Skocz do zawartości

Wątek wydzielony z tematu o pracowni SPINROD

Said

Rekomendowane odpowiedzi

@krzysiek

jakosci sie nie testuje, jakosc sie produkuje, co za tym procesy produkcyjne musza byc wodoszczelne  :)  zwiekszenie kontroli jakosci do 100% podnosi tylko i wylacznie koszta i nie w kazdej dziedzinie jest konieczne lub oplacalne (czyli dotyczy nie tylko wedkarstwa oczywiscie) ... to ze blanki wadliwe bylyby wylapywane w 100% w fabryce nie oznacza, ze uszkodzenia powstale w transporcie bylyby wykluczone, o eksploatacji przez klienta nie wspomne ;)

Zgadzam się, temat jest na tyle złożony, że deklarację o 99% reklamacji powstałych z winy użytkownika uważam za stwierdzenie na wyrost,  bo zakłada praktycznie zerową wadliwość blanków.

Co do warunków eksploatacji: gram od czasu do czasu w hokeja i wiem, że praktycznie każdy kij kompozytowy kończy żywot w dwóch kawałkach. Kwestia intensywności użytkowania i czasu.

Jozi i Krzysiek

Oprócz kontroli fabrycznej która przeprowadza Phenix . My sami staramy się wyłapywać , blanki które mogą mieć potencjalne wady powodujące złamanie .

-Kontrola jakości w fabryce zaczyna już się na etapie materiałów , tego jak one są świeże i jak są przechowywane i kto jest dostawcą , Bardzo ważny jest też rodzaj pras stosowanych przy przy produkcji blanków . Spróbuję też porozmawiać z Phenix na temat jakiegoś artykułu  na ten temat :)

-Aby bąbel został zeszlifowany i zalakierowany blanki muszą być lakierowane , nasze są nielakierowane , jedynie przetarte satynowo matową powłoką , każdy taki bąbel czy inne naruszenie widać bardzo dobrze . Inna sprawa to intensywność użytkowania przeciążenia itp.

Powtórzę się jeszcze raz jeżeli sposób załatwiania reklamacji komuś w Phenix nie pasuje , nie musi tych blanków kupować - my tylko chcemy żeby klient bezstresowo miał szybko nowe wędzisko  , nie jakiś połatany nowy patyk - bo przecież naprawiać klejić też mozna i to zgodnie z polskim prawem tylko po co   .

Co do całego wątku , to najpierw wędka powinna trafić do pracowni -jeżeli były by problemy -można zatelefonować do mnie do Rodmas

Pozdrawiam

Łukasz

-Kontrola jakości w fabryce zaczyna już się na etapie materiałów , tego jak one są świeże i jak są przechowywane i kto jest dostawcą , Bardzo ważny jest też rodzaj pras stosowanych przy przy produkcji blanków . Spróbuję też porozmawiać z Phenix na temat jakiegoś artykułu  na ten temat :)

W kwestii reklamacji: Łukasz, blanki wszystkich firm, na jakich do tej pory kręciłem - pękają (i to m.in. na skutek wad fabrycznych) i myślę, że Phenix nie jest tu jakimś wyjątkiem. Nie chcę, abyś odniósł wrażenie, że robi się tu klimat nagonki.

Co do artykułu - byłoby super :) Ten kierunek bardzo mi się podoba :)

Krzysiek zgadza się -jednak o ile dobrze pamięta to jeżeli w fabryce łamie się 5% balnków  to jest podejrzenie wady materiałowej  -jakoś tak to mają wyliczone -i była to informacja z przed mojej współpracy z Phenixem . Odnośnie zaufania Phenix do swoich blanków  przytoczę  ostatnią dostawę w której były spakowane blanki dragonfly 8 stóp w jednym kawałku . Paczka przyszła jak zwykle bardzo starannie spakowana -balnki partiami obwinięte folią -dobrze zabezpieczone  z wyjątkiem dragonfly  które były upachane luzem w paczce 7 stóp z małym hakiem  -czyli wygięte w sssy floressy  -był to oczywiście mały żart ze strony Phenix jak i demonstaracja wytrzymałości materiału  :D   nieżle się uśmiałem -ale poprosiłem żeby już tego nie robili bo ja az takiej wiary nie mam  a chyba powinnienem skoro producent ma .

Pozdrawiam

Łukasz

Nie, to nie jest blank wygrany na zawodach. To jest blank z normalnej dystrybucji zakupiony w USA. Takie kwiatki zdarzają się każdemu producentowi.

U różnych producentów z różnym wynikiem.

Jednak w tym wypadku reklamacja tego blanku ciągnie się od stycznia, niedługo będzie rok. I producent nie ma wątpliwości że to wada produkcyjna.

Co do nagrody to coś się znajdzie :)

Robercie

To trzeba było kupować z normalnej dystrybucji w Polsce  to takich problemów byś nie miał  :D  . Bo blank nie wyszedł by od nas albo byśmy go wymienili .  Natomiast ponieważ masz problemy natury " chciałbym być przedstawicielem Phenixa w Polsce  ale nie jestem to już inna sprawa ".   Z ciekawości  rok trwa wysyłka części z  USA do Ciebie ? - to w bardzo złym świetle stawia Twojego dostawce blanków  :o   Jeżli przedzwonisz i porozmawiasz ze mną normalnie a nie , po cichu  będziesz wysyłał emaile do Phenixa  , które mają masę nieprawdziwych informacji  bardzo chętnie Ci pomogę .

Pozdrawiam

Łukasz

Z całym szacunkiem Łukaszu. Reklamacja została zgłoszona do firmy której jesteś przedstawicielem. Blank zakupiony też został u legalnie działającego i mającego autoryzację przedstawiciela firmy Phenix.

Sugerujesz że reszta dystrybutorów jest  "nienormalna" ?

Jeżeli chcesz, mogę przesłać korespondencję do Wilbura Quon-a z firmy Phenix, wtedy okaże się ile czekam na blank.

Nie jest tajemnicą. Nie jest też tajemnicą że czekanie na blanki z dystrybucji Rodmas pozwoliło  wielu ludziom sprawdzić swój poziom cierpliwości.

Faktem jest że rozmawiałem z firma Phenix na temat dystrybucji. Jednak czekanie po kilka tygodni na odpowiedź też wyczerpało moją cierpliwość.

A ostateczna odpowiedź rozbawiła do łez.

Zdjęcia jednak pokazują jaki blank dostałem mimo kontroli jakości o której tak zapewniasz.

Edytowane przez robbox4

.
Już dziesiąta strona wątku, a o pracowni Spinrod skończyło się na pierwszej :rolleyes:

Później już tylko pęczniejących insertach ścinających, o brzydkich blankach, różnych firmach, "produkcja, dystrybucja, masturbacja"... o przepisach prawnych, gwarancjach, rękojmiach, o klientach, o zawodach wędkarskich, o nagrodach, o biznesie po polsku, dodatkowo rozmaite dygresje o tematyce najróżniejszej i nie obeszło się bez wtrętów o Macierewiczu. Nie ciąć, nie wydzielać, nie przenosić - nic tylko subskrybować. :D

Pozrawiam
Grzesiek

• Like 3

Pitt 

Na komedie nie mam czasu i ochoty  :) -chociaż  lubie się pośmiać .  Mamy nowe travelki  które chcemy wprowadzić i kupe ciekawych komponentów - tak więc robota ciekawa , 

Robercie 

Od kogo kupowałeś blank ? Ja tylko piszę ,że  taki balnk od nas by nie wyszedł , albo sprawę załatwilibysmy od ręki , bo zadajemy sobie dodatkowy trud i j sprawdzamy towar , a pomyłki zawsze się zdarzają -po co kombinujesz kupjesz gdzieś za granicą a potem boli cię ,ze koszty wysyłki są wysokie  . Wilbour  zajmuje się firmą Phenix w USA , to porządny i uczciwy facet  , więc może niedokońca rozumie te emile i gierki .  Ja też nie mam czasu na pierdoły- chcesz pomocy  zadzwoń jak facet i pogadaj  a jak nie wiesz czego dokońca chcesz to wylewaj swoje frustracje na prywatnym blogu albo cuś :D

Pozdrawiam

Łukasz

Edytowane przez Łukasz Masiak

Pitt

Temat od dłuższego czasu  przygotowujemy  z chłopakami z Bayan goł . Już rozmawiałem z Pawłem na temat artykułu  na ten i inne tematy .  W tym wątku    travelki mogły  by wypaść nie poważnie -a wszyscy jesteśmy przecież śmiertelnie poważni  i taka nie powaga  mogła by zaszkodzić tak poważnemu przedsięwzięciu , albo wątkowi już sam nie wiem :huh:

Ups Przepaszam Pit źle przeczytałem  -w swoim wątku jakąś zajawkę wrzucę  :)

Pozdrawiam

Łukasz

Edytowane przez Łukasz Masiak