Skocz do zawartości

Woblery P.Z

patzaw26

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym wolał okrecać drut kilka razy ☺

Będę musial spróbować :) to poki co model testowy, nigdy w zyciu nie mialem styczności ani z sdr ani z woblerami pod suma także najpierw chcialem zobaczyc czy to w ogole bedzie pracować :) ale dziękuję bardzo za sugestie na pewno sie przydadzą :)

• Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Chwilę mnie nie było ale coś tam się udało wydłubać :) Ostatnie ferie zimowe idą pełną parą także trzeba wykorzystać jak najlepiej ten czas. Wobki to stare baryłki xxl, które mają na koncie już nie jednego klenia 50+ (http://jerkbait.pl/topic/65195-woblery-pz/page-10). Są to woblery na duże i średnie rzeki. Mega lotne. Dł to 29 mm zaś waga +/- 3,45 gr także jest czym machnąć :) Pozdrawiam... C.D.N

10861222_IMG_20180215_190219.jpg

10861223_IMG_20180215_190300.jpg

10861224_IMG_20180215_190324.jpg

Edytowane przez patzaw26
  • Like 14

Odlewy czy ręczna robota :) ?

Niestety i stety na dzien dzisiejszy wykonuje 90% woblerow z pianki, jakies tam z lipki się trafia ale do mojego pudełka. Sam lowie na te piankowe i różnicy nie widzę, ryby łowią jak widać :) oczywiście modele wzorcowe wykonane byly w drewnie także dla ścisłości nie są to broń Boże kopie ;)

Dzięki Panowie za dobre słowo staram się na ile mogę :)

Edytowane przez patzaw26
  • Like 2

Sam mam ochotę pobawić się w odlewy tylko niestety nie mam o tym zielonego pojęcia A słyszałem że to wcale nie jest takie proste

Na początku z odlewaniem jest trochę zabawy.. Ale jak opanujesz to idzie już lepiej. Najwięcej czasu schodzi przy zrobieniu form..

Z piany jeszcze nie próbowałem, jedynie żywica FC52.