pwizer Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 o... a masz może info kiedy się go można będzie spodziewać w sprzedaży ?Nie. Nic więcej nie wiem. Trzeba czekać. Wiem że na Rybomanii w Lublinie będą Suzuki. Ale nie wiem czy ten model już będzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 A cła nie ma?Japończycy zwyczajowo podają ceny bez VAT (w Japonii 8% które jest doliczane przy kasie). W Polsce standardowo doliczają 4% cło (za wędki) + 23% VAT (naliczane od kwoty z cłem i kosztem wysyłki)Za wędki mniej więcej wychodzi - Size over 150cm by UPS ¥7,000.00 Przy kilku sztukach w tubie może się opłacać A jak nie będą w monoblanku wychodzi o połowę taniej dostawa ¥3,250.00... Dane orientacyjne z pierwszego lepszego sklepu w Japonii To z Cypru wychodzi taniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal.Bednarkiewicz Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 To z Cypru wychodzi taniej... Nikt nie mówił że z Japonii taniej Przykładowo wygląda to takKijek za 10.000 JPY w japońskim sklepie + 4% + 7000JPY (był długi) + 23% VAT = 21400 JPY chyba że celnicy przepuszczą paczkę bez cła jako gift ściąganie jednej sztuki wg mnie mija się z celem poza tym są problemy z gwarancjami bo odesłanie wędki na gwarancję która nie będzie uznana... może być kosztowne Teraz sprowadzaliśmy na zamówienie okoniówkę dla klienta. Wyszło 2400zł gdzie cena w Japonii wynosi 72.000 JPY gdyby zamawiał sam wyszło by znacznie drożejhttp://www.olympic-co-ltd.jp/enfishing/index.php/GOSFES-832L-T Czasem warto poszukać w Europie bo może być taniej i prościej niż w Japonii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 w uk dochodzi jeszcze bandycki parcelforce ktory jeszcze doklada swoja stawke za tzw obsluge celna (okolo 20gbp) :S , jak zamawialem stradica z jp to koszt z przesylka okolo 100gbp po vat i parcelforce 150gbp(cla nie ma bo za niska wartosc) :S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 w uk dochodzi jeszcze bandycki parcelforce ktory jeszcze doklada swoja stawke za tzw obsluge celna (okolo 20gbp) :S , jak zamawialem stradica z jp to koszt z przesylka okolo 100gbp po vat i parcelforce 150gbp(cla nie ma bo za niska wartosc) :S Jukejowa poczta tez sobie za obsluge doklada minumum £8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 (edytowane) U mnie jest krótko,jak wartość towaru bez kosztów przesyłki przekracza 22€ to z automatu doliczają cło i vat.Gifty przechodzą nietknięte do wartości 45€,powyżej tej sumy,to samo jak wyżej.Taka polityka.Mówię tu o paczkach poza UE. Edytowane 9 Listopada 2015 przez Paavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Mosquito będą ponownie dostepne w nowym roku w okolicy marca.Pytałem u źródła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Z dobrego źródła wiem że będzie nowy blank xul Suzuki. Specjalnie projektowany na nasz rynek. RXF-3lb-601 do 3,5g. Prototypy ma mieć pracownia KAWALEC (źródło) i kilka innych osób.Coś wiadomo na temat tego suzuki 3lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwizer Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Coś wiadomo na temat tego suzuki 3lbTyle wiem że prototypy już są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Mosquito będą ponownie dostepne w nowym roku w okolicy marca.Pytałem u źródła Ciekawe czy będzie można jakoś kupić sam blank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Wysyłałem swojego do zmiany przelotek Zbyszek mówił ze będą dostępne,ponoć jest dość spore zainteresowanie.Czy same blanki będą do kupienia to nie wiem Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Panowie , czy ktoś ściągał cytowanego na pierwszej stronie wątku Ms-X ' a http://tackle4all.com/majorcraft-msx-limited-c-65_74_456_1683/majorcraft-msx-limited-spinning-1pc-model-mlss64ul-length-195-lure-164316-p-7816.html ? @Zwierzu się przymierzał , może ma go w łapkach , a może ktoś inny coś mógłby w temacie ? Fajnie kijek wygląda w opisie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi