BOB1 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 ... i właśnie w tym domku będę na początku października. Zabiorę wyłącznie casty. I może znowu spotkam się oko w oko ze szczupłym, którego kilka lat temu oceniłem na 130-140cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Schowam Ci browar pod kamieniem zobaczymy czy znajdziesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 To jak szukanie Wielkanocnego Jajeczka (a może lepiej zostaw mi info i namiary na dobre łowiska? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Spoko dasz rade a łowiska tez podam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Powinni zakazać w całej Szwecji i nie tylko ale w całej Skandynawii bo to co widziałem w zeszłym roku na Alandach to była zwykła rzeź, Estończycy , Łotysze i Rosjanie zabijali wszystko co złowili , wędzili i do lodówek pakowali , o siatach nie wspominając , wypływali na ok 2h i wracali z 10-15 szt na łodź , sztuki tylko od 80 do 110 cm przywoziliW 2h 10-15szt 80-110cm i tak przez tydzien?,moze troche precyzyjniej opisywac,bo jeszcze ktos cos zle zrozumie,ze kazdy w Szwecji tak polowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 W 2h 10-15szt 80-110cm i tak przez tydzien?,moze troche precyzyjniej opisywac,bo jeszcze ktos cos zle zrozumie,ze kazdy w Szwecji tak polowi. Też trochę się zdziwiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 (edytowane) Precyzyjnie ?ponoć dogadali się z właścicielami wody i stawiali siatki , raz ich przyuważyliśmy jak z plastikowej beczki wyjmowali siecipytaliśmy właściciela domków bo u niego wędzili /łbów pełno na wysypisku/ dla czego na to pozwalają bo jak tak dalej będzie to nikt tam nie przyjedzie a on na to ,że nic nie poradzi bo wody mają wielu właścicieli i oni decydują -pozwalają, notabene siatek prywatnych właścicieli tez sporo było , nie było to w szwecji tylko na alandachWypływali tylko o świcie na max dwie godziny i pod wieczór też na dwie godziny w ciągu dnia "obrabiali" zdobycz...Jak wszędzie były rejony nie objęte licencją gdzie jak sie zapędziliśmy zaraz albo z brzegu ktoś się darł albo podpływał łodzią i nas wypraszał a Ruscy i reszta tam legalnie stali, być może mieli licencje na te wodyW każdym razie my łowiliśmy 40-50cm szt trochę większych okoni a oni to co napisałem wyżej Edytowane 5 Kwietnia 2017 przez seiken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitfish Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 ... Dlatego mam jeszcze dopytanko o wyposażenie środka pływającego na szkierach, może wiecie co pływadło MUSI mieć? A może ktoś w temacie jednak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Panowie, znacie może miejsca szkierowe w bezpośredniej okolicy Karlskrony (Senoren / szkiery Blekinge) lub w okolicy Sztokholmu, gdzie można wynająć łódź wędkarską na jeden dzień? Chodzi mi po głowie szybka przeprawa przez Bałtyk na weekend 22-23.04 i dniówka pływania po w miarę sprawdzonych wodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Łódka na jeden dzień z silnikiem ...droga impreza. Jeśli nie szkiery to w okolicy Karlskrony ...mogę coś doradzić na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Panowie, znacie może miejsca szkierowe w bezpośredniej okolicy Karlskrony (Senoren / szkiery Blekinge) lub w okolicy Sztokholmu, gdzie można wynająć łódź wędkarską na jeden dzień? Chodzi mi po głowie szybka przeprawa przez Bałtyk na weekend 22-23.04 i dniówka pływania po w miarę sprawdzonych wodach Podjedziesz tu https://www.google.pl/maps/@56.1369993,15.7424051,3a,75y,272.95h,88.77t/data=!3m6!1e1!3m4!1s9JcXxZNX_1xV9o69HM4h9w!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1Tam jest sklepik wędkarski a na dole jeden z ośrodków które obsługuje Eventur ośrodkiem opiekuje się gość który ma ten sklepik wędkarski nazywa sie Gunnar u niego załatwisz łodkę da Ci tez mapkę łowisk itp ,ale z mojego doświadczenia wynika ,że najlepiej biorą na lewo od ośrodka w płytkich zatokach i przy malutkich kamienistych wysepkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 tam już byłem ???? ale i tak się zastanawiam nad tą miejscówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 info dla wyjeżdżających , od 15 czerwca spadnie cena za roaming http://finanse.wp.pl/kat,1033701,title,Zniesienie-oplat-za-roaming-Parlament-Europejski-przeglosowal-zmiane-stawek,wid,18746750,wiadomosc.html?ticaid=118f07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 info dla wyjeżdżających , od 15 czerwca spadnie cena za roaming http://finanse.wp.pl/kat,1033701,title,Zniesienie-oplat-za-roaming-Parlament-Europejski-przeglosowal-zmiane-stawek,wid,18746750,wiadomosc.html?ticaid=118f07super, akurat wrócimy z Kallso może za rok się przyda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Ktoś w maju jedzie na wyspę Senoren? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 To kto startuje w piatek o 19 z Gdyni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zimno. Może być lipa jak w zeszłym roku na Gamleby. Nie życzę nikomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Dla tego w tym roku obstawiłem czerwiec bo dość mam "szczękania" zębami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Dla tego w tym roku obstawiłem czerwiec bo dość mam "szczękania" zębamiRaz na początek czerwca w nocy mieliśmy -5 także też może być wesoło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Dwa lata temu w nocy -4 a w dzień +1 i śnieg z deszczem i tak przez 6 dni , jeden dzień słońca to był hardcor, myślę ,że jednak w połowie czerwca takich "atrakcji" nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Ktoś robił jakiś rekonesans jak ze szczupakami w okolicach Karlskrony? Jak tarło przebiegł? itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Według Gunnara (właściciela i przewodnika Pike Strike na Senoren) szczupaki wytarte, ale słabo żerujące bo woda za zimna (+6 do +8 stopni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Według Gunnara (właściciela i przewodnika Pike Strike na Senoren) szczupaki wytarte, ale słabo żerujące bo woda za zimna (+6 do +8 stopni)Ja tam Gunnarowi nie wierzę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Jak by napisał, że biorą jak głupie, to na pewno bym nie wierzył.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 (edytowane) Nie wierzę ,że są wytarte , mnie też o tym 3 lata temu zapewniał jednak było inaczej , byłem na długiej Majówce a zima była wtedy łagodna nawet lodu nie byłowoda miała temperaturę ok 9-10 stopni , wszystkie złowione ryby powyżej 65cm miały ikrę Edytowane 26 Kwietnia 2017 przez seiken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi