Skocz do zawartości

Travel na Kingi

Krab

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jako, ze skończyły mi sie pomysły, gdzie szukać tak mocnych blankow w travelu, więc pozwalam sobie rzucić hasło na forum. Jednak co kilkaset głów, to nie jedna :). Mam Phenixa TSP 904 z Rodmasu z pierwszego wypustu (bliżej mu mocą do TSP 864), ale chciałbym jakiś inny na zapas/uzupełnienie. Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia z takimi niespotykanymi patykami, to poproszę o sugestie.

Kij ma być przygotowany do rzucania przynętami nawet 70g typu Abu Toby. Długość 2,6 - 2,9m. Sugerowana żyłka to 0,45. Ryby ponoć do 35kg.

Tyle wiem.

Pozdrawiam

Po głowie chodzi mi ostatnio Hardy Marksman XT Smugler, tyle że to 11 stóp - może być dla Ciebie trochę za długi.

Cw do 80 gr. i realna moc na poziomie 25lbs, 6 składów i łączenia spigot.

tomaszek11

Tego modelu nie znam. Mam Smugglera, w wersji do 60g, 5 składów. Jakoś nie widzę go na rybach, w przedziale powyżej 20kg.

Może w morzu, czy na otwartej stojącej wodzie  :ph34r:. Ot, taka old skullowa, solidna trociówka ;)  

Patrząc porównawczo, na dopuszczalny ciężar wyrzutu, ten 11'0"ft może się sprawdzić.

Po głowie chodzi mi ostatnio Hardy Marksman XT Smugler, tyle że to 11 stóp - może być dla Ciebie trochę za długi.

Cw do 80 gr. i realna moc na poziomie 25lbs, 6 składów i łączenia spigot.

tomaszek11

Dzięki za podpowiedź. Strasznie mało informacji o tym kiju. A te co są sugerują, ze to niekoniecznie spinning :( Nadto ta długość "zabije ramię", a jednak kilka dobrych dni łowienia przed mną.