pontonss Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Cześć Koledzy, mam do Was pytanie posiadam kijek AVID 86MHF2, i marzy mi się aby zrobić w nim uchwyt (foregrip) jak w Dragon HM 80 (zdjęcie) oraz żarówiastą omotkę na przelotce szczytowej, czy wiecie jak to wpłynie na dożywotnią gwarancję producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 napisz do producenta i powinieneś się dowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trinited Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Jeżeli nie zamażesz nr seryjnego to nie powinno być problemu ale tak jak napisał kolega wyżej najlepiej napisz do st. croix. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Ciekawy problem. Zobaczcie, że StC daje na swoje produkty coś więcej niż gwarancję. Normalnie obejmowałaby ona tylko wady sprzętu w nim tkwiące, a nie w nas, słowem gwarancja zwykle nie obejmuje tego, że kij połamaliśmy na kolanie. StC obejmuje i takie zdarzenia, acz fakt wówczas zawsze pobierają opłatę za naprawę lub wymianę, dużo niższą od ceny nowego kija. Czytając warunki gwarancji nie zauważyłem zastrzeżenia, że nie możemy wprowadzać modyfikacji. Zresztą jeśli wymienią wędkę połamaną przez naszą nieuwagę to dlaczego mieli by odmówić wymiany wędki zmodyfikowanej. Niemniej myślę, że jeśli wyśle się im połamaną zmodyfikowaną to nie odeślą tej samej, odeślą pewnie kolejną w stanie fabrycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Dokladnie. Pytanie jest co z komponentami? Jesli ktos wydal duza kase na przelotki i dolnik, to co sie z tym stanie po odeslaniu do St. Croix? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Doczytałem w warunkach gwarancji, że oczekują kija i wszystkich komponentów... w domyśle pewnie fabrycznych. Czy można zakładać, że zdejmują np. przelotki z połamanej szczytówki i te same zakładają do nowej szczytówki? Może... miało by to sens.Czy tak samo zrobią z modyfikowanymi... raczej nie, bo nowy sprzęt ponowne ma wszak gwarancję w razie wady leżącej po stronie StC, za nie swoje komponenty nie dadzą. Pewnie trzeba by zdjęte komponenty też im wysłać i albo założone inne dostaniemy w osobnym opakowaniu albo też winniśmy je zdjąć. Ciekawe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trinited Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 St. Croix sprzedaje połamane kije na ebay, w pakietach po 30 szt. i więcej. Mają zdrapany numer seryjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 a ja przedluzylem dolnik w elitce bo na pierwszym miejscu stawiam na wygode lowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 STC udziela tej samej gwarancji na wędki zbudowane na własnych blankach wiec są otwarci na wyzwania Nie mniej przeróbka oryginału zawsze wiąże się z utrata gwarancji.......ale w PLMyślę ze proste amerykańskie myślenie nie jest gotowe na polskie kombinacje Pytanie skierowane do STC jest jedynym rozwiązaniem... Swoja droga nie mam pojęcia jak to się stało ze po tylu latach bytności STC na polskim rynku,dostępnością do internetu i dość powszechnej zdolności posługiwania się j.angielskim nadal mamy problemy z tak prostymi informacjami. "Niestety" nie złamałem nic z STC i niech tak zostanie Nie miałem potrzeby pisać do nich maila z "zapytaniem" ale jak by co to pierwszy pomysł to http://stcroixrods.com/contact-us/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Dokladnie. Jakby co to mozna u nich pytac. Nie mialem takiej potrzeby wiec tego nie robilem. Tak na marginesie Wiktor, moja nowa Elitka jest odjazdowa. Inna niz Avid, szybsza. Inne ugiecie, o wiele lzejsza. Juz ja lubie choc na nia jeszcze nie lowilem. Avid oczywiscie zostaje bo mam do tego kija wielki sentyment. Teraz musze tylko jakis mlynek do Elitki spasowac, a tutaj niestety moze byc lekki problem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 ................. Teraz musze tylko jakis mlynek do Elitki spasowac, a tutaj niestety moze byc lekki problem. Tak. Wybór modelu/rocznika Stelli, może być problemem . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 to znaczy ze nie mam gwarancji mam nadzieje ze nie zlamie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 to znaczy ze nie mam gwarancji mam nadzieje ze nie zlamie To znaczy ze w razie W trzeba pisać do fabryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi