Cadar Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Witam.Mam kilka pytań związanych ze składaniem nowego zestawu castingowego.Na początek powiem może gdzie, co i na co chciałbym łowić, głownie będę wędkował na Noteci oraz Brdzie w okolicach Bydgoszczy może czasami na Wiśle w okolicy Solca Kujawskiego oraz zapewne przytrafi mi się jakieś jeziorko, głównymi gatunkami na jakie będę się nastawiał to będą pstrągi, okonie, klenie, oraz czasami coś większego w postaci szczupaka. zakres przynęt od 5g-20g głównie przynęty miękkie oraz woblery oczywiście nie wykluczam całkowicie obrotówek a wiec chciałbym żeby zestaw był bardzo uniwersalny. bo kilkunastu lekturach wybrałem dla siebie kij z serii Team Dragon 2,45m 7g-21g cw. cast natomiast mam większy problem z multiplikatorem ponieważ wszystkie proponowane multiki do tego typu przynęt są drogie a nie chciałbym przekroczyć kwoty 1000 zł za w pełni wyposażony zestaw (wędka,multiplikator,pleciona no i oczywiście klika przynęt ) i tutaj pojawiają się moje pytania czyli:- czy wybrana przemnie wedka jest dobra i jej jakosc odpowiada cenie- jaki multiplikator do niej dobrać aby nie przekroczyć mojej kwoty- jaka plecionka była by odpowiednia to tego zakresu przynęt- oraz czy sa jakies godne polecenia przynety typu (must have) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 większy problem z multiplikatorem ponieważ wszystkie proponowane multiki do tego typu przynęt są drogie a nie chciałbym przekroczyć kwoty 1000 zł za w pełni wyposażony zestaw Kup używkę i nie będziesz musiał się martwić o zmieszczenie w podanej kwocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cadar Opublikowano 26 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 urzywane kosztują w granicach 500 do 600zł plus koszt przesyłki najcześciej z innego kraju miesci sie w granichach 20 dolarow czyli natepne 100zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 No nie wiem, ostatnio dla kolegi ściągnąłem z japońskiego ebaya Scorpiona 1001, tego starszego bez XT i z wysyłką wyszło 340zł. Porysowany, ale po wyczyszczeniu technicznie idealny.No, ale ja za dolara płaciłem po ~3,2zł, a nie po 5zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Daiwa ROJO i zostanie Ci jeszcze dużo waluty na wybór przyzwoitego kijka i dobrej plecionki: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&&th=142 22&goto=194181#msg_194181 Niech mnie ktoś zbeszta, jeśli wpuszczam Cię w maliny.Z nowych możesz jeszcze poszukać po sklepach Abu Ambassadeurów C3. Może C4, może Okuma VS - nie kojarzę po ile nowe stoją w sklepach, ale chyba też się zmieszczą w budżecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogalson Opublikowano 31 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 kolego masz priv. bierz szybko, bo fajna maszynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi