Tomek_ Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 proponuję przed zakupem kamerki sprawdzić czy jest możliwość nagrywania przy podpiętym ładowaniu np. ładowarka samochodowa lub power bank - jest to bardzo przydatna funkcja w terenie, eliminuje konieczność ciągłej wymiany bateriiw mojej H9R można nagrywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Testowałem amatorsko HitFilm i naprawdę jest to świetny program, do tego do pobrania za darmo w legalnej wersji więc nie ma potrzeby posiłkować się montowaniem na pirackiej lub jak kto woli kradzionej wersji oprogramowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 MATIG jak ze stabilizacją obrazu w Twoim Lamaxie ? Jest wystarczająca ?Gdzieś w komentarzach czytałem, że baterie w x10 bardzo krótko wytrzymują, prawda to ? No i jak z tym firmware ? Pojawił się nowy, poprawiony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 MATIG jak ze stabilizacją obrazu w Twoim Lamaxie ? Jest wystarczająca ?Gdzieś w komentarzach czytałem, że baterie w x10 bardzo krótko wytrzymują, prawda to ? No i jak z tym firmware ? Pojawił się nowy, poprawiony ? Jak zamierzasz nagrywać z ręki lub z tego kijka selfie stick to sie chyba nazywa, to starcza. Ale podczas gdy chciałbyś nagrywać z szelek na klate, lub tego mocowania na głowę to polecam wyłączyć bo przy włączonej stabilizacji rozmywa obraz bo właśnie chce jak najbardziej go wystabilizować , a podczas gdy korzystasz z szelek na klate to stabilizacja jest nie potrzebna to samo z tą opaską na głowę. Z baterii nie korzystałem jeszcze tak by stwierdzić ile wytrzymują.. jestem zmuszony korzystać z powerbanka ponieważ kamera ma sporo błędów i wyłączenie i ponowne włączenie kamery powoduje kasowanie 1-2 ostatnich nagrań... a do tego nie mogę dopuścić stąd kamera musi być cały czas włączona, po czym po zakończeniu łowienia wyłączam kamerę wyjmuję kartę pamięci i heja.. i mam nagrania.. aktualizacja ma się pojawić w tym miesiącu, ponoć są na jej ukończeniu.. trzeba czekać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koczis Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Skad to info ze nowy firmware do lamaxa ma byc w marcu? Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Skad to info ze nowy firmware do lamaxa ma byc w marcu? Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka Info bezpośrednio od producenta. Mieli już 2 tyg. wrzucić na stronę do pobrania ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Swoją droga trochę to niepoważne wypuścić kamerę za prawie 1000zł z takimi niedomaganiami. Mocno się zastanawiam nad zakupem, szukam nieco tańszej alternatywy, z 4K na pewno nie będę korzystać, zależy mi na dużo lepszej jakości nagrań full hd niż na sj4000. Tylko tyle i aż tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 (edytowane) Dobrze że to jedynie wina oprogramowania, a nie "bebechów" także to to najmniejszy problem, jedynie poczekać na aktualizację trzeba. Jak nie boisz się zamawiać z zagranicznych stron to poszukaj ThiEye T5e, z wyglądu identyczna jak lamax x10, bebechy te same z tego co czytałem, a cena niższa. Raczej nie ma sensu szukać kamerek sportowych z maksymalną rozdzielczością nagrywania full hd. Lepiej właśnie kup coś co nagrywa natywnie w 4k/30 fps, czyli realne 4k nie interpoolowane, a na 1080p narzekać nie będziesz. No i warto również patrzeć na to czy producent podaje na jakich podzespołach kamerka została wyprodukowana to jest bardzo ważna informacja. A co do wyższych rozdzielczości to nie ma się co bać, bo to świetna sprawa. Obecnie w zupełności mi wystarcza rozdziałka 2k/30-60 fps. Obraz jest bardziej szczegółowy i ostry niż w 1080p, no i co najlepsze youtube nie zaniża tak bardzo jakości jak przy 1080p... A 4k to już obraz żyleta, obraz kilka razy bardziej szczegółowy niż w 1080p i 2k. Ale też żeby doświadczyć tych szczegółów trzeba by mieć monitor w tej rozdzielczości... a niestety to drogi temat. Edytowane 19 Marca 2017 przez MATIG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 ThiEye T5e przyglądałem się jej. Rzeczywiście zbudowana jest podobnie jak x10 na Ambarella A12 Processor and IMX117 Sensor . Sądzisz, że to mogą być takie same urządzenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 ThiEye T5e przyglądałem się jej. Rzeczywiście zbudowana jest podobnie jak x10 na Ambarella A12 Processor and IMX117 Sensor . Sądzisz, że to mogą być takie same urządzenia ? Na to wygląda. Na youtube jest sporo porównań z xiaomi yi jak i z gopro 4 lub 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Chyba pójdę w tą t5e, można kupić za mniej niż 500zł za granicą. Jest tylko jakaś rozbierzność w opisach, czasem 16MP, a czasem 12MP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Chyba pójdę w tą t5e, można kupić za mniej niż 500zł za granicą. Jest tylko jakaś rozbierzność w opisach, czasem 16MP, a czasem 12MP. 16 mp to rozdzielczość zdjęć. Właśnie w lamaxie jest tak samo w zakładce rozdzielczość zdjęć jest opcja 16 mp w 4:3. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 (edytowane) Już jedzie do mnie thieye t5 z gearbeast. Jego oprogramowanie również nie jest bezbłędnie. Akcesoriów w zasadzie nie ma wcale w zestawie. Ale 400zł taniej niż lamax x10 A do końca miesiąca chleb ze łzami na sniadanie, obiad i kolację Edytowane 25 Marca 2017 przez thug 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 (edytowane) Dotarła błyskawicznie, czekałem tylko 4 dni (doszło cło). Pierwsze wrażenia: strasznie się grzeje, szczególnie wyświetlacz, występuje coś takiego w lamaxie ? Wykonanie niezłe. Nagrań outdoorowych jeszcze nie było Edytowane 28 Marca 2017 przez thug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Oni coś tam piszą o zwrocie kosztów celnych jak z EU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Dotarła błyskawicznie, czekałem tylko 4 dni (doszło cło). Pierwsze wrażenia: strasznie się grzeje, szczególnie wyświetlacz, występuje coś takiego w lamaxie ? Wykonanie niezłe. Nagrań outdoorowych jeszcze nie było Występuje i w lamaxie ale ja to olewam, bo nie grzeje się jakoś podejrzanie mocno. Wrzuć jakieś testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 (edytowane) Oni coś tam piszą o zwrocie kosztów celnych jak z EUPodrzuć linka jeśli możesz w którym miejscu można coś na ten temat znaleźć Jakieś testy będą, ale raczej mało fachowe ps. źródłem ciepła jednak nie jest ekran, pewnie bebechy się tak grzeją. Wyraźnie bardziej niż w poprzedniej sj4000, no ale może nie spłonie Edytowane 28 Marca 2017 przez thug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Raczej tego w aktualizacji oprogramowania nie zmienią :D, ale właśnie o tyle dobrze że nie grzeje sie jakoś nie wiadomo jak. A podczas łowienia z podpiętym power bankiem zapomina się o kamerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 kurde i ja nie mogę, wydawało mi się, że była taka notka w koszyku, coś "że z magazynu EU nie powinno być cła, a jeśli zostanie naliczone, to zapłacić i wysłać im wiadomość z papierami i zwrócą" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 kurde i ja nie mogę, wydawało mi się, że była taka notka w koszyku, coś "że z magazynu EU nie powinno być cła, a jeśli zostanie naliczone, to zapłacić i wysłać im wiadomość z papierami i zwrócą"Ja brałem z EU i było bez vatu i cła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 No niestety przesyłka była z singapuru, nie było innych opcji. Na 'gotowo' kamerka wyniosła 580zł. Co jak na moje potrzeby jest przesadą, ale co ja poradzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 (edytowane) Pierwsze foto próbki z t5e na automacie.https://www.dropbox.com/s/iknjpswgqoj98hw/21130600.JPG?dl=0https://www.dropbox.com/s/rfx1ycwt8cwsdzn/21131500.JPG?dl=0 Zostawiłem włączoną kamerkę w kieszeni plecaka, tak się cholerstwo nagrzało że utrzymać w dłoni było trudno Dedykowana apka jest beznadziejna, wyłącza się i w zasadzie nie da się z niej korzystać. ps. czy we wszystkich kamerkach w ten sam sposób aktualizuje się firmware ? Edytowane 31 Marca 2017 przez thug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 (edytowane) Co do Lamaxa x10 to aktualizacja jest już dostępna do pobrania na ich stronie. A teraz z innej beczki, miałby ktoś możliwość zmierzenia średnicy obiektywu kamerki gopro hero 4 black edition? Potrzebne jest mi to ponieważ będę szukać filtra polaryzacyjnego, a niestety do lamaxa x10 jakiś dedykowanych jak narazie nie ma, a przy słonecznej pogodzie mocno by się to przydało... Za to do gopro to jest mnóstwo przeróżnych filtrów i chciałbym mieć właśnie pewność. Edytowane 12 Kwietnia 2017 przez MATIG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 to chyba szarego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Witajcie. Są tu jacyś użytkownicy GP Hero 4 ? Mam problem z obróbką filmów. Podczas zgrywania "surowego" materiału z karty i odtwarzania go na komputerze jakość/ostrość nagranego materiału filmowego jest cholernie dobra (1080p 60klatek), po obróbce filmu w programie gopro studio konwersji itd itp jaką narzuca program jakość tego filmu już nie jest taka jaka być powinna a wszystko robię na max jakości. Kolejna sprawa to film wrzucany na YT jeszcze gorzej wygląda jak filmy nagrywane kalkulatorem :/ Są na to jakieś sposoby czy może ja coś robię źle ? Jeśli ktoś posiada taką wiedzę i chce się podzielić będę wdzięczny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi