Skocz do zawartości

XUL Czyli jak nie mosquito to co???

jedrek115

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie szukam kijka do ultralighta. Do ok 3 g. Koniecznie w jednym kawałku. Akcja fast albo Xfast. Musi być szybki przy tej gramaturze i dopiero pod ryba pracować ( najlepiej po dolnik). Naczytalem się o phenixie, ale jak nie on to co? Jakie kijki polecacie w tej klasie cenowej :)

To trochę poszukasz...Matagi TR69 Ajax będzie szybki ale to solid tip czyli pełna szczytówka no i 2 kawałki,reszta tubularnych konstrukcji w tym przedziale c.w. raczej nie grzeszy szybkością nawet na Torzite.

Nieskromnie pochwalimy się że takie coś mamy oczywiście na bassy ;) Niestety monoblanki cieszą się u nas taką popularnością że ciężko wprowadzić coś do stałej oferty :(

http://www.olympic-co-ltd.jp/fishing/index.php/GLVNS-63UL

• Like 1

Aj tam... Cieszą sie cieszą   :) Z dnia na dzień co raz wiecej ludzi sie przekonuje !

Ludzi może i tak bo sam się przekonałem i wożę się ostatnio z monoblankiem ale weź to w sklepach wytłumacz :huh: Dalej panuje przekonanie że monoblank to fanaberia ;)

Z dobrego źródła wiem że będzie nowy blank xul Suzuki. Specjalnie projektowany na nasz rynek. RXF-3lb-601 do 3,5g. Prototypy ma mieć pracownia KAWALEC (źródło) i kilka innych osób.

Edytowane przez pwizer

A tak w ogóle to wiem, że każdy szuka kija lepszego niż ma ale w klasie Moska będzie Ci ciężko coś znaleźć. Jakby co to pogadaj z @PiECIA on ma Matagi i Miraża(wg wielu źródeł to samo co Moskito)

Jeśli @jedrek szuka fasta to wspomniany Mirage opisany jest jako moderate, co do Matagi - nie mam, nie wypowiadam się.

Mam Mirage v.671, kijek pięknie pracuje pod rybą, mnóstwo frajdy z brania i holu, ale fastem to on nie jest - bynajmniej niespecjalnie mi to przeszkadza.

Mosquito z kolei ma @SilesianPerch śmiało można zagadać, człek miły i życzliwy, odpowie na wszystkie pytania :).

Nad MajorCraftem MLS-S64UL ślinię się już od jakiegoś czasu, w styczniu ostatecznie finalizuję sprawę, patyk będzie dopełnieniem Mirage.

Ja mam kilka mono i tak ,jeżdżę z nimi windą,przedzieram się przez podwójne dzwi na końcowej klatce...no i oczywiście często jeżdzę z nimi na rowerze do centrum na moje streetowe miejscówki i jak na razie żadnej nie skróciłem... :D

• Like 2

Jeśli @jedrek szuka fasta to wspomniany Mirage opisany jest jako moderate, co do Matagi - nie mam, nie wypowiadam się.

Mam Mirage v.671, kijek pięknie pracuje pod rybą, mnóstwo frajdy z brania i holu, ale fastem to on nie jest - bynajmniej niespecjalnie mi to przeszkadza.

Mosquito z kolei ma @SilesianPerch śmiało można zagadać, człek miły i życzliwy, odpowie na wszystkie pytania :).

Nad MajorCraftem MLS-S64UL ślinię się już od jakiegoś czasu, w styczniu ostatecznie finalizuję sprawę, patyk będzie dopełnieniem Mirage.

Będziesz ciągnął tego MC z Japonii,bo na Cyprze też można go kupić :ph34r: .

http://tackle4all.com/majorcraft-msx-limited-c-65_74_456_1683/majorcraft-msx-limited-spinning-1pc-model-mlss64ul-length-195-lure-164316-p-7816.html

Najlepsza jest cena praktycznie jednakowa z ceną w yenach,tylko z jp. dochodz cło i chyba vat.

Edytowane przez Paavo

ceny maja bardzo dobre i wedke pakuja w rurke pcv, 2 wedki od nich kupilem.

23 euro, i do ceny trzeba doliczyc 19% vat

A cła nie ma?

Japończycy zwyczajowo podają ceny bez VAT (w Japonii 8% które jest doliczane przy kasie). W Polsce standardowo doliczają 4% cło (za wędki) + 23% VAT (naliczane od kwoty z cłem i kosztem wysyłki)

Za wędki mniej więcej wychodzi - Size over 150cm by UPS ¥7,000.00 Przy kilku sztukach w tubie może się opłacać ;) A jak nie będą w monoblanku wychodzi o połowę taniej dostawa ¥3,250.00...

Dane orientacyjne z pierwszego lepszego sklepu w Japonii :P

Z dobrego źródła wiem że będzie nowy blank xul Suzuki. Specjalnie projektowany na nasz rynek. RXF-3lb-601 do 3,5g. Prototypy ma mieć pracownia KAWALEC (źródło) i kilka innych osób.

o... a masz może info kiedy się go można będzie spodziewać w sprzedaży ?