s4mo Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Witam,Jest ktoś kto wyczyści i być może naprawi mi kołowrotek we Wrocławiu?Chodzi mi o Daiwe Exceler 4000HA. Oczywiście sklep SPINNING na ul. Św. Macieja znam i nie chciał bym oddawać kołowrotka do tego Pana.Jakieś inne propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychu1961 Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Do Darka w Astrze też nie dawaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amon28 Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Sklep Spinning we Wroclawiu. Rowniez nie polecam tego Pana jako serwisanta kolowrotkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Witam,Jest ktoś kto wyczyści i być może naprawi mi kołowrotek we Wrocławiu?Chodzi mi o Daiwe Exceler 4000HA. Oczywiście sklep SPINNING na ul. Św. Macieja znam i nie chciał bym oddawać kołowrotka do tego Pana.Jakieś inne propozycje?A ja napiszę tak: schemacik,śrubokręty i do dzieła,satysfakcja gwarantowana,nikt nic nie podmieni,a i doświadczenie nowe . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin2015 Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Witam.A jak coś nie pójdzie ewentualnie będzie sobie pluł w brodę. Ja tak sam sobie załatwiłem jeden młynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 (edytowane) Ale co w tak prostym urządzeniu można zepsuć? Przekładnię na lewą stronę założyć,jak skarpetki? Jeszcze bym zrozumiał obawy przy Millennium,bo tam jest dodatkowy mechanizm wolnej oscylacji,ale tak,to naprawdę nic trudnego . Edytowane 11 Listopada 2015 przez CM Punk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin2015 Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Ale co w tak prostym urządzeniu można zepsuć? Przekładnię na lewą stronę założyć,jak skarpetki? Jeszcze bym zrozumiał obawy przy Millennium,bo tam jest dodatkowy mechanizm wolnej oscylacji,ale tak,to naprawdę nic trudnego .Może nic się nie da zepsuć, ale zawsze można coś zgubić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 No to trzeba sobie stanowisko przygotować,ja wszystko kładę sobie w kociej kuwecie (nie używanej),więc raczej nic nie gubię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Wyślij do Józefa Leśniaka i będziesz pewny, że sprawa będzie załatwiona na tip top. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4mo Opublikowano 11 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 O Panu Józefie też coś złego czytałem...Chętnie zrobił bym to sam tylko boję się że coś spie*** A zależy mi na szybkim serwisie bo w końcu trzeba rzucać Hymm a możliwe jest by Daiwa Exceler 4000 po pół roku szeleściła ? Dbałem ... chuchałem ... bardziej niż o żonę a ona mi takie numery odstawia? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Moja na początku też szeleściła, a po pół roku to już tylko wrzeszczała. Mówię o żonie oczywiście. Co do ludzi od smarowania młynków, to o każdym przeczytasz coś złego. Tak jak z mechanikami samochodowymi. Ślij do P. Leśniaka a potem dorzuć dla potomnych jakąś opinię w sieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Ale Exceller to dość niska półka w Daiwie,prosta budowa,bez niespodzianek,naprawdę ciężko coś spier...ić .Oczywiście śrubokręty muszą być trochę lepszej jakości,niż marketowe,żeby łbów nie poobmykać .Ostatnio rozbierałem i smarowałem Jaxona w.lącznie z łożyskami-to kopia Daiwy,prosty sprzęt,troszkę szumiał i mimo aplikacji smaru tam,gdzie się da,dalej szumi,cicho,ale jednak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4mo Opublikowano 12 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Chyba oddam do spiningu na św Macieja a swój stary rozkrece by nabrać wprawy. Cm punk niska pulka? Jestem z niego bardzo zadowolony i niby hit tego roku chociaż marketing czyni cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Niska półka w hierarchii Daiwy,do Exista trochę mu brakuje,co nie znaczy,że to zły sprzęt,w końcu to Daiwa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4mo Opublikowano 12 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 I byłem na pl. Św. Macieja... zostawiłem 30zł za wymianę tego łożyska co prowadzi linkę do nawijania. Nie wiem jak to fachowo się nazywa. W sumie dobrze ze zostawiłem i nie robiłem tego sam bo zaczął bym grzebać a nic by to nie dało. Jakoś nie darze sympatią tego pana dlatego nie chciałem go odwiedzać... ale cóż mus to mus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 A co tam się stało,że trzeba było łożysko wymieniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4mo Opublikowano 12 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Właśnie nie wiem :/ przy nawijaniu bardzo szeleściło... Czekam na nową plecionkę by coś ponawijać i sprawdzić...Wydałem 30zł i przynajmniej mam sumienie czyste.Tak dodatkowo napiszę że obejrzałem teraz swoją daiwe i powiem tak : szybko schodzi z niej lakier... szczególnie tam gdzie trzymam palcem za główny stelarz. Jak łowiłem z obrączką to obrączka dosyć mocno porysowała.Wydałem na nią coś około 350zł i w sumie myślałem że jest to trwalsze... Następny kołowrotek nie będzie chyba droższy niż 100-150 zł ... Chyba nie ma sensu ... przeorać i wymienić... dobrze kombinuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amon28 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Jezeli chodzi o stosunek jakosci do ceny do "zauberowatych" nic nie przebije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 I byłem na pl. Św. Macieja... zostawiłem 30zł za wymianę tego łożyska co prowadzi linkę do nawijania. Nie wiem jak to fachowo się nazywa. W sumie dobrze ze zostawiłem i nie robiłem tego sam bo zaczął bym grzebać a nic by to nie dało. Jakoś nie darze sympatią tego pana dlatego nie chciałem go odwiedzać... ale cóż mus to mus Wymienił Ci jedynie łożysko w rolce kabłąka. Czas wykonania usługi- 5min Zrobiłbyś to sam nawet nad wodą (oczywiście jeśli miałbyś zapasowe łożysko).. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Szumiąca rolka...Po co wymieniać łożysko,kiedy wystarczy przeczyścić i nasmarować smarem?Jak otwarte,to żaden problem,jak zamknięte,to podważyć sprężynkę,zdjąć "zaślepkę",oczyścić i też nałożyć,banalnie proste,5 minut roboty .Powiem więcej,tą czynność trzeba wykonywać nieraz kilka razy w sezonie,więc policz sobie,ile Ciebie to wyniesie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amon28 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Szczerze nigdy nie mialem nerwów zeby rozebrac te male lozyska...Wieksze bez problemu) Naprawde warto samemu zajac sie przegladem swoich kolowrotkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4mo Opublikowano 12 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Szumiąca rolka...Po co wymieniać łożysko,kiedy wystarczy przeczyścić i nasmarować smarem?Jak otwarte,to żaden problem,jak zamknięte,to podważyć sprężynkę,zdjąć "zaślepkę",oczyścić i też nałożyć,banalnie proste,5 minut roboty .Powiem więcej,tą czynność trzeba wykonywać nieraz kilka razy w sezonie,więc policz sobie,ile Ciebie to wyniesie,Trzeba wiedzieć jak ... a jak ma się tendencje do spier.... czegoś to już w ogóle strach Wojtek B. tak wiem roboty na 5 min i pewnie dał bym rade też sam ale jeszcze trzeba mieć to łożysko. Nie wiem za ile on je kupił ale pewnie szybka kasa dla niego od takich jak ja ... i właśnie zdałem sobie sprawę z tego że nawet rachunku nie otrzymałem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Ale po co wymieniać łożysko?Przecież je się czyści i smaruje,a podejrzewam,że to,co Ci wsadził,jest gorszej jakości od tego,co było,oddał chociaż to "stare" łożysko?A druga sprawa-to wcale nie łożysko musi szumieć,tylko do rolki dostał się brud i po prostu ocierają o siebie krawędzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Ale po co wymieniać łożysko?Przecież je się czyści i smaruje,a podejrzewam,że to,co Ci wsadził,jest gorszej jakości od tego,co było,oddał chociaż to "stare" łożysko?A druga sprawa-to wcale nie łożysko musi szumieć,tylko do rolki dostał się brud i po prostu ocierają o siebie krawędzie . Bardzo mało prawdopodobne. Kolejna kwestia- jeśli masz łożysko zamknięte i zostanie z niego wypłukany smar/oliwa, to choćbyś stanął na rzęsach to ponownie nie przesmarujesz/naoliwisz takiego łożysko Najtańsze łożyska do rolek to koszt ok. 4-5 zł. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 (edytowane) To, że zabrudziła sie cała rolka i szumi to, moim zdaniem, bardzo prawdopodobne, tak bywa u mnie. Po prostu aby to działało poprawnie to dwa-trzy razy w roku rozbieram rolkę czyszczę w benzynie, smaruje smarem i dalej jest dobrze. Co do stawania na rzęsach to wystarczy wydłubać zaślepkę, wymyć w benzynie, przedmuchać sprężarką, nasmarować smarem i założyć I jeszcze jedno, nie sprawdziły mi się w rolkach prowadzących łożyska EZO, ich trwałośc w tej konstrukcji była żenująco krótka a próby reanimacji zupelnie nieudane, gdzie "zwykłe" spokojnie dają radę po kilka lat, oczywiscie traktowane jak wyżej opisałem. Edyta: a Wrocław pisany z małej litery to jak w pysk bym dostał, są granice niechlujstwa w sieci... Edytowane 12 Listopada 2015 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi