Skocz do zawartości

Robótki Dawidoss`a

Dawidoss

Rekomendowane odpowiedzi

Tokarka spoko,ścisk też,tylko wraper takiej konstrukcji z stałymi ''widełkami'' może się nie sprawdzić,zwłaszcza w sytuacjach gdzy przelotki są rozmieszczone dosyć blisko siebie i może się zdarzyć,że chcą ''zaomotkować'' następną przelotkę na blanku,ta ostania gotowa wypada dokładnie w widełkach i klops.

• Like 2

Tokarka spoko,ścisk też,tylko wraper takiej konstrukcji z stałymi ''widełkami'' może się nie sprawdzić,zwłaszcza w sytuacjach gdzy przelotki są rozmieszczone dosyć blisko siebie i może się zdarzyć,że chcą ''zaomotkować'' następną przelotkę na blanku,ta ostania gotowa wypada dokładnie w widełkach i klops.

Co do wrappera bardzo sluszna uwaga, ja zmieniam polozenie 'widelek' caly czas, zeby bylo wygodnie.

Edytowane przez Del Toro

Tak jak piszecie podkładki, nakrętki za kontrowane i działa, nie ma aż takiego bicia spokojnie można obrabiać rękojeść.

Tylko po zrobieniu jednej, dwóch rękojeści otworki na tyle się wyrobią od tarcia, że będzie biło.

A wystarczy wkleić w blachę łożysko o średnicy wewnętrznej pręta i będzie hulać wieczność.

Nie potrzeba żadnego kombinowania Poxipol trzyma łożysko wystarczająco mocno.

• Like 1

Panowie  to moje pierwsze kroki więc wszystko nie będzie takie Pro jak u Was :)

Uzbroję ten kijek, jak podołam to wyciągnę pewnie wnioski i będą przebudowy na warsztacie.

Dzięki za te wszystkie cenne rady, pewnie będzie jeszcze z mojej strony cała masa pytań   :)

Ja mogę pokazać swoje Pro,tylko sporo śmiechu będzie..... ;)

Spoko też tak robiłem, ale zawsze można rozebrać i zrobić raz jeszcze, grunt to podczas robienia kołeczka podłożyć sobie coś pod rękę ( u mnie robi za to trzytomowy słownik języka rosyjskiego ) oraz nie oddychać [emoji41] i powinno wyjsć tak c9d501586c991efbeef09206ce28a904.jpg3ff44e0fb6fa571733758fc23bd41634.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Spoko też tak robiłem, ale zawsze można rozebrać i zrobić raz jeszcze, grunt to podczas robienia kołeczka podłożyć sobie coś pod rękę ( u mnie robi za to trzytomowy słownik języka rosyjskiego ) oraz nie oddychać [emoji41] i powinno wyjsć tak

Bez zlosliwosci, bo u mnie tez tak czesto wyglada-jest ciut za duzo lakieru przed stopka przelotki..

Co do slownika i wstrzymywania oddechu - podpisuje sie obydwoma rekami i stopami :)

Mozna jeszcze malutkiego drinka, coby sie dlon nie trzesla.. :)

Edytowane przez madmatt
  • Like 2

Spoko też tak robiłem, ale zawsze można rozebrać i zrobić raz jeszcze, grunt to podczas robienia kołeczka podłożyć sobie coś pod rękę ( u mnie robi za to trzytomowy słownik języka rosyjskiego ) oraz nie oddychać [emoji41] i powinno wyjsć tak

Bez zlosliwosci, bo u mnie tez tak czesto wyglada-jest ciut za duzo lakieru przed stopka przelotki..

Co do slownika i wstrzymywania oddechu - podpisuje sie obydwoma rekami i stopami :)

Mozna jeszcze malutkiego drinka, coby sie dlon nie trzesla.. :)

Pozycja ostatnia polecam...ja pierwsze lakierowanie robiłem, pamiętam to jak dziś, a pierwszy lakierowany kijek gdzieś się poniewiera po kraju.

post-48955-0-81719100-1447877726_thumb.jpg