bassy Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Jak w temacie może ktoś używa, kilka opinii by się przydało...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Do łodzi jej trochę brakuje .Opinią sie nie podzielę, ale nadmienię, że generalnie omijam wszystkie krypki poniżej 3.8-4m - max niestabilne ( miałem Venę 330cm i niemiłe doświadczenia)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Welski Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Do łodzi jej trochę brakuje . ( miałem Venę 330cm i niemiłe doświadczenia)... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 27 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Do łodzi jej trochę brakuje .Opinią sie nie podzielę, ale nadmienię, że generalnie omijam wszystkie krypki poniżej 3.8-4m - max niestabilne ( miałem Venę 330cm i niemiłe doświadczenia)... mówisz o tej komicznej motorówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Dokładnie bassy. Pływałem różnymi łódkami - stabilnie robiło się przy ok. 4m ( we dwójkę na pokładzie).Będziesz pływał w pojedynkę?? Rzeka czy jezioro?? Welski, masz kłopoty z poprawnym czytaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Welski Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Jeżeli pisze się .że jest cuś be,to trza uzasadnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Napisałem jasno, że wszystkie małe krypki którymi pływawałem były niestabilne... a nie be. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Welski Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Napisałem jasno, że wszystkie małe krypki którymi pływawałem były niestabilne... a nie be. i mialem vene 330 i niemiłe doświadczeniano i tu te ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 ..autor prosił o opinie nt. Necki, a Vena to inna konstrukcja w podobnej długości. Niemiłe doświadczenie = wypad za burtę <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Jak widze chodzi o odwieczny dylemat - chcialo by sie pohasac po wodzie bo z brzegu tak jakos nijako ale.... ....nie ma gdzie trzymac i jak przewozic lodki bez sporych nakladow oraz dochodzi latwosc wodowania w rozmaitym terenie. Do tego dochodza odwieczne dylematy zwiazane z nakladem pienieznym. Dlatego tak czesto sie widzi male skorupki nad woda. Troche tez zalezy gdzie sie chce poplywac, na jeziorze, rzece,...?Ale moje doswiadczenia wskazuja na potrzebe wiekszej jednostki, start od okolo 3,8-4m na 140cm o wadze 80kg. Jezeli ktos sie uprze bo nie ma innej alternatywy to oczywiscie mozna sie przemeczyc(nieraz) na czyms malym w okolicach 60kg wagi. Jedno czego bym unikal to jednostek tzw dwukomorowych (2 cieniutkie scianki a w srodku pianka)Celowalbym w cos takiego Albo kupilbym ponton ze sztywna podloga co tez wiaze sie z duzymi niedogodnosciami. Za to nie trzeba sie nikogo o nic prosic ani nikomu za nic placic. Przynajmniej jeszzce chyba nie wymyslono na to zadnych podatkow ani oplat.. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mekamil Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Takie same niemiłe doświadczenia mam jedynie z Nortonem, który ma 4,3m i jest w ciul niestabilny, gdy z innych łódek w okolicach 3,5m spokojnie we dwóch jerkowaliśmy na stojąco. Także długość nie jest tu jedynym koniecznym parametrem. Szerokość, dno, materiał są równie ważne, jak nie ważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Welski Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Pytam bo mam wlaśnie mam tą lupinkę i całkiem przyjemnie sie na niej pływa o stabilności nie wspominając.Na Marwej Wiśle fale morskie nie występuja,ale pokażne to i owszem po popisachniektorych ...........a sprzecik spisuje się na plus.Załoga jednoosobowa,ale w dwojkę też można spiningować i to na stojąco-sprawdzałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Jak wspominalem lowilem kiedys z pontonu ceraciaka. Dalo sie rowniez we dwoch. Niezapomniane przezycia przy jesiennych mgielkach i deszzcykach... <_< Moim zdaniem trzeba tu oddzielic 2 rzeczy: Da sie v Warto polecać. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zwłaszcza ze nadal chodzi mi o necko 340 a nie wynalazki o których gadacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 @bassy, mozna tak jeszcze troche poczekac, moze za rok...moze dwa ktos cos napisze <_< Natomiast wpadlem na (przymiotnikow nie wstawie)....pomysl.Wstawiam link do Twojej lodzi oraz jak sie uda fotke. Moze to pomoze (warto zanalizowac na przyszlosc) w tym, zeby ktos cos napisal? Swoja opinie napisalem...czy jak to szło? .....co mialem powiedziec - przeczytalem....wiecej nie mam nic do gadania...a panowie zrobicie jak chcecie... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Spoko loozik, łódkę widziałem fizycznie jest fajna - czekałem na wypowiedzi tych którzy użytkowali tę krypę po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Ale zwiększam docelowe gabaryty- łódka będzie zaparkowana a fala tam potrafi się wypiętrzyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dawidos Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Podłącze się do tematu , mam już jedną łódke i smigam nią po warcie ale no właśnie zawsze jest jakieś ale i ostatnio w ofercie sorby trafiłem na coś takiego http://www.sorba.pl/Katalog-lato/Lodzie/Lodz-polietylenowa-N OE-duza-350.htmlmoże ktoś wie kto produkuje te łodzie i jak się spisują na wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
bassy
Jak w temacie może ktoś używa, kilka opinii by się przydało......
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi