Krisu23 Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Zafundowałem sobie w tym roku stradica fc. Wszystko jest ok, tylko jak jest deszcz to po paru godzinach młynek zaczyna nierówno chodzić. Wyczuwalny opór na korbce i wibracje. Jak wracam z ryb to go wrzucam na nadmuch w samochodzie i problem znika. Mam się martwić czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 bierze wodę tak mi się wydaje czy się martwić sam nie wiem, moje czasami shimaniaki się kąpią w odrze i jakoś kręcą dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w.d.wobler Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 (edytowane) ... Edytowane 21 Stycznia 2014 przez w.d.wobler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzepetto Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Problem tkwi w jakości smaru. Kiepskie smary potrafią tak zesztywnieć w kontakcie z wodą, że blokują całkowicie kołowrotek. Przesmaruj dobrym smarowidłem i po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 25 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Na drugi młynek teraz mnie nie stać. Dżepetto czyli smar firmowy jest do dupy? Bo kołowrotek nowy. Jaki smar mógłbyś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 25 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Poza tym ja go nie wsadzałem do wody. Chyba naciągnął wody ze szpulki, bo cały czas padał rzęsisty deszcz jak z konewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 ja mam to samo z shimańcami podczas deszczu.poprostu jak minie gwarancja rozkrecam plukam i ładuje smar grafitowy i problem znika na zawsze.pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 31 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 szczelność korpusu sięklania.ja mialem to samo w stelce F deszcz padal jak by ktoś wiadrami go lal i smar się wypłukał,potem wystarczyła sladowa ilośc silikonu na ranty panelu i już zadna lejocha mu straszna nie była,zapewniam ze taki manewr s odrobina silikonu nie szkodzi ramie itd.za to mamy po kelejnym rozkręceniu idealnie odlana uszczelkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi