47AZ6UK4

https://www.yitechnology.com/yi-4k-plus-action-camera

PS: Fajny pokaz slajdów u mnie jak włącze ten film w 4k/60p :D :D

Edytowane przez MATIG
  • Like 1

No i coś tam zmontowałem :) Lamax x10 Taurus, pierwszy film w rozdzielczości 1080p / 60 fps. Co do jakości nagrań to jestem bardzo zadowolony. Już 1080p w 60 fps oferuje bardzo dobry jakościowo, ostry, płynny obraz. Wyżej jest już tylko lepiej ;). Poza tym stabilizacja (EIS) robi mega robotę, szkoda tylko że 2k / 60 fps nie można jej włączyć :).  Następny film w 2k / 4k pewnie jakoś w tygodniu się ukaże. Pozdro. 

Edytowane przez MATIG
  • Like 1

No poprzednie modele nie mają raczej podejścia do x10 Taurus. :) Jakość nagrywania tej kamerki jest porównywalna do gopro hero 5 black, są na youtube ze trzy fajne porównania. Linki do nich wrzuciłem do tego tematu o ile się nie mylę. 

Wycinek (screen) bezpośrednio z nagrania w 4k/30 fps : 

047e5161264f.jpg

Edytowane przez MATIG

pytanie, jak ja mam to "naprawdę" zobaczyć, skoro mój monitor ma rozdzielczość natywną 1920x1200 ? i do tego framerate się sypie :)

Proponuję byś skoncentrował się na czymś innym. Na czym? Na treści. Wtedy a) nie będzie przeszkadzały tobie niedoskonałości sprzętu B) przyciągniesz do siebie ludzi, którzy będą chcieli odebrać dobrą treść. Zapewniam Ciebie, że dobre video (technicznie) dłużej nie przytrzyma ludzi. Przytrzymuje zawartość - zarówno w filmie jak i w fotografii.