Skocz do zawartości

Filmiki wędkarskie - wybór kamery

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie - myślę o kupnie jakiejś kamerki - tak by filmować cały wędkarski wypad np. 4h. Szukałem po necie, są kamerki za 50zł, ale trzymają po 1-1,5h i padają. Go Pro ma za to dużą cenę... Można coś sensownego dostać za sensowne pieniądze?

Kupując w USA ile trzeba wydać za Go Pro - i czy kupując warto dokładać do Go Pro Hero 2? :D

• 2 tygodnie później...

Spróbuj Kodaka ZX5. Tylko musisz dokupić ten trójnóg i coś tam jeszcze.

Zwróć uwagę co sie dzieje w 44 sekundzie drugiego filmu. Dostrzegasz?

Na trzecim filmie też to to widać - ale nie rusza się.

Daje radę . Moje filmiki:

Coś podwodnego z dzieciakami też się znajdzie.

Edytowane przez godski

to co na pewno musisz dokupić do zestawu: - Karta pamięci SD - sugeruje 32GB, (około 6h filmowania)

- ze 2 dodatkowe bateryjki(jedna starcza na ok 2 h) (ja używam zamienników wasabi są w komplecie ze sprytną ładowarką) jakieś15$

Edytowane przez bassket

właśnie zanabyłem najtańszy mode firmy contour.

http://contour.com/products/contour-roam

jestem zadowolony. nie ma żadnych wodotrysków, ale kupujemy i od razu zabieramy na ryby.

maksymalnie prosta w obsłudze, mała, lekka i poręczna

cena też niezła. poniżej filmik. zważywszy na naprawdę kiepskie warunki świetlne to nie jest źle.

(dziś był naprawdę ciemy i ponury dzień)

myślę że przy normalnej pogodzie będzie dużo lepiej.

zapłaciłem 160euro.

pozdrówka

http://www.youtube.com/watch?v=LUfKJjSwBWE&feature=youtu.be

Tak się właśnie zastanawiam a'propo tej wody zupy... Peresada czy kręciłeś go w którymś z kanałów lub w super przejrzystym jeziorze bo moje podwodne ujęcia są żółtawe. Wiem, że ma to związek z tradycyjnie brunatnym odcieniem tutejszej wody ale przez Twoje wideo mam zagwozdkę.

• 1 miesiąc temu...

Pojawiła się alternatywa dla Go pro, czyli Sony Action Cam HDR-AS10 i HDR-AS15., Ceny podobne do Go pro a jakość no tu niestety nic nie mogę opisać ale są już porównania.

Sony vs Go pro

Edytowane przez lesiewicz

• 3 tygodnie później...
właśnie zanabyłem najtańszy mode firmy contour.

http://contour.com/products/contour-roam

jestem zadowolony. nie ma żadnych wodotrysków, ale kupujemy i od razu zabieramy na ryby.

maksymalnie prosta w obsłudze, mała, lekka i poręczna

cena też niezła. poniżej filmik. zważywszy na naprawdę kiepskie warunki świetlne to nie jest źle.

(dziś był naprawdę ciemy i ponury dzień)

myślę że przy normalnej pogodzie będzie dużo lepiej.

zapłaciłem 160euro.

masz contour roam czy roam 2?

pytam bo na ebayu roam2 stoi 190$+wysylka a hero2 202$+wysylka wiec roznicy praktycznie nie ma (wysylka drozsza niz roznica w cenie pewnie).

Spodobalo mi sie za to, ze nie zakrzywia na bokach obrazu tak jak hero2 (ale pewnie hero2 bedzie mialo szerszy kat dzialania?)

hmm a moze tylko dokupie battery packa + wymysle jakies mocowanie oparte o gwint do stojaka do ft3? ;)