Skocz do zawartości

Woblery P.Z

patzaw26

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm.

I kto to mówi? Bezsprzecznie największy forumowy twórca nowinek? 

:D  :D  :D

I tutaj mnie masz :D 

Na swoje usprawiedliwienie napiszę jedynie, że woblery strugam czysto hobbystycznie. Struganie cieszy mnie najbardziej kiedy okrywam nowe techniki malowania, wykorzystuję nietypowe materiały, a przede wszystkim uzyskuję oryginalne konstrukcje. Ma to swoje plusy jak i minusy. Do plusów na pewno muszę zaliczyć, że strugając ciągle coś nowego, coraz lepiej poznaję zasady działania woblera. Praktycznie z każdego kształtu udaje się wykrzesać zamierzoną pracę. Nie lubię monotonii, struganie w kółko jednego modelu szybko by mnie znudziło.

Wyjątkiem jest kiełż, mogę ich wystrugać dziesiątki, a i tak za każdym razem sprawia mi to mnóstwo przyjemności. 

Gdybym kiedyś miał żyć z tworzenia przynęt to raczej skupiłbym się na 4-5 modelach..... a tak to - niebawem zapraszam do wątku :D

Pozdrawiam i przepraszam gospodarza wątku za off top!  :ph34r:

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Troszkę tego narobiles ☺ Ja nie mogę się zmotywować na takie większe partie raczej małe stadka po 10 sztuk ☺

Kwestia wprawy i zapotrzebowania :) z tym że Ty strugasz woblerki. Ja niestety jedyne co ostatnio strugam to ksztaltki na formy....

A tutaj jeszcze indywidualne zamówienie w indywidualnych kolorach. :) strzeble i tego typu kielbik malowany pierwszy raz w życiu ;)

10376359_IMG_20171222_223644.jpg

Edytowane przez patzaw26
  • Like 9