PablovelLoco Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Tokarka spoko,ścisk też,tylko wraper takiej konstrukcji z stałymi ''widełkami'' może się nie sprawdzić,zwłaszcza w sytuacjach gdzy przelotki są rozmieszczone dosyć blisko siebie i może się zdarzyć,że chcą ''zaomotkować'' następną przelotkę na blanku,ta ostania gotowa wypada dokładnie w widełkach i klops. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 (edytowane) Tokarka spoko,ścisk też,tylko wraper takiej konstrukcji z stałymi ''widełkami'' może się nie sprawdzić,zwłaszcza w sytuacjach gdzy przelotki są rozmieszczone dosyć blisko siebie i może się zdarzyć,że chcą ''zaomotkować'' następną przelotkę na blanku,ta ostania gotowa wypada dokładnie w widełkach i klops. Co do wrappera bardzo sluszna uwaga, ja zmieniam polozenie 'widelek' caly czas, zeby bylo wygodnie. Edytowane 12 Listopada 2015 przez Del Toro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Tak jak piszecie podkładki, nakrętki za kontrowane i działa, nie ma aż takiego bicia spokojnie można obrabiać rękojeść.Tylko po zrobieniu jednej, dwóch rękojeści otworki na tyle się wyrobią od tarcia, że będzie biło.A wystarczy wkleić w blachę łożysko o średnicy wewnętrznej pręta i będzie hulać wieczność.Nie potrzeba żadnego kombinowania Poxipol trzyma łożysko wystarczająco mocno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidoss Opublikowano 13 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Panowie to moje pierwsze kroki więc wszystko nie będzie takie Pro jak u Was Uzbroję ten kijek, jak podołam to wyciągnę pewnie wnioski i będą przebudowy na warsztacie. Dzięki za te wszystkie cenne rady, pewnie będzie jeszcze z mojej strony cała masa pytań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Panowie to moje pierwsze kroki więc wszystko nie będzie takie Pro jak u Was Uzbroję ten kijek, jak podołam to wyciągnę pewnie wnioski i będą przebudowy na warsztacie. Dzięki za te wszystkie cenne rady, pewnie będzie jeszcze z mojej strony cała masa pytań Ja mogę pokazać swoje Pro,tylko sporo śmiechu będzie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidoss Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 A z milą chęcią zobaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Oto mój ''wraper'' z kawałka dechy,jak widać z przebiegiem,długi bo czasami trzeba zrobić cos w jednym kawałku,bez nadmiernej gimnastyki. Ale tokarka to dopiero szczyt techniki,strach pokazywać... . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Świetny ! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Kosztował całe 6e + 2 godzinki ręcznej roboty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 A tu ''profesjonalna'' tokarka...hahaha . ...full obroty...''ni ma bicia''... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidoss Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Wrapeerek elegancki, następnym razem takiego sobie zmontuje, a powiedz jak radzisz sobie z mocowanie szpulki nici? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidoss Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Rękojeść wytoczona i sklejona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Mocny kaliber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidoss Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 9`tka od Glocka=`a 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 hahaha ja mam takie od kalacha, trzeba bedzie gdziej je wkomponowac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidoss Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Przelotki na miejscu, próbne gięcie wypada całkiem dobrze trzeba iść porozrzucać wabiem i zatwierdzić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidoss Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Pierwsza omotka i pierwsza warstwa lakieru, szału nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Za daleko wyjezdzasz z lakierem, zmyj acetonem i zrob porzadnie Postaraj sie lakierowac tak do 1mm po za omotke, wiecej to juz brzydko wyglada. A i widze ze chyba zaciapales sobie lakierem przod fore? Moze innym pedzelkiem bedzie lepiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Spoko też tak robiłem, ale zawsze można rozebrać i zrobić raz jeszcze, grunt to podczas robienia kołeczka podłożyć sobie coś pod rękę ( u mnie robi za to trzytomowy słownik języka rosyjskiego ) oraz nie oddychać [emoji41] i powinno wyjsć tak Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidoss Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Wyjechanie i to mocno, zrobię kilka cm dalej 2 omotkę i po środku dam podpis Uwalony fore lakierem tak samo, następnym razem będę miał już aceton i zmyje.Pierwsze koty za płoty, wnioski wyciągnięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 (edytowane) Spoko też tak robiłem, ale zawsze można rozebrać i zrobić raz jeszcze, grunt to podczas robienia kołeczka podłożyć sobie coś pod rękę ( u mnie robi za to trzytomowy słownik języka rosyjskiego ) oraz nie oddychać [emoji41] i powinno wyjsć tak Bez zlosliwosci, bo u mnie tez tak czesto wyglada-jest ciut za duzo lakieru przed stopka przelotki.. Co do slownika i wstrzymywania oddechu - podpisuje sie obydwoma rekami i stopami Mozna jeszcze malutkiego drinka, coby sie dlon nie trzesla.. Edytowane 17 Listopada 2015 przez madmatt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Wyjechanie i to mocno, zrobię kilka cm dalej 2 omotkę i po środku dam podpis Uwalony fore lakierem tak samo, następnym razem będę miał już aceton i zmyje.Pierwsze koty za płoty, wnioski wyciągnięte Nie odrazu Hameryke zbudowano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidoss Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 No własnie, na przelotkach się podszkolę bo będzie ich trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Spoko też tak robiłem, ale zawsze można rozebrać i zrobić raz jeszcze, grunt to podczas robienia kołeczka podłożyć sobie coś pod rękę ( u mnie robi za to trzytomowy słownik języka rosyjskiego ) oraz nie oddychać [emoji41] i powinno wyjsć tak Bez zlosliwosci, bo u mnie tez tak czesto wyglada-jest ciut za duzo lakieru przed stopka przelotki.. Co do slownika i wstrzymywania oddechu - podpisuje sie obydwoma rekami i stopami Mozna jeszcze malutkiego drinka, coby sie dlon nie trzesla.. Pozycja ostatnia polecam...ja pierwsze lakierowanie robiłem, pamiętam to jak dziś, a pierwszy lakierowany kijek gdzieś się poniewiera po kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Pozycja ostatnia polecam... Z serii - rodbuilderzy radza U mnie czerwone wino badz Johny Walker 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi