Skocz do zawartości

Filmiki wędkarskie - wybór kamery

Rekomendowane odpowiedzi

Wracając do pilota do LAMAX X10 dostałem odpowiedz od dystrybutora/producenta:

"w chwili obecnej nie posiadamy dostępnego produktu pilot X10 Taurus w sklepie internetowym. W przypadku straty pilota bezprzewodowego LAMAX X10 Taurus prosimy o kontakt. Na pewno Panu pomożemy."

Miło :)

Całkiem możliwie nagrywa ta kamerka. Ale nie mogę jej ani polecić ani odradzić, bo nie użytkowałem jej. Jak już wyżej wspomniałem polecić mogę sj 4000, w cenie do 300 zł, bo ją używałem dość długo do nagrywania filmów wędkarskich. Popatrz na youtube jak nagrywa jedna jak druga i sam zdecyduj ;). Aczkolwiek jak na pierwszą kamerkę to jedna jak i druga Ci starczy w zupełności. Dodam tylko że sj 4000 nie posiada możliwości nagrywania w 60 fps. Na papierze jest 720p/60 fps aczkolwiek jest to bujda. 

• Like 1

A co możecie powiedzieć o ThieEYE i60? Na papierku lepsza od Ekena.

Pewno lepsza bo i droższa.. praktycznie dwa razy tyle kosztuje jak eken. Aczkolwiek w podobnej cenie jak ta i60, lepiej by było kupić sj5000x elite, a to ze względu na gyro, czyli kozacką stabilizację. 

Edytowane przez MATIG

Całkiem możliwie nagrywa ta kamerka. Ale nie mogę jej ani polecić ani odradzić, bo nie użytkowałem jej. Jak już wyżej wspomniałem polecić mogę sj 4000, w cenie do 300 zł, bo ją używałem dość długo do nagrywania filmów wędkarskich. Popatrz na youtube jak nagrywa jedna jak druga i sam zdecyduj ;). Aczkolwiek jak na pierwszą kamerkę to jedna jak i druga Ci starczy w zupełności. Dodam tylko że sj 4000 nie posiada możliwości nagrywania w 60 fps. Na papierze jest 720p/60 fps aczkolwiek jest to bujda.

Matig, a oceń to porównanie.

https://youtu.be/MLz4OUJyFkc

Edytowane przez Zandermasterr

Cienko... Materiały nagrane w "4k" na filmie, w ogóle nie wyglądają na 4k.. czyli jest to jedynie 4k interpolowane.. Lepiej w tych pieniądzach zakręcić się koło oryginalnej sj 4000.. 

Warta uwagi kamerka to coś takiego : http://www.gearbest.com/action-cameras/pp_575345.html

Tylko że trzeba zamawiać z za granicy. Ale w środku to samo co w lamaxie x10 taurus i sj7 star. 

Czy ta kamerka ma gyro tak jak moja SJCAM 4000+ WiFi ?

Coraz bardziej się ku niej skłaniam.

Szukam czegoś aby jak najlepiej kręciło w 1080P/60 FPS. 4K czy 2K mi nie potrzebne.

Edytowane przez godski

Czy ta kamerka ma gyro tak jak moja SJCAM 4000+ WiFi ?

Coraz bardziej się ku niej skłaniam.

Szukam czegoś aby jak najlepiej kręciło w 1080P/60 FPS. 4K czy 2K mi nie potrzebne.

Ma (EIS) z tego co wyczytałem. Z filmiku poniżej wynika że EIS jest ciut gorszy od gyro, ale i tak daje rade. 

Edytowane przez MATIG

A co możecie powiedzieć o ThieEYE i60? Na papierku lepsza od Ekena.

Pewno lepsza bo i droższa.. praktycznie dwa razy tyle kosztuje jak eken. Aczkolwiek w podobnej cenie jak ta i60, lepiej by było kupić sj5000x elite, a to ze względu na gyro, czyli kozacką stabilizację. 

i60 kosztuje 300 zł z gwarancją. Tania jak barszcz.