Kowalinho Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Witam.Posiadam wędkę jak w temacie (3m, cw 15-50).Na rybie sprawuję się ok, jednak strasznie "leci na pysk" (męczy rękę).Kołowrotki do niej zapinane to Turek 3000 i Caldia 3500.Czy, któryś z Kolegów (lub Koleżanek) posiada taką wędkę ? Chodzi mi o porównanie wrażeń z użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 @Kowalinho, jeżeli mogę coś zasugerować to zmień tytuł tematu i podaj pełną nazwę producenta, bo oznaczenie katalogowe naprawdę nie wiele mówi Pomocne będą również takie informacje jak masa wędziska i kołowrotków, plus zdjęcie jak poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalinho Opublikowano 9 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Wędzisko oczywiście TEAM DAIWA - nie mam go jak zważyć.Teraz wisi na nim Turek ale z Caldią 3500 (waga ~350g) sytuacja taka sama.. Poniżej foto gdzie jest punkt równowagi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 szczerze to przy 3 m kijku wyważenie w "stopke" to duży problem, trzeba by w dolnik naprawde dużo ołowiu wpakować.Tutaj wpływ na wyważenie ma dzielona rekojeść i korek naturalny który jest relatywnie lekki w porównaniu np do burla. Pełna rekojeść z burla poprawiła by odrobinę wyważenie, ale i tak nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalinho Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Próbowałem wyważyć kijek przyklejając chwilowo do jego końca jakiś ciężarek i rzeczywiście musi być duży.Nie wiem czy jest sens "rzeźbić".....chyba po prostu ten typ tak ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi