tetsu Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Witam. Ostatnio grzebałem w szfie wedkarskiej ojca szukając mojego starego kołowrotka znalazłem spinning jak w tytule blank z grafitu 229cm do 40g ale przelotki są chyba z porcelanki i tu pojawia się moje pytanie czy ktoś może posiada taki kijek i czy faktycznie przelotki to porcelana czy jakieś inne chodzi mi oto czy można używac plecionke do tych przelotek. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Witam.Jeśli pierscień w przelotce jest koloru "szarego" otoczony pierscieniem amortyzującym(bywały koloru żółtego) z "plastiku" to sa to przelotki klasy FUJI Hardloy.Marian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetsu Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 No właśnie nie ma nic takiego. Pierścień przelotki jest brązowy a ramka w której znajduje się pierścień jest z plastiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 W takim razie przelotka jest klasy Fuji Hard.Nie pamiętam dokładnie jaką mają "wytrzymałość" na ścieranie,bo to są wędki z przełomu lat 80-90.Przelotki Hardloy miały twardość ok1200... jednostek , Hard 800...jednostek.Można używać do plecionek ,ale po ok. 1 roku intensywnego używania sprawdzić trzeba pod dobrą lupą min 5x.Marian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetsu Opublikowano 11 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Nie no często używać nie będe a może nanofil?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Nanofil -to chyba jakaś plecionka? Nie znam,od dawna łowię tylko na muchę .Jeśli to plecionka to wkładki wytrzymają .Przelotki z wkładką miały n a + że nie pękały przy spotkaniu z przeszkodą(np. burta łodzi) .Na - obciążały blank.Marian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 No właśnie nie ma nic takiego. Pierścień przelotki jest brązowy a ramka w której znajduje się pierścień jest z plastiku Jakbys wstawil zdjecie, to latwiej bylo by zidentyfikowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi