Skocz do zawartości
  • 0

Łódź Necko 340

bassy

Pytanie

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jak widze chodzi o odwieczny dylemat - chcialo by sie pohasac po wodzie bo z brzegu tak jakos nijako ale....

....nie ma gdzie trzymac i jak przewozic lodki bez sporych nakladow oraz dochodzi latwosc wodowania w rozmaitym terenie.

Do tego dochodza odwieczne dylematy zwiazane z nakladem pienieznym.

Dlatego tak czesto sie widzi male skorupki nad woda.

Troche tez zalezy gdzie sie chce poplywac, na jeziorze, rzece,...?

Ale moje doswiadczenia wskazuja na potrzebe wiekszej jednostki, start od okolo 3,8-4m na 140cm o wadze 80kg.

Jezeli ktos sie uprze bo nie ma innej alternatywy to oczywiscie mozna sie przemeczyc(nieraz) na czyms malym w okolicach 60kg wagi.

Jedno czego bym unikal to jednostek tzw dwukomorowych (2 cieniutkie scianki a w srodku pianka)

Celowalbym w cos takiego

Albo kupilbym ponton ze sztywna podloga co tez wiaze sie z duzymi niedogodnosciami.

Za to nie trzeba sie nikogo o nic prosic ani nikomu za nic placic. Przynajmniej jeszzce chyba nie wymyslono na to zadnych podatkow ani oplat..

Gumo

• 0

Takie same niemiłe doświadczenia mam jedynie z Nortonem, który ma 4,3m i jest w ciul niestabilny, gdy z innych łódek w okolicach 3,5m spokojnie we dwóch jerkowaliśmy na stojąco. Także długość nie jest tu jedynym koniecznym parametrem. Szerokość, dno, materiał są równie ważne, jak nie ważniejsze.

• 0

Pytam bo mam wlaśnie mam tą lupinkę i całkiem przyjemnie sie na niej pływa o stabilności nie wspominając.

Na Marwej Wiśle fale morskie nie występuja,ale pokażne to i owszem po popisachniektorych ...........a sprzecik spisuje się na plus.

Załoga jednoosobowa,ale w dwojkę też można spiningować i to na stojąco-sprawdzałem

post-1917-1348914843,2978_thumb.jpg

• 0

@bassy, mozna tak jeszcze troche poczekac, moze za rok...moze dwa ktos cos napisze <_<

Natomiast wpadlem na (przymiotnikow nie wstawie)....pomysl.

Wstawiam link do Twojej lodzi oraz jak sie uda fotke.

Moze to pomoze (warto zanalizowac na przyszlosc) w tym, zeby ktos cos napisal?

Swoja opinie napisalem...czy jak to szło? .....co mialem powiedziec - przeczytalem....wiecej nie mam nic do gadania...a panowie zrobicie jak chcecie... :D

Gumo

post-15-1348914846,2019_thumb.jpg

• 0

Podłącze się do tematu , mam już jedną łódke i smigam nią po warcie ale no właśnie zawsze jest jakieś ale i ostatnio w ofercie sorby trafiłem na coś takiego http://www.sorba.pl/Katalog-lato/Lodzie/Lodz-polietylenowa-N OE-duza-350.html

może ktoś wie kto produkuje te łodzie i jak się spisują na wodzie?