kleniu25 Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 (edytowane) Witam,co do opinii o technium fa, fb, fc czy porównywania ich do innych konstrukcji na jb.pl jest kilka słow, to o Technium FD nie ma prawie niczego, albo jakieś szczątkowe info porozrzucane po różnych tematach. Stąd ten temat i prośba o opinie dotyczące nowego techniuma, rózniącego się od poprzednich x shipem i po za tym to chyba nie wiele czymś więcej.Tak więc proszę o opinie osób które miały z nim styczność. Stare techniumy były wytrzymałe, a co z tym najnowszym?Z własnego oglądania powiem, że praca bardzo fajna, maślana, ale to tylko na sucho w sklepie. Silny precyzyjny hamulec i dodatkowa szpula w komplecie. Używa ktoś i ma jakieś swoje spostrzeżenia i opinie o nim? Edytowane 3 Listopada 2015 przez kleniu25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Literka po F jest oznaczeniem rocznika (generacji) kołowrotka, A to najstarszy rocznikowo-generacyjnie model, D najmłodszy...proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nodi Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 (edytowane) . Edytowane 3 Listopada 2015 przez nodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniu25 Opublikowano 3 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Literka po F jest oznaczeniem rocznika (generacji) kołowrotka, A to najstarszy rocznikowo-generacyjnie model, D najmłodszy...proste. Dzięki, ale to akurat banał i oczwistość i nie o to mi chodzi. Napisałem, że o starszych trochę wiadomo i że były naprawdę wytrzymałe.FD jest najnowszym techniumem i chodzi mi o konkretne opinie z użytkowania tego modelu, najlepiej w wielkości 40, ale wszelkie inne opinie o innych rozmiarach także mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 (edytowane) Pierwsza różnica po rozkręceniu to drugie łożysko pod pinionem.Można dołożyć łożysko pod korbą z prawej strony i dla kombinatorów na wormshafcie - jego tylna część (element 6493).Element 12592 zrobiony z "plastyku". Konstrukcja fajna i ciekawie kręci, mają ją znajomi i zadowoleni przy przynętach do 30g ( rozmiar 4000). Koledzy łowiący klenie, jazie oraz kropki korzystają z rozmiaru 2500 i również zadowoleni. Układanie cienkich plecionek jak i żyłek - bardzo ładne. Jeśli chodzi o moje zdanie - w tej półce cenowej rewelacja. Smaru na dzień dobry dają sporo No i druga metalowa szpulka - taka sama. Nie mam wiedzy co do materiałów z jakich zrobione są komponenty wewnątrz, tutaj proszę o głos bardziej doświadczonych kolegów. Edytowane 3 Listopada 2015 przez michcio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniu25 Opublikowano 3 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Dzięki za konkret opinie. 4000 lub 40 jak kto woli ma mi służyć właśnie do max 25gr wahadeł i 20gr obrotówek, więc myślę, że powinna dać sobie radę przez jakiś czas. Ciekawi mnie czy ktoś mocniej je katuje i jak to znoszą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuczko Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Myślę że jeśli chodzi o obrotówki to nie więcej niż 3 jeśli chodzi o łowienie w nurcie. Wody stojące ok, nie będzie większego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Mam technium 2500 FD. Nie polecam. Kołowrotek bo jednym łowieniu w deszczu (nie była to jakaś wyjątkowa mocna ulewa) nadawał się do przesmarowania.Do pracy jak na początku wiele mu brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Jeśli uda Ci się gdzieś namierzyć to bierz 4000 lub 5000 FB. Zakupiłem 5000 FB pod pletkę 20 lb i duże przynęty szczupakowe, jestem bardzo zadowolony i ogarniam właśnie drugą sztukę na zapas. Seria FB to cięższe i bardziej pancerne kołowrotki. Przed zakupem oglądałem i dowiadywałem się na temat serii FD - do cięższego łowienia mi ją odradzano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Literka po F jest oznaczeniem rocznika (generacji) kołowrotka, A to najstarszy rocznikowo-generacyjnie model, D najmłodszy...proste.Patrz a ja głupi całe życie uważam, że fd to front drag - przedni hamulecA RD - rear drag - tylni hamulecZresztą jakby nie było zawsze te oznaczenie pasowały 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Posiada ktoś model FD? Mógłby ktoś wrzucić zdjęcie szpilki z nawojem plecionki lub żyłki z modelu 1000 lub 2500? Byłbym bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 I jak wam te fd się sprawują ?Kolega chce sobie zakupić.Nie wiem czy mu go odrazu przesmarować czy dołozyc łożycho itd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyw Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Posiada ktoś model FD? Mógłby ktoś wrzucić zdjęcie szpilki z nawojem plecionki lub żyłki z modelu 1000 lub 2500? Byłbym bardzo wdzięczny.Prosze:https://imgur.com/a/FLHSv nie jest najgorzej, malo widac, ja nie wystarczy to skupie sie bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi