Skocz do zawartości

XUL Czyli jak nie mosquito to co???

jedrek115

Rekomendowane odpowiedzi

o... a masz może info kiedy się go można będzie spodziewać w sprzedaży ?

Nie. Nic więcej nie wiem. Trzeba czekać. Wiem że na Rybomanii w Lublinie będą Suzuki. Ale nie wiem czy ten model już będzie.
  • Like 1

A cła nie ma?

Japończycy zwyczajowo podają ceny bez VAT (w Japonii 8% które jest doliczane przy kasie). W Polsce standardowo doliczają 4% cło (za wędki) + 23% VAT (naliczane od kwoty z cłem i kosztem wysyłki)

Za wędki mniej więcej wychodzi - Size over 150cm by UPS ¥7,000.00 Przy kilku sztukach w tubie może się opłacać ;) A jak nie będą w monoblanku wychodzi o połowę taniej dostawa ¥3,250.00...

Dane orientacyjne z pierwszego lepszego sklepu w Japonii :P

To z Cypru wychodzi taniej...

To z Cypru wychodzi taniej...

Nikt nie mówił że z Japonii taniej ;)

Przykładowo wygląda to tak

Kijek za 10.000 JPY w japońskim sklepie + 4% + 7000JPY (był długi) + 23% VAT = 21400 JPY chyba że celnicy przepuszczą paczkę bez cła jako gift ;) ściąganie jednej sztuki wg mnie mija się z celem poza tym są problemy z gwarancjami bo odesłanie wędki na gwarancję która nie będzie uznana... może być kosztowne :P

Teraz sprowadzaliśmy na zamówienie okoniówkę dla klienta. Wyszło 2400zł gdzie cena w Japonii wynosi 72.000 JPY gdyby zamawiał sam wyszło by znacznie drożej

http://www.olympic-co-ltd.jp/enfishing/index.php/GOSFES-832L-T 

Czasem warto poszukać w Europie bo może być taniej i prościej niż w Japonii :ph34r:

w uk dochodzi jeszcze bandycki parcelforce ktory jeszcze doklada swoja stawke za tzw obsluge celna (okolo 20gbp) :S , jak zamawialem stradica z jp to koszt z przesylka okolo 100gbp po vat i parcelforce 150gbp(cla nie ma bo za niska wartosc) :S

Jukejowa poczta tez sobie za obsluge doklada minumum £8

U mnie jest krótko,jak wartość towaru bez kosztów przesyłki przekracza 22€ to z automatu doliczają cło i vat.Gifty przechodzą nietknięte do wartości 45€,powyżej tej sumy,to samo jak wyżej.Taka polityka.Mówię tu o paczkach poza UE.

Edytowane przez Paavo

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Panowie , czy ktoś ściągał cytowanego na pierwszej stronie wątku Ms-X ' a http://tackle4all.com/majorcraft-msx-limited-c-65_74_456_1683/majorcraft-msx-limited-spinning-1pc-model-mlss64ul-length-195-lure-164316-p-7816.html ? @Zwierzu się przymierzał , może ma go w łapkach , a może ktoś inny coś mógłby w temacie ? Fajnie kijek wygląda w opisie .