Skocz do zawartości

Wyjazd do Szwecji

Krisu23

Rekomendowane odpowiedzi

Powinni zakazać w całej Szwecji  i nie tylko ale w całej Skandynawii bo to co widziałem w zeszłym roku na Alandach to była zwykła rzeź, Estończycy , Łotysze i Rosjanie zabijali wszystko co złowili , wędzili i do lodówek pakowali , o siatach nie wspominając , wypływali na ok 2h i wracali z 10-15 szt na łodź , sztuki tylko od 80 do 110 cm przywozili

W 2h 10-15szt 80-110cm i tak przez tydzien?,moze troche precyzyjniej opisywac,bo jeszcze ktos cos zle zrozumie,ze kazdy w Szwecji tak polowi.

Precyzyjnie ?ponoć dogadali się z właścicielami wody i stawiali siatki , raz ich przyuważyliśmy jak z plastikowej beczki wyjmowali sieci

pytaliśmy właściciela domków bo u niego wędzili /łbów pełno na wysypisku/ dla czego na to pozwalają bo jak tak dalej będzie to nikt tam nie przyjedzie a on na to ,że nic nie poradzi bo wody mają wielu właścicieli i oni decydują -pozwalają, notabene 

siatek prywatnych właścicieli tez sporo było , nie było to w szwecji tylko na alandach

Wypływali tylko o świcie na max dwie godziny i pod wieczór też na dwie godziny w ciągu dnia "obrabiali" zdobycz...

Jak wszędzie były rejony nie objęte licencją gdzie jak sie zapędziliśmy zaraz albo z brzegu ktoś się darł albo podpływał łodzią i nas wypraszał a Ruscy i reszta tam legalnie stali, być może mieli licencje na te wody

W każdym razie my łowiliśmy 40-50cm szt trochę większych okoni a oni to co napisałem wyżej

Edytowane przez seiken

Panowie, znacie może miejsca szkierowe w bezpośredniej okolicy Karlskrony (Senoren / szkiery Blekinge) lub w okolicy Sztokholmu, gdzie można wynająć łódź wędkarską na jeden dzień?

Chodzi mi po głowie szybka przeprawa przez Bałtyk na weekend 22-23.04 i dniówka pływania po w miarę sprawdzonych wodach :)

Panowie, znacie może miejsca szkierowe w bezpośredniej okolicy Karlskrony (Senoren / szkiery Blekinge) lub w okolicy Sztokholmu, gdzie można wynająć łódź wędkarską na jeden dzień?

Chodzi mi po głowie szybka przeprawa przez Bałtyk na weekend 22-23.04 i dniówka pływania po w miarę sprawdzonych wodach :)

Podjedziesz tu https://www.google.pl/maps/@56.1369993,15.7424051,3a,75y,272.95h,88.77t/data=!3m6!1e1!3m4!1s9JcXxZNX_1xV9o69HM4h9w!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1

Tam jest sklepik wędkarski a na dole jeden z ośrodków które obsługuje Eventur ośrodkiem opiekuje się gość który ma ten sklepik wędkarski nazywa sie Gunnar u niego załatwisz łodkę da Ci tez mapkę łowisk itp ,ale z mojego doświadczenia wynika ,że najlepiej biorą na lewo od ośrodka w płytkich zatokach i przy malutkich kamienistych wysepkach 

super, akurat wrócimy z Kallso ;)

może za rok się przyda...

• 3 tygodnie później...

Nie wierzę ,że są wytarte , mnie też o tym 3 lata temu zapewniał jednak było inaczej , byłem na długiej Majówce a zima była wtedy łagodna nawet lodu nie było

woda miała temperaturę ok 9-10 stopni , wszystkie złowione ryby powyżej 65cm miały ikrę

Edytowane przez seiken