Skocz do zawartości

Zimne Klenie z nad Ropy ....... Spotkanie 30-12-2015

Sebo0707

Rekomendowane odpowiedzi

Tomasz Ty będziesz u siebie.

Kiedy będziesz w PL ? musimy się zdzwonić bo ja to mam zamiar tam się dobrze "pobawić " jak już tam przyjadę  :D  :D  :P  :P

Ja będę juz w sumie od 21go ale jako tako nad wodą dopiero w pierwszy dzień po świętach.

K-pon to prawie będziesz miał już pełny stan osobowy  :D

• 2 tygodnie później...

No niestety ale odcinek Ropy na jakim będziemy łowić jest raczej mało dostępny z brzegu więc w grę raczej wchodzi brodzenie. W zasadzie przy normalnym poziomie wody wystarczają w zupełności zwykłe wodery. Na co łowić? Tu zawsze jest tak samo. Osoby które pierwszy raz odwiedzają Ropę na ogół próbują swoich sprawdzonych pewniaków a ja i tak śmigam na imitację robali z powierzchni. Przeważnie sa to chrabąszcze huntera zarówno te małe jak i te duże, do tego klenióweczki Janusza Ryczkowskiego i przeważnie udaje się coś wydłubać. Jak chodzi o specyfikację łowiska to jest to typowa pod górska rzeka na której występują szybkie przelewy oraz wolniejsze odcinki gdzie woda znacznie zwalnia. Głębokość rzadko dochodzi do 1,5 metra.

Edytowane przez Winko

To teraz pytanie Tomek będziemy w tym(28/30) okresie łowić gdzieś na wodach górskich ???

Będziemy łowić raczej na wodzie nizinnej, na górskiej jest zakaz spinningu do 1go lutego - no chyba że ktoś się na muszkę nastawia to już co innego  ;)

No i fajnie ;) dziś dopełnie wszelkich formalności, zmienię opony na zimowe i odliczam do poniedziałku.

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Jaka zima w tym roku ? Gdyby nie budowy w Zawoi to bym opon nie zmienił do teraz :)

Dziś też dokonuję opłat i kupię świeżą żyłeczkę.

Ja tam dziś rozpakowałem prezent z Aukcji Charytatywnej JB.PL i miodzio, będę uprawiał twitching  :)

Dokupiłem nową żyłeczkę 0,14 i chyba namówiłem jeszcze jednego Kolegę (w sumie ze mną jedzie: Piotrek, Szymon i może Michał :) ), po Świętach uporządkuję sprzęt (może wezmę muchówkę, cobyście mieli polew ze mnie :P ) - teraz żyję chorobą dzieciaczków i sobotnimi Chrzcinami Bliźniaków ...

Dziś dodatkowo by ułaskawić Wisełkę zarybiłem ją 3 szczupakami ze straganu :)

• Like 2