Dawidoss Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Pierwszy projekt kija na blanku muchowym Flextec CRX 88 5/6 270cm w 3-składzie. Blank pozyskany z muchówki, oskrobany z lakieru będzie ubrany: Minima 4 Match - 25 , 12 , 8 , 5Minima 4 - LV 4 do końca (zamówiłem 5 ale zobaczymy jak to wyjdzie po przymiarkach).Szczyt- PacBay XFXZT MicoTop 4/ 2.0 mmUchwyt-zamiennik SKSS16 z insertem z plastrów Burl Copano mix ciemnyRękojeść z plastrów i korkogumy na końcach.Nici- ProWarp w 2 kolorach 862 i 561 rozmiar A Lakier- Lamar ThreadMaster LitleBuild 2x10ml Uchwyt i 3 przelotki jeszcze w dorodze ale już jest prawie wszystko. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Witamy w przytułku obłąkanych Kijek będzie git, zaczynałem od takich i będzie kolega zadowolony, a jak jeszcze się rybkę złowi własnoręcznie wystruganym kijkiem to satysfakcja podwójna. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolMart Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Czekam na dalszy ciąg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Jeśli chcesz lakierować omotki na LV4 tymi żółtymi pędzelkami to proponuje zamienić je na wykałaczkę lub jakiś kawałek miękkiego paska plastiku. Żółte są za szerokie, te fioletowe już bardziej się do tego nadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Jeśli chcesz lakierować omotki na LV4 tymi żółtymi pędzelkami to proponuje zamienić je na wykałaczkę lub jakiś kawałek miękkiego paska plastiku. Żółte są za szerokie, te fioletowe już bardziej się do tego nadają. Mozna przyciac nozyczkami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidoss Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Właśnie jeden pędzelek poprzycinałem i jest chyba ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidoss Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Witamy w przytułku obłąkanych Kijek będzie git, zaczynałem od takich i będzie kolega zadowolony, a jak jeszcze się rybkę złowi własnoręcznie wystruganym kijkiem to satysfakcja podwójna.Kijkiem ukręconym przez siebie i na swoją przynętę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidoss Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 (edytowane) Pytanko takie, mogę użyć żywicy poliestrowej do sklejenia plastrów korka/korkogumy i uchwytu kołowrotka? Edytowane 4 Listopada 2015 przez Dawidoss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 widzialem na fejsie wlasnie ze kombinujesz bede sledzil temacik bo tez sie wziąlem.wlasnie za przerobke muchówki na spina z tym ze zbieram poki co komponenty i narzedzia wiec pewnie skonczysz szybciej niz ja zacznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 (edytowane) Pytanko takie, mogę użyć żywicy poliestrowej do sklejenia plastrów korka/korkogumy i uchwytu kołowrotka?Kup 2 składnikowy klej epoxydowy o bezbarwnej spoinie,przyda sie też do wklejenia uchwytu i korka na blank,poliester zostaw do łatania dziur matą szklaną w nadkolach ,chyba że lubisz ten poliestrowy smrodek . Edytowane 4 Listopada 2015 przez Paavo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 (edytowane) No toś sobie nagrabił, kolego Dawidoss ... Edytowane 4 Listopada 2015 przez Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolMart Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 (edytowane) Mnie tylko troszkę zastanawia fakt zastosowania aż tak wielkiej przelotki startowej ...25?!??? Nie lepiej od 20 ? Ba! Nawet 16 zacząć ? W końcu to blank muchowy a nie dalekosiężna boleniowa armata i domyślam się , że kolowtorek też będzie nie za wielki Taka moja dobra rada i propozycja Pozdrawiam Edytowane 4 Listopada 2015 przez PolMart 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riqelme Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Szkoda chłopa zwłaszcza jak ma kasę. Ja nie mam więc musiałem przestać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Mnie tylko troszkę zastanawia fakt zastosowania aż tak wielkiej przelotki startowej ...25?!??? Nie lepiej od 20 ? Ba! Nawet 16 zacząć ? W końcu to blank muchowy a nie dalekosiężna boleniowa armata i domyślam się , że kolowtorek też będzie nie za wielki Taka moja dobra rada i propozycja Pozdrawiam moim zdaniem od 16 było by najlepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Pytanko takie, mogę użyć żywicy poliestrowej do sklejenia plastrów korka/korkogumy i uchwytu kołowrotka? Korek możesz spokojnie skleić wikolem (taki biały) do drewna. Trzyma znakomicie. Uchwyt już 2-składnikowy epoxy. Tego epoxy do korka również możesz użyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidoss Opublikowano 5 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Dzięki za podpowiedzi, a co do przelotki to zobaczymy jak to wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Co do przelotki startowej 25 to wcale nie jest zle. Mozna od 20 lub 16 ale z mojego doswiadczenia 16 sprawdzi sie pod jigi i bardziej lotne wabie na plecionce, 20 to dla mnie kompromis, a 25 pod zylke i nieloty sprawdza sie najlepiej. Osobiscie przezbrajalem ostatnio kijek z 20-10-6 na 25-12-8-5 i dziala lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolMart Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Najważniejsze to zrobić właściwy stożek ....jeśli dobrze dobierzesz przelotki - jak w tarczy strzeleckiej (do pewnego momentu) i na M16 będziesz miotał małymi wobkami Tak mi się wydaję Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na dalszy ciąg:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidoss Opublikowano 5 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 (edytowane) Sam jestem ciekaw jak to wyjdzie, a że kijek będzie do malutkich wobków jaziowo-kleniowych i smużaków to 25 powinno sprawdzi sie wyśmienicie. Teraz czekam na chwile wolnego czasu i biorę się za niezbędne maszynki do pracy.Wraperek, Tokareczka z wiertarki i ścisk do rękojeści. Pilnik cylindryczny już zmontowałem z kawałka blanku i papieru ściernego, cieńszy koniec ma 5mm a grubszy 9mm.Gradacja papieru 80. Papier trzyma bardzo mocno a, że jest na materiale to sie nie kruszy. Wśtępna przymiarka juz zrobiona, działa jak należy Edytowane 5 Listopada 2015 przez Dawidoss 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Najważniejsze to zrobić właściwy stożek ....jeśli dobrze dobierzesz przelotki - jak w tarczy strzeleckiej (do pewnego momentu) i na M16 będziesz miotał małymi wobkami Tak mi się wydaję Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na dalszy ciąg:)stożek to jedno, pamięć kształtu linki to drugie, tak jak wczesnej pisałem z mojego doświadczenia dłuższy stożek, na większych ringach pod żyłke i nieloty jest lepszy, ale to tylko moja opinia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc.D Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 W kwestii pilnika cylindrycznego - taśma antypoślizgowa z chińskiego sklepu[tania] .Z jednej strony ścierna a z drugiej samoprzylepna.Można ją przeciąć na pół[wzdłuż] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidoss Opublikowano 5 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Tak się zastanawiam z której strony dawać przelotki... Czy na kregoslupie czy na przeciwko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Tak się zastanawiam z której strony dawać przelotki... Czy na kregoslupie czy na przeciwko? To sie nie zastanawiaj tylko przeczytaj ten watek Duzo ciekawego info http://jerkbait.pl/topic/11415-po-jakiej-stronie-przelotki-w-spiningu/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidoss Opublikowano 5 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 (edytowane) Tak jak myślałem, zbroję na miękkiej stronie blanku. Nabyłem taki o to palniczek, widziałem na filmiku jak używa ktoś podobnego przy lakierowaniu omotek.Chyba się przyda Edytowane 6 Listopada 2015 przez Dawidoss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidoss Opublikowano 9 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Uchwyt dojechał cały i zdrowy. Rozmiar 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi