lysy69 Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Witam.Wiadomo ,każdy ma jakiś sposób na zrobienie jerka. Mój jest prosty łatwy i przyjemny (przynajmniej tak mi się wydaje ). No to zaczynamy:1) Wycinamy korpus (tu akurat z euro palety ).2)Wiercenie otworów pod oczka z drutu (wiercę wiertłem 3,5mm)3)Otwory powiercone (pod oczka,oczy i ołów)4)Struganie i szlifowanie (na tym można zakończyć prace przy profilowaniu i ozdabiania ).5)Dla bardziej ambitnych,wypalanie łusek,rzeźbienie skrzeli i takie tam.(tu korpus z resztek progu)6)Folia alu też fajnie wygląda (projekt nie został ukończony z powodu lenistwa )7)Aplikacja kleju pod oczka (dlatego otwór 3,5 mm,pasuje do pipetki,klej wnika głęboko)8)Osadzanie oczek (otwór ma jakieś 4cm głębokości,niema siły wyrwać jak klej zastygnie)9)Otwory pod ołów i oczko brzuszne (wiadomo że jeszcze klej ,szpachla i przeszlifować)10)Efekt końcowy. Brzydki , ale jak dla mnie może być .Przy malowany i ozdabianiu ogranicza nas tylko własna fantazja. Staram się robić jerki i inne przynęty jak najprościej i jak najtaniej. Przecież i tak kiedyś je urwie. GDZIE PATYKI TAM WYNIKI.Powodzenia przy produkcji .ps.W razie pytań piszcie,nie krępujcie się ,jak będę wiedział to odpowiem . 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Jesteś bardzo leniwym człowiekiem. To dobrze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Lenistwo matką wynalazków . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Zajebiaszczy pomysł z tym wypalaniem. Ale chyba tylko idzie potem tylko bezbarwnym lakierem pokryć. bo inaczej znikną ozdoby.Podoba mi się. PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Nic nie zniknie.Mocze w kaponie ,biały podkład no i kolorki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Jaki klej do oczek i drutu stosujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 11 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Żywica z utwardzaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi