Skocz do zawartości

Zimne Klenie z nad Ropy ....... Spotkanie 30-12-2015

Sebo0707

Rekomendowane odpowiedzi

Nie  :) Nad Ropą jeszcze nie byłem ale chciałbym tam kiedyś zawitać  :)

Tak właśnie tam się wybieram już od jakiegoś roku i zawsze brak czasu.

Ale już z Tomaszem wstępnie mamy ustalony termin.

Chcę w końcu połowić zimne klenie na smużaka.  ;)

Widać, że wszyscy chcą nad  Ropę :good:

Faktycznie rzeczka piękna i kluchy zacne :)   Sam się wybieram już drugi rok i tak mi schodzi, ale może i mi się uda w tym roku tam zawitać, bo w końcu to rzeka po sąsiedzku  :D

Edytowane przez TOMI803

Ropa piekna rzeka. Łowie tam drugi rok, po bardzo długiej przerwie i dopiero odkrywam ją na nowo. W tym roku kilkanaście wyjść i zawsze coś się działo. W górnej części ładne pstragi, rzadziej lipienie, a po niżej Gorlic to już królestwo klenia, tu mozna w każdej chwili liczyć na grubą kluche przez cały rok, a jak się trafi na dobre żerowanie, to zlowienie kilkunastu kleni nie stanowi problemu.

xaqb79.jpg

14w91lc.jpg

Wracam z Niemiec dopiero 20 grudnia w sumie na krótko przed samymi świętami - niestety tak więc na prawdę możemy mieć spotkanie na zimno  :D

Sądzę że może najlepszym terminem będą te dni zaraz po świętach a przed Nowym Rokiem. W sumie większość z nas pewnie będzie miała wtedy wolne? Drugim jakim takim terminem może być początek stycznia - rozpoczęcie sezonu kleniowego nad Ropą? Jednym słowem mi pasuje każdy termin - to będzie zależało od Was ;). Drugą sprawą jest oczywiście pogoda z którą będziemy musieć się liczyć, jak ściśnie rzekę lodem to po imprezie ale ja bynajmniej jestem dobrej myśli. 

Oczywiście jakieś ognisko czy też obiad w knajpie jak najbardziej, jest jeszcze dużo czasu więc coś razem wymyślimy.

Na dzień dzisiejszy moje pytanie do Was, kto ma chęć się zjawić, jak Wy to widzicie i jaki mniej więcej pasuje Wam termin ;)

• Like 3

Panowie to ja też bym się chętnie przyłączył do spotkania po świętach :) Niestety na razie tylko warunkowo bo jak zadzwoni telefon to będę musiał lecieć do Turcji lub Matuszki Rosiji :(  Liczę jednak na to że telefon zadzwoni w innym terminie ;)  Łowiłem w tym roku klenie na Ropie za Gorlicami i faktycznie jest tam pięknie !!