Flame Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Jak już Gunnar pisze, że jest słabo to znaczy, że jest chu.........o 2 lata temu byłem na Senoren w połowie maja i temperatura wody była w przedziale 11-13sC. Ryby były bardzo chimeryczne, dużo odprowadzeń i pojedynczych puknięć. Jak znaleźliśmy w końcu mniejsze zatoczki gdzie temperatura wody była ok 2-3 stopnie wyższa to brania były bardziej zdecydowane i ryb znacznie więcej. Jadę 5 maja w okolice Karlskrony i obserwując prognozy na ten termin nie nastawiam się na znaczące ocieplenie wody i w związku z tym większą aktywność szczupaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Nie wierzę ,że są wytarte , mnie też o tym 3 lata temu zapewniał jednak było inaczej , byłem na długiej Majówce a zima była wtedy łagodna nawet lodu nie byłowoda miała temperaturę ok 9-10 stopni , wszystkie złowione ryby powyżej 65cm miały ikrę Nie wszystkie wycierają się w tym samym czasie. W jednej zatoce mogą się jeszcze bzykać by w innej, w której było cieplej, mogą już zajadać. W takich warunkach trzeba naprawdę dużo paliwa wypalić, aby znaleźć te chętne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Ja o tym wiem i dla tego zapewnienia Gunnara traktuję z przymrużeniem oka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Pogoda na ten tydzień calkiem w porządku :)Ja jestem dobrej myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Pogoda na ten tydzień calkiem w porządku :)Ja jestem dobrej myśli Pogoda pogodą ale woda się nie zdąży ogrzać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Za chłodne noce , jak by w dzień oscylowała ok 15-18st w nocy ok 9-10 to na płyciznach w zatokach przy korzystnym wietrzemoże by było ok 11-13 st Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Pogoda na ten tydzień calkiem w porządku :)Ja jestem dobrej myśli I tak trzymaj wyboru juz nie ma,wiara musi byc bo trzeba bylo dlugo czekac na wyjazd.Zdaj relacje po powrocie.polamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Pewnie. Będzie na pewno obszerne info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Wg prognozy dla rejonu Karlskrony dziś +6 w dzień, +2 w nocy, dalsze cztery dni podobnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Wg prognozy dla rejonu Karlskrony dziś +6 w dzień, +2 w nocy, dalsze cztery dni podobnie...Korzystam zawsze z tej strony i sprawdza się b.dobrze http://www.mojapogoda.com/pogoda-na-swiecie/pogoda-lokalna/miasto/946X679/karlskrona.htmltroche bardziej optymistyczna od tego co Ty podałes , zobaczymy która się sprawdzi dasz znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio76 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 (edytowane) Sam sie zastanawiam ,czy w tym roku nie zabrać feedera i odległościówki i białorybu nie połowić rekreacyjnie z werandy "żółtego" domku Juz 5 maja bede w zoltym domku...Wlasnie biore feedera. Jak ostatnio tam bylem chyba z 4 lata temu kumpel zarzucil na noc z werandy..a rano leszczawa 63cm...nastepnego dnia wegorz...Ciekawe jaka pogoda nasz czeka...wtedy bylo juz cieplo...krotkie koszulki mielismy na lodkach..a teraz zastanawiam sie czy brac kombinezon...Mam do Was pytanko...czy moze ktos sie orientuje czy po drodze z Karlskrony na Sw. Anne w jakiejs miejscowosci jest stacja paliw z LPG..(bo czytalem ze moze byc problem bo jest tego malo.. Edytowane 28 Kwietnia 2017 przez pio76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 nie dość że mało stacji LPG to jeszcze czynne w godzinach mało przyjaznych, ja nie korzystałem w Szwecji z LPGa lista np tutaj http://www.cometosweden.com/stacje-lpg-w-szwecji.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Ktoś z forum będzie na promie 6ego maja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitfish Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Oxelosund, okolice wyspy Jogerso - czy ktoś z szanownych kolegów był może w tych rejonach?Wybieram się jesienią i zaczynam zbierać info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Sam sie zastanawiam ,czy w tym roku nie zabrać feedera i odległościówki i białorybu nie połowić rekreacyjnie z werandy "żółtego" domku Juz 5 maja bede w zoltym domku...Wlasnie biore feedera. Jak ostatnio tam bylem chyba z 4 lata temu kumpel zarzucil na noc z werandy..a rano leszczawa 63cm...nastepnego dnia wegorz...Ciekawe jaka pogoda nasz czeka...wtedy bylo juz cieplo...krotkie koszulki mielismy na lodkach..a teraz zastanawiam sie czy brac kombinezon...Mam do Was pytanko...czy moze ktos sie orientuje czy po drodze z Karlskrony na Sw. Anne w jakiejs miejscowosci jest stacja paliw z LPG..(bo czytalem ze moze byc problem bo jest tego malo..No to lux zdasz relację jak wrócisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 (edytowane) Sam sie zastanawiam ,czy w tym roku nie zabrać feedera i odległościówki i białorybu nie połowić rekreacyjnie z werandy "żółtego" domku Juz 5 maja bede w zoltym domku...Wlasnie biore feedera. Jak ostatnio tam bylem chyba z 4 lata temu kumpel zarzucil na noc z werandy..a rano leszczawa 63cm...nastepnego dnia wegorz...Ciekawe jaka pogoda nasz czeka...wtedy bylo juz cieplo...krotkie koszulki mielismy na lodkach..a teraz zastanawiam sie czy brac kombinezon...Mam do Was pytanko...czy moze ktos sie orientuje czy po drodze z Karlskrony na Sw. Anne w jakiejs miejscowosci jest stacja paliw z LPG..(bo czytalem ze moze byc problem bo jest tego malo..Z tej werandy w oczekiwaniu na obiad przed sesją wieczorową złowiłem swoją pierwszą i na razie jedyną rybę muchówką....klenia... B) Edytowane 28 Kwietnia 2017 przez malcz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio76 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 (edytowane) Zdam relacje jak wrócę...Kumple już dzisiaj pojechali na Św. Annę na 14 dni.... Edytowane 28 Kwietnia 2017 przez pio76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio76 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 nie dość że mało stacji LPG to jeszcze czynne w godzinach mało przyjaznych, ja nie korzystałem w Szwecji z LPGa lista np tutaj http://www.cometosweden.com/stacje-lpg-w-szwecji.htmlNo to znam...ten wykaz..ale zbytnio po drodze to tam nie ma chyba nic. Trudno w jedna stronę pojadę na Pb, bo zasięg mam na gazie ok 300km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 nie dość że mało stacji LPG to jeszcze czynne w godzinach mało przyjaznych, ja nie korzystałem w Szwecji z LPGa lista np tutaj http://www.cometosweden.com/stacje-lpg-w-szwecji.html Tu macie mapę stacji https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1JEFIO8dezKvs6j9Aa_vj17YgAr4&msa=0&ll=58.09821304337375%2C14.88216068749989&z=7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 W sumie co za problem zatankować na full benzynę i gaz przed wpłynięciem na prom i pewnie starczy w obie strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szumix Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Nikt Szwedom nic nie sugeruje ale przy takiej "polityce" za chwilę z turystyki wędkarskiej będzie qpabo po kiego jechać na ryby za +/- 2500 pln + koszty dodatkowe, aby złowić przez tydzień kilka 45cm "glutów" To samo złowię z łódki w kraju a kasa na sprzęt się przydaSam sie zastanawiam ,czy w tym roku nie zabrać feedera i odległościówki i białorybu nie połowić rekreacyjnie z werandy "żółtego" domku Co to za łowisko? Polecacie? Jade w Maju na Blekinge, mam parę fajnych miejscówek, ale generalnie kuszą mnie jeziora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi