Bujo Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Witam, Poszukuje informacji na temat wyzej wymienionego kreciolka. Z tego co pamietam kilku forumowiczow zakupilo owe cacko jakis czas temu. Ciekawi mnie jak sprawuje sie po kilku latach uzytkowania, czy dalej wszystko chodzi jak kiedys i generalnie czy warto... Zastanawiam sie nad zakupem pod katem spina pstragowego. Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Podłączę się pod wątek Buja. Czy ktoś z Was używa nową Daiwę Luvias 3000? Przymierzam się do kupna nowego kołowrotka i waham się między Certate (jedną 3000 już mam), a Luviasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 ale luvias jest z zaionu(bodajże jakieś tworzywo/plastik)czyż nie ? i jest produkowany w Tajlandii(trochę dziwne jak za te pieniądze).pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 15 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Czy na prawde nikt z forumowiczow nie uzywa tego kreciolka od jakiegos czasu? Pamietam zachwyty jak to plynnie chodzi, jaki to jest lekki i ze mozna go spokojnie przekazac do muzeum sztuki nowoczesnej, taki jest dobry :D Powod dla jakiego sie pytam jest dosc prosty: rozwazam Shimano Sephie, nowy model ale przy obecnym kursie jena wychodzi tyle samo co Daiwa Steez z lokalnego dla mnie e-baya. Pierwszy mlynek mam sprawdzony i wiem czego oczekiwac ale Steez kusi- bedzie szybciej i troche taniej Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelfly Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Witam Chlopaki moge wtracic swoje 5 gr...bo pojawil sie temat Daiwy Luvias 3000 Obecnie posiadam taki kreciolek Made in Japan...sprowadzony z Japoni + szpulka..zapasowa... Łapie nim , jestem bardzo zadowolony...chodzi jak maselko,hamulec bajera...dobrze spasowany rasowy wyglad i nieprzepchany lozyskami...lekki z ladna dupa : )i na stopce Wybite Made in Japan a nie jak w Najnowszym modelu Thailand. Lubie miec cos innego niz wiekszosc sie widzi nad woda.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelfly Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Witam Chlopaki moge wtracic swoje 5 gr...bo pojawil sie temat Daiwy Luvias 3000 Obecnie posiadam taki kreciolek Made in Japan...sprowadzony z Japoni + szpulka..zapasowa... Łapie nim , jestem bardzo zadowolony...chodzi jak maselko,hamulec bajera...dobrze spasowany,rasowy wyglad i nieprzepchany lozyskami...lekki z ladna dupa : )i na stopce Wybite Made in Japan a nie jak w Najnowszym modelu Thailand. Lubie miec cos innego niz wiekszosc widzi nad woda.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Michał - @Bujo Jeśli przeniesienie jakości wykonania i trwałości STEEZ-a 103 HL jest takie samo w spinie o który pytasz to jest to właściwy kierunek...Multik po trzech latach intensywnej eksploatacji wygląda od środka i zewnątrz jak nowy.Wczoraj był pierwszy raz rozkręcony – smarowanie, czyszczenie tarcz hamulca.Potęga precyzji wykonania podzespołów...Zero śladów zużycia materiałowego.Cieszy oko. Znak firmowy STEEZ chyba świadczy jakością dla wszystkich produktów: multików - spinów... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Bujek, ja mam exista od ponad 4 lat, kolega również, i do tego on ma także steeza 2500 z cabelasa. Kręcioł chodzi tak samo płynnie jak od nowowści, łowoiny intensywnie pstrągi. Kupił go jak kurs dolara był niski, tak dla odminy kolorystycznej pod seekera. Porównywałem kilka razy oba zyli steeza i exista. Pracuja tak samo, najpłynniej ze wszystkich kręciołów, Mnie osobiście w steezie nie podoba się kolor drutu uchwytu korbki, który jest w innym odcieniu niż cała reszta. Tak czy owak jak masz okazje kupic tanio to bierz, bo te modele to na pstrągi IDEAŁ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 15 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Bujek, ja mam exista od ponad 4 lat, kolega również, i do tego on ma także steeza 2500 z cabelasa. Kręcioł chodzi tak samo płynnie jak od nowowści, łowoiny intensywnie pstrągi. Kupił go jak kurs dolara był niski, tak dla odminy kolorystycznej pod seekera. Porównywałem kilka razy oba zyli steeza i exista. Pracuja tak samo, najpłynniej ze wszystkich kręciołów, Mnie osobiście w steezie nie podoba się kolor drutu uchwytu korbki, który jest w innym odcieniu niż cała reszta. Tak czy owak jak masz okazje kupic tanio to bierz, bo te modele to na pstrągi IDEAŁ. Dziekuje serdecznie, takich informacji bylo mi potrzeba Wprawdzie jak na razie nie mam za duzo czasu zeby latac za pstragami ze spinem ale wlasnie robi sie moja '' pstragowka'' marzen, czas tez niedlugo sie znajdzie @LadyD- jak widac okazuja sie takie same, podobnie zreszta jak wedki Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 Bujo czyz bys zmienil zdanie??? Z tego co mowiles multik to dla ciebie ciezsze przynety i raczej szczupakowy zestaw... a tu na pstragi sie nastawiasz??? Jak to jest? Jak sie mozemy styknac w londynie w koncu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 19 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Bujo czyz bys zmienil zdanie??? Z tego co mowiles multik to dla ciebie ciezsze przynety i raczej szczupakowy zestaw... a tu na pstragi sie nastawiasz??? Jak to jest? Jak sie mozemy styknac w londynie w koncu??? Ten Steez to kreciolek spiningowy Odezwe sie do ciebie pod koniec tygodnia- nie wiem jeszcze czy bede w Ladku w weekend bo ciagna mnie na jakas konferencje. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Odgrzeje koltela. Od niedawna pojawiły się na rynku 2 nowe modele steez type I i steez type II Cenowo wychodzą podobnie do exista i stelli. Czy jest już ktoś posiadaczem tego młynka i byłby w stanie porównać i któregoś z tych dwóch wyżej wymienionych ? Jak wypada wielkościowo, do którego modelu exista można porównać type I, a do którego type II ? Na pewno na korzyść przemawia waga i pewnie dla niektórych kolorystyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Witam mam zamiar kupić j/w type II czy może podpowiecie czy pasuje zamiennie szpula do niego od exista 2500 ( 15) ...? to znacznie poprawiło by dla mnie jego praktyczne użytkowanie ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi