Maticsh Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 (edytowane) Witam. Szukam info odnośnie Bugu granicznego w okolicach Pratulina. W weekend może będę w okolicy i wpadłem na pomysł, aby zawitać tam może z kijkiem Jak wygląda tam poziom wody? Na innej stronie o stanach wód w Polsce informacje nie są zachęcające...No i oczywiście czy warto tam poszukać na przykład bolenia czy innego drapieżcy? Na Bugu granicznym byłem ostatnio za dzieciaka dłuuugie lata temu, a jest okazja tam wrócić i pomachać Pzdr Edytowane 19 Czerwca 2013 przez Maticsh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Poziom wody na rzece Bug : http://pogodynka.pl/polska/hydro/wisla/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maticsh Opublikowano 19 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 (edytowane) Wiem właśnie :/ Sprawdzałem już dzisiaj... i nie zachęca, a ciągnie człowieka nad nieznaną wodę Edytowane 19 Czerwca 2013 przez Maticsh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Jedź, jest pięknie, chociaż woda wielka. Bolenie poganiasz, pod kościółkiem i za kleniem warto pochodzić. Sandacza odpuściłbym, trzeba 50 gram ołowiu. Powodzenia - Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maticsh Opublikowano 20 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Dzięki wielkie! Tak więc decyzja podjęta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Witam pora założyć ten temat bo uważam że bug graniczny to coś całkiem innego od gnojna przez woroblin łęgi nepłe sławatycze to rzeka całkiem inna o innym harakterze inna specyfika łowienia mnustwo powalonych drzew no i ten wąwuz 4 metrowy a czasem 5,6,8 metrów a w dole nasza ukochana rzeka . 11 11 się wybieram to zdam relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Kolego, o zdjęciach nie zapomnij (tak jak o dużych literach zapominasz ). Czekamy na relacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Witam pora założyć ten temat bo uważam że bug graniczny to coś całkiem innego od gnojna przez woroblin łęgi nepłe sławatycze to rzeka całkiem inna o innym harakterze inna specyfika łowienia mnustwo powalonych drzew no i ten wąwuz 4 metrowy a czasem 5,6,8 metrów a w dole nasza ukochana rzeka . 11 11 się wybieram to zdam relacjęOoo matko... Jest już temat o Bugu. Zarówno granicznym jak i o ,,polskim". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Bug graniczny od Gołębi po cerkiewkę przed Kosmowem przeszedłem metr po metrze . Fantastyczna rzeka , dzika , pokręcona . Wyzwanie dla wędkarza i jego sprzętu . Bardzo rybna była gdy łowiłem tam kilkanaście lat temu . Sandacze , szczupaki , okonie , sumy , boleni mnóstwo . Wybierając się nad ten odcinek proponuję zabrać mocniejszy sprzęt a to z uwagi na czające się wielkie wąsy a także podwodne zwaliska drzew na których mozna pozbyć się kilkudziesieciu przynęt dziennie . Bywały dni , że wracałem do domu z kilkoma gumkami , woblerami w pudełku . W Gołębiu grasował "gang łepków" . Na grubych sznurach wrzucali do rzeki konary , gałęzie na których to wędkarze rwali swoje przynęty . Totalne zadupie , bieda i chłopaki sobie w ten sposób organizowali dobre i łowne przynęty . Ostatni raz wędkowałem w okolicach Kryłowa pewnie sześć lat temu . Połowiłem niewielkich sandaczyków i szczupaczków . Warto tam pojechać , chociażby raz w życiu zobaczyć prawdziwy skansen i w ekstremalnych warunkach zmierzyc się z wąsem po którym w garści zostanie kikut wędki , ewentualnie rozgięty kuty hak Z uwagi na charakter rzeki , jej dzikość z całą świadomością mogę powiedzieć , że w granicznym Bugu pływają ryby nie do wyjęcia na wędkę . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwony590 Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Dobrze powiedziałeś że Bug był rybna rzeką Ukraińcy zrobili swoje srednio dwa razy biją rybę prądem złapać wymiarowego suma to nielada wyczyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Ukraińcy , podrywki , prąd i granaty były nad Bugiem od zawsze . Wtedy gdy ja regularnie wędkowałem , pojawiali się ale nie wszędzie bo nie wszędzie jest dobry dostęp do rzeki . Co do samego łowienia ryb wymiarowych czy też nie to nigdy łatwo nie było tak z uwagi na wszędobylskie zaczepy podwodne , czy też samo dojście do dobrej mety mogło niekiedy zakończyc się tragicznie . Sliskie , strome glinkowate brzegi a nawet te w miarę dostępne były niebezpieczne . Szczególnie jak wąs sie meldował na dobrej mecie sandaczowej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwony590 Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Dzisiaj totalna studnia ...., nawet podbicia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Witam pora założyć ten temat bo uważam że bug graniczny to coś całkiem innego od gnojna przez woroblin łęgi nepłe sławatycze to rzeka całkiem inna o innym harakterze inna specyfika łowienia mnustwo powalonych drzew no i ten wąwuz 4 metrowy a czasem 5,6,8 metrów a w dole nasza ukochana rzeka . 11 11 się wybieram to zdam relacjęstudnia czy wąwuz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi