Skocz do zawartości

SG BUSHWHACKER XLNT2 9-32G / 2,28M

Kreska

Rekomendowane odpowiedzi

Są może na forum posiadacze tego kija i mogą napisać coś o nim? Zastanawiam się nad kupnem A jakoś mało informacji jest w internetach na temat tego kijka. Wędki chce używać pod sandacza. Z góry dziękuje.

Edytowane przez Kreska

Tego konkretnego nie znam, ale posiadam Bushwackera 10-30 więc jeżeli w czymś Ci to pomoże to o samym modelu co nieco mogę powiedzieć.

Jeżeli chodzi o jakość i estetykę wykonania tu nie mam zastrzeżeń, bardzo mi odpowiada uchwyt, wygodnie i przyjemnie się trzyma. Jeżeli chodzi o c.w to mi najwygodniej się łowi w przedziale guma 3"+ 7g do guma 4" + 10-12g. Najciężej łowiłem 5" + 14g co w sumie dawało 34g i uważam że minimalny zapas jeszcze był. Spotkałem się natomiast z opinią innego użytkownika tej samej wędki który twierdził że c.w jest zawyżone i 30g to dla niej za dużo, także jak widzisz opinie różne chyba zależne od wymagań.

Co do tego czy nada sie na sandacza to co prawda doświadczenia z tą rybą nie mam ale po charakterystyce wędki myślę że się nada. Przeszukując internetowe opinie trafiłem na kilka takich gdzie ludzie chwalili tę wędkę właśnie w kontekście połowu sandaczy z resztą poprzedni właściciel mojej (kupiłem używaną) między innymi sandacze na nią poławiał. 

XLNT2 9-32g podobno jest trochę sztywniejszy od poprzedniego model, to jedyne info jakie znalazłem na temat tego kija. Ale cóż ułańska natura wygrała i wczoraj zamówiłem wędzisko. Jak tylko uda mi się skoczyć nad wodę to postaram się coś nastrugać jak to wygląda z bliska ☺