Skocz do zawartości

Wędkarski Świat- w końcu

Krisu23

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba z nudów kupiłem ostatnio najnowszy WŚ. Zawsze mierziła mnie jedna rzecz. Promowanie C&R a dochodzisz do rubryki rekordy i fotki zberetowanych ryb za które przyznają medale...

Przeglądam czytam, dochodzę do ww. rubryki i oczom nie wierzę. Co prawda jedynie ryby drapieżne ale przyjmują tylko zgłoszenia wypuszczonych  ryb. Nie jestem na bieżąco z gazetą ale może ktoś się orientuje od kiedy ta zasada została wprowadzona?

Ile lat trzeba było, żeby do tego dorośli...

Tak czy inaczej dobre posunięcie jak dla mnie.

Takie podazanie za moda jest pozytywne. Ty pewnie tez nosisz modne krawaty i marynarki a nie zabot sprzed stu lat. Gdyby promowali nowa mode na chwyt za oczy - nalezaloby to krytykowac. Na szczescie my wekarze tworzymy mody, moda na C&R dobrze zrobi wodom PL.

• Like 9

Dobre i to. Zdjęcia z miarką przynajmniej skrócą ego co niektórych łowców.Choć pewnie zmieni się głownie to ,że nie będzie zdjęć na tle kafli łazienkowych i tym podobny bo nikt nie udowodni czy ryba wróciła do wody czy poszła na filety. Zdjęcie z wypuszczenia ryby było by przydatne ale to już raczej za dużo.

Chyba z nudów kupiłem ostatnio najnowszy WŚ. Zawsze mierziła mnie jedna rzecz. Promowanie C&R a dochodzisz do rubryki rekordy i fotki zberetowanych ryb za które przyznają medale...

Przeglądam czytam, dochodzę do ww. rubryki i oczom nie wierzę. Co prawda jedynie ryby drapieżne ale przyjmują tylko zgłoszenia wypuszczonych  ryb. Nie jestem na bieżąco z gazetą ale może ktoś się orientuje od kiedy ta zasada została wprowadzona?

A co tym razem dają? Czapeczkie czy naszywkie ? :D  Wcześniej za napisanie, że ryba wypuszczona dawali czapkę, no i się posypało nołkilowców... :D Idea słuszna ale dopóki warunkiem uznania rekordu nie będzie zdjęcia momentu wypuszczania ryby to ja tego tak do końca nie łykam  ;) 

• Like 3

Redakcja Wiadomości Wędkarskich czyli do nie tak dawna tuba propagandowa PZW też się zorientowała, że czasy się zmieniły i przestała zamieszczać zdjęcia ryb z łazienek lub ewidentnie ubitych. Zapewne największy na to wpływ mieli nowi dziennikarze którzy zasilili redakcję. Zmiany w pozytywnym kierunku.

http://www.pzw.org.pl/home/wiadomosci/120087/60/uwalniam_okazy

A ja bym nie przesadzal z wymogami, byl juz jeden, co zlowil z lekka niezyjacego bolenia, ktory zreszta wysmienicie o stracone juz gdzies wczesniej zycie walczyl. I wszystko uwieczniono na tasmie internetowej, mozna odszukac. Zdaje sie, ze 'zdjecie wypuszczanej ryby' tez tam bylo ????

Jacek Kolendowicz jest ok. Nie znam go, ale lubie. Za wasy chociazby. Czasami, w niebiorne dni, zartuje sobie w taki sposob - chocby Kolendowicz z Gutkiewiczem, a moze i sam Rex Hunt tu przyjechali, nic nie zlowia...????

• Like 1

Każde środowisko wędkarskie czy to gazetowe czy internetowe kryje swoich Hannibali Lekterów, Jerkbait.pl nie jest w tym odosobniony niestety. Niektórzy podążając za wspomnianą modą stają się hipokrytami nie potrafiąc się powstrzymać od zberetowania  co tam się na troku zawiesi , ale czy są lepsi przez to że zdjęć w łazienkach nie wstawiają. Ośmieliłbym się nawet stwierdzić że nie ma tak obłudnego środowiska jakim jest środowisko nasze, wedkarskie.

• Like 2

I to wszystko zawinięte w kolorową okładkę na której przedstawione są zberetowane łososie z uśmiechniętym panem S i skaczącym przy nim panem K, który wszędzie rozpisuje jakie to wś ma zasługi w zmianach jakie zachodzą w niektórych okręgach i jak oni o te zmiany walczyli  :D

To w koncu dobrze, ze rednacz idzie z duchem czasu i moda, czy niedobrze? Dobrze, ze sie regulamin zmienil? A moze lepsze byly te kafelkowe sasje rozbierane? Zawsze byl rozpoznany wrog i mozna bylo sie wyzyc, powalic w gazete i czytelnikow jak w beben. Oszukuja, spryciarze, parowkowi i lososiowi skrytozercy!

Moze napiszmy petycje? O przywrocenie starych zasad publikacji zdjec. Niech bedzie uczciwie, miesiarska prasa dla miesiarzy, coby ziluminowani wypuszczajacy mieli pole do odstrzalu i wyzycia sie na troglodytach jedzacych bialko ????

To w koncu dobrze, ze rednacz idzie z duchem czasu i moda, czy niedobrze? Dobrze, ze sie regulamin zmienil? A moze lepsze byly te kafelkowe sasje rozbierane? Zawsze byl rozpoznany wrog i mozna bylo sie wyzyc, powalic w gazete i czytelnikow jak w beben. Oszukuja, spryciarze, parowkowi i lososiowi skrytozercy!

Moze napiszmy petycje? O przywrocenie starych zasad publikacji zdjec. Niech bedzie uczciwie, miesiarska prasa dla miesiarzy, coby ziluminowani wypuszczajacy mieli pole do odstrzalu i wyzycia sie na troglodytach jedzacych bialko

To powiedz czym się różni zdjęcie zberetowanych łososi i lans z nimi od zdjęcia zberetowanego np szczupaka?I czemu te pierwsze zdjęcia są oki a te drugie ble?

Szymanski mimo krytykowania go przez niektorych, splodzil setki prawdziwych nokillowcow i mowie tu o tych z realnego zycia. Ci stworzyli nastepnych. Ciekawi mnie bardzo czy kazdy na forum czuje ze zrobil wiecej od niego. Niech robi po drodze nawet tysiac bledow, wazne aby finalnie pozytywnie wplywal na caly otaczajacy go wedkarski swiat.

Edytowane przez ictus
  • Like 4

Szymański wyraźnie napisał w jednym z ostatnich numerów że je łososie.

Rekordy zberetowanych srebrniaków chyba są nadal przyjmowane.

a to niedobry Szymański; łososie wyżera a potem rybak nie ma co nałowić i warszawiak w Tesco łosośki norweskie kupować musi...

Panowie od dzisiaj wszyscy jedzmy parówk i ryż !!!

• Like 3

Tak gwoli scislosci WS nie zamieszcza zdjec zberetowanych ryb od wielu lat. Mam prenumerate tej gazetu od 2012 roku. Kupowalem tez wzesniej (kuzyn mi kupowal) pojedycze numery. Mysle, ze pierwsze egzemplarze doatalem okolo 2009 roku. Zawsze odkad pamietam na okladce tego magazynu promowane bylo C&R. Zdjecia z rybami musialy byc wykonane w plenerze. Nie przyjmowali zgloszen wagowych. Wymiar ryby byl jedynym odnosnikiem.

Co do uczciwosci wedkarzy wysylajacych  zdjecia wypuszczonych ryb do WS, ja mysle, ze nie wszystkie sa wypuszczane. Jesli ktos lapie szczupaka na zywca to raczej w C&R nie wierzy. Juz kilkakrotnie widzialem fotki w WS z pieknymi szczupakami oznaczone "ryba wypuszczona", a przy opisie metody polowu byl zywiec. Jedno jakos przeczy drugiemu.

Zreszta, w ostatnim numerze jest zdjecie pieknego bolenia zlowionego wlasnie na zywca. Patrzac na ta fotke jakosc ciezko uwierzyc, ze ta ryba zostala wypuszczona. No ale nagrode Pan z boleniem dostal.  ;) 

Przemilczę dla świętego forumowego spokoju te wszystkie fatalne dla kondycji i poziomu naszego wędkarstwa, wylansowane z łamów przez redaktorski duet - mody, trendy i poglądy.. :) Utrzymać się na czele fali, wiatr w porę wyczuć, być zawsze liderem z czołem miedzianym..

• Like 1

Przemilczę dla świętego forumowego spokoju te wszystkie fatalne dla kondycji i poziomu naszego wędkarstwa, wylansowane z łamów przez redaktorski duet - mody, trendy i poglądy.. :) Utrzymać się na czele fali, wiatr w porę wyczuć, być zawsze liderem z czołem miedzianym..

Sławku tak to już jest. Jedni wybrali drogę "lidera", podążając z wiatrem, starają utrzymać się na fali. Działają, czasami popełniają błędy innym razem odnoszą sukcesy. Drudzy zdecydowali się na bardzo wygodą rolę wiecznego opozycjonisty i krytykanta tych pierwszych. Postawa bierna nie wymagająca nic poza komentowaniem i oceną działań tych aktywnych. Bezpieczne to rozwiązanie a ryzyko porażki małe :)

• Like 4