patzaw26 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Nowe boleniówki bezsterowe, póki co są to prototypy. Zobaczymy jak się spiszą. Na pewno muszę poprawić tą folie bo mogła by wyglądać nieco lepiej... Materiał lipa, dł 9cm, waga lekko ponad 10 gr bez uzbrojenia 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Jak dla mnie i tak wyglądają bardzo dobrze ciekaw jestem jak będą się sprawdzały takie bezsterowe slimy i jak pracują w wodzie gdyby dać im ster też powinny fajnie śmigać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 (edytowane) Jutro albo w czwartek testy Edytowane 14 Sierpnia 2018 przez patzaw26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Parę jerków do własnego pudełka. Może je kiedyś użyje 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 I kolejne boleniowe bezstery 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zrób takie 50 lub 60 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Da się zrobić, tylko nie wiem czy wyrobię się w tym roku hah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 A jak ci poszły testy na żywych organizmach tych bezsterów Patryk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Byłem raz nad wodą, wyjąłem jednego małego bolka i zaliczyłem dwa puste brania z gejzerami Niestety przy tych przynętach jest to dość częste zjawisko. Co do pracy to jestem zadowolony w 95 %. Wobler przy wolnym prowadzeniu z nurtem delikatnie lusterkuje zaś gdy przyśpieszymy chodzi zygzakiem i buja na boki. Śmiało można też nimi zaznaczać obecność przez szarpnięcie szczytówką lub przyspieszenie. Wobler wtedy wystawia główkę i wygląda jak zbierająca z powierzchni ukleja Spróbuję nagrać jakiś film może uda się to pokazać Ale najlepiej jak sam przetestujesz Pawle 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 A bardzo chętnie, a i poligon testowy mamy z Piotrkiem namierzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 16 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 Wątek nieco zarasta ale niebawem wrzucę parę przynęt. Tym czasem ciąg dalszy zmagań z topwaterami 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 17 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 Wczoraj po tym jak wyjąłem powyższego bolenia podarowałem koledze mojego topwatera, żeby sobie chłopak potestował. Dziś wieczorem dostaje taką fotkę z dopiskiem "dzieki za nowe PB szczupaka". Dla czepialskich, szczupak mierzył 78cm także forumowe minimum jest jak najbardziej spełnione. Naprawdę miło przyczynić się do czyjegoś sukcesu i daje dodatkowego kopa do pracy bo cięzko z tym ostatnio 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 28 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Wreszcie udało się dokończyć trochę chrabąszczy 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 7 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 (edytowane) Smakosz chrabąszcza Edytowane 7 Października 2018 przez patzaw26 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 12 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 Topwatery/ bezstery w akcji A czemu łamane przez bezstery? Dlatego, że prowadzone wolno pod powierzchnią wody. Mój forumowe minimum, kolega miał więcej szczęścia i trafił tłustą 71 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 15 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Topawterki 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Such a Jerk... Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Topawterki Moja ulubiona metoda lowienia czekam na fotki wykonczonych przynet 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Jaka jest długość tych korpusów Patryku? Jak wykonczysz, to może strzelimy ''wymiankę ''? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 16 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Niestety trochę mi zejdzie bo studiuje i robię je na raty w weekendy ale ostatnio również bardzo spodobała mi się ta technika Marcin, odgórne założenie było 9 i 7cm ale zawsze coś się lekko przytnie itd i z tego co pamietam najmniejszy wyszedł 6cm a największy lekko ponad 9. Co do wymiany to jak coś mi zostanie to pomyślimy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Stara lipowa konstrukcja dała bolesława 71 cm i nowe PB. Widać na zdjęciu co stało się z woblerem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 18 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Jeszcze raz gratki Pioter woblerek tak jak pisaliśmy miał najprawdopodobniej szpachle złej jakości. Na szczęście teraz stosuje inna jak to mówią człowiek uczy się na błędach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 3 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 (edytowane) Wreszcie się udało dokończyć topwatery co do malowania to klasycznie oliwka i oliwka z czarnym. Doszło tez 3 sztuki wobkow w zupełnie nowym malowaniu które dało pare rybek w tym sezonie Edytowane 3 Listopada 2018 przez patzaw26 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 12 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 I zrobiło się nieco kolorowo, chociaż jeszcze sporo pracy przede mną 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 W końcu po testach przez sezon 2018 udało się sfinalizować model woblera boleniowego z serii topwater Troszkę to zajęło bo na jego pracę ma wpływ umieszczenie oczka, kształt korpusu, obciążenie itp. Wobler ten został nazawny przeze mnie jako "Ślizgacz". Dlaczego? Nazwa wzięła się oczywiście od jego pracy czyli "smuży on to powierzchni łebkiem (wygląda jak uklejka zbierająca pokarm z powierzchni), prowadząc go nieco wolniej schodzi delikatnie pod powierzchnię. Prowadząc z nurtem delikatnie ale z dużą częstotliwością lusterkuje ustawiony łebkiem do góry. Wobler w wersji 9 cm i 7 cm. Niestety na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie podać dokładnej wagi ale dzięki ustawieniu obciązenia osiąga on naprawdę dalekie rzuty. Docelowo wobler będzie jeszcze w innych kolorach. Także koniec tego gadania i przedstawiam wam "Ślizgacze" zapraszam do komentowania 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 (edytowane) Bardzo ładnie się prezentują Edytowane 10 Grudnia 2018 przez LOLO 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi