Skocz do zawartości

Najlepszy lakier bezbarwny w sprayu do przynęt.

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Czasem potrzebuję na szybko zmienić kolor wobka, wahadła czy też jerka. Kolorowe lakiery w sprayu już mam. 

Czym mogę utrwalić nowy kolor i zabezpieczyć przed szybką degrengoladą ;) . 

Czekam na propozycje. 

Nie interesują mnie lakiery pędzelkowe.

I jeszcze jedna kwestia. Zmieniałem ostatnio kolor drewnianych wahadeł. Chciałem zabezpieczyć ich początkowy odcinek przed kolorowym lakierem w sprayu taśmą malarska ale lakier podchodzi pod taśmę.

Czym to odciąć ? 

Mogę wrzucić zdjęcia moich nieudolnych prób.

Boll bezbarwny lakier spray jest dobry tylko trzeba strzelić kilka warstw, co do kwestii zmiany koloru to zaklej część która nie ma być malowana, drugą dobrze zmatuj papierkiem ściernym i maluj od taśmy pod lekkim kątem tak aby przy taśmie powstało lekkie przejście, jak pomalujesz na ostro do taśmy to duże prawdopodobieństwo że farba wejdzie pod taśmę lub przy odklejaniu odejdzie razem z nią.

Boll to lakier marketowy,idź do mieszalni,tam nabiją Ci lakier bezbarwny do pojemnika,są nawet w środku specjalne pojemniki z utwardzaczem,które się przebija i miesza z lakierem bazowym,oczywiście przydatność takiego sprayu jest ograniczona,ale lakier będzie twardszy. A firmy,to te,które polecałem w temacie lakierowania kołowrotka.

• Like 1

@Godski, czyżby insomnia ;)  :P ?

Nie lepiej, szybciej, bardziej bezproblemowo zmienić wabik na inny kolor, aniżeli zmieniać jego barwę na szybko??

Mam kilka drewnianych wahadeł w kolorze brązowo beżowym i muszę tchnąć w nie życie.

Raczej nie insomnia. Niezdrowy tryb życia. A raczej zdrowy. Pobudka o 9.00-10.00 a palulu o 02.00 . 8 godzin snu.