krzysiek Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 @krzysiekjakosci sie nie testuje, jakosc sie produkuje, co za tym procesy produkcyjne musza byc wodoszczelne zwiekszenie kontroli jakosci do 100% podnosi tylko i wylacznie koszta i nie w kazdej dziedzinie jest konieczne lub oplacalne (czyli dotyczy nie tylko wedkarstwa oczywiscie) ... to ze blanki wadliwe bylyby wylapywane w 100% w fabryce nie oznacza, ze uszkodzenia powstale w transporcie bylyby wykluczone, o eksploatacji przez klienta nie wspomne Zgadzam się, temat jest na tyle złożony, że deklarację o 99% reklamacji powstałych z winy użytkownika uważam za stwierdzenie na wyrost, bo zakłada praktycznie zerową wadliwość blanków.Co do warunków eksploatacji: gram od czasu do czasu w hokeja i wiem, że praktycznie każdy kij kompozytowy kończy żywot w dwóch kawałkach. Kwestia intensywności użytkowania i czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Masiak Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Jozi i Krzysiek Oprócz kontroli fabrycznej która przeprowadza Phenix . My sami staramy się wyłapywać , blanki które mogą mieć potencjalne wady powodujące złamanie . -Kontrola jakości w fabryce zaczyna już się na etapie materiałów , tego jak one są świeże i jak są przechowywane i kto jest dostawcą , Bardzo ważny jest też rodzaj pras stosowanych przy przy produkcji blanków . Spróbuję też porozmawiać z Phenix na temat jakiegoś artykułu na ten temat -Aby bąbel został zeszlifowany i zalakierowany blanki muszą być lakierowane , nasze są nielakierowane , jedynie przetarte satynowo matową powłoką , każdy taki bąbel czy inne naruszenie widać bardzo dobrze . Inna sprawa to intensywność użytkowania przeciążenia itp. Powtórzę się jeszcze raz jeżeli sposób załatwiania reklamacji komuś w Phenix nie pasuje , nie musi tych blanków kupować - my tylko chcemy żeby klient bezstresowo miał szybko nowe wędzisko , nie jakiś połatany nowy patyk - bo przecież naprawiać klejić też mozna i to zgodnie z polskim prawem tylko po co . Co do całego wątku , to najpierw wędka powinna trafić do pracowni -jeżeli były by problemy -można zatelefonować do mnie do Rodmas Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 -Kontrola jakości w fabryce zaczyna już się na etapie materiałów , tego jak one są świeże i jak są przechowywane i kto jest dostawcą , Bardzo ważny jest też rodzaj pras stosowanych przy przy produkcji blanków . Spróbuję też porozmawiać z Phenix na temat jakiegoś artykułu na ten temat W kwestii reklamacji: Łukasz, blanki wszystkich firm, na jakich do tej pory kręciłem - pękają (i to m.in. na skutek wad fabrycznych) i myślę, że Phenix nie jest tu jakimś wyjątkiem. Nie chcę, abyś odniósł wrażenie, że robi się tu klimat nagonki. Co do artykułu - byłoby super Ten kierunek bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Masiak Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Krzysiek zgadza się -jednak o ile dobrze pamięta to jeżeli w fabryce łamie się 5% balnków to jest podejrzenie wady materiałowej -jakoś tak to mają wyliczone -i była to informacja z przed mojej współpracy z Phenixem . Odnośnie zaufania Phenix do swoich blanków przytoczę ostatnią dostawę w której były spakowane blanki dragonfly 8 stóp w jednym kawałku . Paczka przyszła jak zwykle bardzo starannie spakowana -balnki partiami obwinięte folią -dobrze zabezpieczone z wyjątkiem dragonfly które były upachane luzem w paczce 7 stóp z małym hakiem -czyli wygięte w sssy floressy -był to oczywiście mały żart ze strony Phenix jak i demonstaracja wytrzymałości materiału nieżle się uśmiałem -ale poprosiłem żeby już tego nie robili bo ja az takiej wiary nie mam a chyba powinnienem skoro producent ma . Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 A ja mam zagadkę: Co to jest za blank? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Niech zgadnę: MHX? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 A do ilu gramy? nie trafiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giaur27 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Phenix... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 (edytowane) Batson RX7 - ale strzelam bez przekonania......i więcej nie mam pomysłów. Choć i te AmTacki, które miałem w rękach wyglądały... różnie. Kto wie? Edytowane 18 Listopada 2013 przez krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 (edytowane) Phenix...kurcze, co tak szybko? Ja jestem ciekaw tylko przez jaką kontrolę jakości przechodził ten blank? Edytowane 18 Listopada 2013 przez robbox4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Upssss... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giaur27 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 To nie było trudne- dedukcja wynikająca z całości wątku.A nagroda to...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Niech zgadnę, Robercie wygrałeś ów blank na zawodach, a donatorem była znana pracownia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giaur27 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Niech zgadnę, Robercie wygrałeś ów blank na zawodach, a donatorem była znana pracownia? Dobre, lotne i przede wszystkim nie miałkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 To nie było trudne- dedukcja wynikająca z całości wątku.A nagroda to...? Nie sądziłem, że to będzie tak oczywiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Nie, to nie jest blank wygrany na zawodach. To jest blank z normalnej dystrybucji zakupiony w USA. Takie kwiatki zdarzają się każdemu producentowi.U różnych producentów z różnym wynikiem.Jednak w tym wypadku reklamacja tego blanku ciągnie się od stycznia, niedługo będzie rok. I producent nie ma wątpliwości że to wada produkcyjna. Co do nagrody to coś się znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Nie sądziłem, że to będzie tak oczywiste Sory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Masiak Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Robercie To trzeba było kupować z normalnej dystrybucji w Polsce to takich problemów byś nie miał . Bo blank nie wyszedł by od nas albo byśmy go wymienili . Natomiast ponieważ masz problemy natury " chciałbym być przedstawicielem Phenixa w Polsce ale nie jestem to już inna sprawa ". Z ciekawości rok trwa wysyłka części z USA do Ciebie ? - to w bardzo złym świetle stawia Twojego dostawce blanków Jeżli przedzwonisz i porozmawiasz ze mną normalnie a nie , po cichu będziesz wysyłał emaile do Phenixa , które mają masę nieprawdziwych informacji bardzo chętnie Ci pomogę . Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 (edytowane) Z całym szacunkiem Łukaszu. Reklamacja została zgłoszona do firmy której jesteś przedstawicielem. Blank zakupiony też został u legalnie działającego i mającego autoryzację przedstawiciela firmy Phenix. Sugerujesz że reszta dystrybutorów jest "nienormalna" ?Jeżeli chcesz, mogę przesłać korespondencję do Wilbura Quon-a z firmy Phenix, wtedy okaże się ile czekam na blank. Nie jest tajemnicą. Nie jest też tajemnicą że czekanie na blanki z dystrybucji Rodmas pozwoliło wielu ludziom sprawdzić swój poziom cierpliwości. Faktem jest że rozmawiałem z firma Phenix na temat dystrybucji. Jednak czekanie po kilka tygodni na odpowiedź też wyczerpało moją cierpliwość.A ostateczna odpowiedź rozbawiła do łez. Zdjęcia jednak pokazują jaki blank dostałem mimo kontroli jakości o której tak zapewniasz. Edytowane 18 Listopada 2013 przez robbox4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 zapowiada sie druga odslona znakomitej komedii, zapraszam do ekranu wszystkich, ktorzy znaja czesc pierwsza 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 .Już dziesiąta strona wątku, a o pracowni Spinrod skończyło się na pierwszej Później już tylko pęczniejących insertach ścinających, o brzydkich blankach, różnych firmach, "produkcja, dystrybucja, masturbacja"... o przepisach prawnych, gwarancjach, rękojmiach, o klientach, o zawodach wędkarskich, o nagrodach, o biznesie po polsku, dodatkowo rozmaite dygresje o tematyce najróżniejszej i nie obeszło się bez wtrętów o Macierewiczu. Nie ciąć, nie wydzielać, nie przenosić - nic tylko subskrybować. PozrawiamGrzesiek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Masiak Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 (edytowane) Pitt Na komedie nie mam czasu i ochoty -chociaż lubie się pośmiać . Mamy nowe travelki które chcemy wprowadzić i kupe ciekawych komponentów - tak więc robota ciekawa , Robercie Od kogo kupowałeś blank ? Ja tylko piszę ,że taki balnk od nas by nie wyszedł , albo sprawę załatwilibysmy od ręki , bo zadajemy sobie dodatkowy trud i j sprawdzamy towar , a pomyłki zawsze się zdarzają -po co kombinujesz kupjesz gdzieś za granicą a potem boli cię ,ze koszty wysyłki są wysokie . Wilbour zajmuje się firmą Phenix w USA , to porządny i uczciwy facet , więc może niedokońca rozumie te emile i gierki . Ja też nie mam czasu na pierdoły- chcesz pomocy zadzwoń jak facet i pogadaj a jak nie wiesz czego dokońca chcesz to wylewaj swoje frustracje na prywatnym blogu albo cuś Pozdrawiam Łukasz Edytowane 18 Listopada 2013 przez Łukasz Masiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Mamy nowe travelki które chcemy wprowadzić o! napisz cos w waszym watku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Masiak Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Maynard Trafne podsumowanie Pozdrawiam Łukasz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Masiak Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 (edytowane) Pitt Temat od dłuższego czasu przygotowujemy z chłopakami z Bayan goł . Już rozmawiałem z Pawłem na temat artykułu na ten i inne tematy . W tym wątku travelki mogły by wypaść nie poważnie -a wszyscy jesteśmy przecież śmiertelnie poważni i taka nie powaga mogła by zaszkodzić tak poważnemu przedsięwzięciu , albo wątkowi już sam nie wiem Ups Przepaszam Pit źle przeczytałem -w swoim wątku jakąś zajawkę wrzucę Pozdrawiam Łukasz Edytowane 18 Listopada 2013 przez Łukasz Masiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi