Maniew1 Opublikowano 20 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego (edytowane) Panowie stoję przed wyborem:Solum RS 3-15g 228cm Daiwa Wilderness trout 4-14g 210cm Rzeki mniejsze, głównie leśne, trudno dostępne odcinki Edytowane 20 Lutego przez Maniew1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumek66 Opublikowano 21 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego Przewertowałem chyba wszystkie tematy i albo nic nie znalazłem albo kije które są polecane są już nie do dostania.Szukam wedki na Wiślanie bolki z pontonu.Potrzebuje coś w okolicach 210-240 cm z c.w do 30 gram. Budżet do 500 zł. Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majcyk_mx Opublikowano 27 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego Witam, Szukam bardzo lekkiej wedki o akcji fast/xfast. Chodzi mi o lekkie jigowanie na wisle, cw do 21g byłoby super:) dlugosc kija 270+. Aktualnie mam azure xgame 2,51 do 14g ale potrzebuje coś dłuższego i troszkę mocniejszego, no i najlepiej jakby ważyło ponizej 100g . Z góry dziękuję wszystkim forumowiczom za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof85 Opublikowano 27 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego Witam, Szukam bardzo lekkiej wedki o akcji fast/xfast. Chodzi mi o lekkie jigowanie na wisle, cw do 21g byłoby super:) dlugosc kija 270+. Aktualnie mam azure xgame 2,51 do 14g ale potrzebuje coś dłuższego i troszkę mocniejszego, no i najlepiej jakby ważyło ponizej 100g . Z góry dziękuję wszystkim forumowiczom za pomoc Hej zerknij na Shimano Technium 269 7 21 Sam zastanawiam się nad tym kijkiem do lżejszego spinningu nad rzeke Wysłane z mojego SM-A356B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 1 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca (edytowane) Potrzebny kij seryjny pod sandacza.Rzeka Warta, gumy 12/15 cm maxRaczej 270cm długościDo 500-600zł Co byście polecili?Czuły i by dobrze był widoczny opad.Kamisori Zander, Proguide X, Inazuma Zander, a może coś innego?Podpiął bym do tego zaubera (czerwonego) 4000i ewentualnie jaka plecionka (grubość/LB) ? AMZ X4 1.2 będzie ok czy za cienko? Edytowane 1 Marca przez Umbra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof85 Opublikowano 12 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca Witam wszystkich Polecicie jakiś kijek St.Croix na Rzekę Warte przeznaczenie Szczupak Sandacz okolice 260 cm lowie na gumy od 7 do 12 cm na główkach od 7 do 14 gram foto gum w zalaczniku będę wdzięczny czy kij o mocy MF czy też MHF Wysłane z mojego SM-A356B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof85 Opublikowano 12 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca Potrzebny kij seryjny pod sandacza.Rzeka Warta, gumy 12/15 cm maxRaczej 270cm długościDo 500-600zł Co byście polecili?Czuły i by dobrze był widoczny opad.Kamisori Zander, Proguide X, Inazuma Zander, a może coś innego?Podpiął bym do tego zaubera (czerwonego) 4000i ewentualnie jaka plecionka (grubość/LB) ? AMZ X4 1.2 będzie ok czy za cienko?Zerknij na Kamisori Zander 260 do 28 długość już dobra minus male przelotki w Listopadzie już z tym jest roznie jak przymrozki są Osobiście sam się rozglądam za dłuższym kijem ponieważ mojemu kijkowi 240 cm brakuje długości Co jeszcze mogę ci powiedzieć to napisz do Sklepu Trójka Lub Miętus Na bank coś dobrze doradza i dobiorą w tym budżecie Wysłane z mojego SM-A356B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 8 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia (edytowane) Koledzy szukami wędki do woblerow typu twich 9-11cm 10 do 15g W zasadzie to wybór ogranicza się juz tylko do 2óch modeli.Team dragon cxt 213cm 5-25g lub abu garcia fantasista nano 213cm 4-21g.Miał ktoś do czynienia z ww. modelami i podpowie czy te wędki nadaja się do takiego stylu łowienia?Lub moze doradzi któryś z kolegów jeszcze inną wędke do takiego łowienia (dł.213-220cm ,2 częsci koniecznie) budżet ok 1000zł Edytowane 8 Kwietnia przez Ostry krokodylec1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 15 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia (edytowane) Wie ktoś/zna może jakiś kij w castingu pod drop shota i boczny trok - dłuższą wklejankę?Coś 230-240 z dobrze widocznym szczytem.Do powiedzmy 12-14g - typowo pod okonie i okonki.Do 400-500zł Oczywiście może być tubular, ale z delikatnym szczytem Edytowane 15 Kwietnia przez Umbra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia Wie ktoś/zna może jakiś kij w castingu pod drop shota i boczny trok - dłuższą wklejankę?Coś 230-240 z dobrze widocznym szczytem.Do powiedzmy 12-14g - typowo pod okonie i okonki.Do 400-500zł Oczywiście może być tubular, ale z delikatnym szczytemByłem dzisiaj w dwóch miastach w sklepach wędkarskich w poszukiwaniu lekkiego casta...W 3 nie mieli w ogóle wędek w castingu.W pozostałych 2 mieli casty, ale najlżejszy do 40g lub 60g....Także nici z wzięcia do ręki i machania na sucho... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia Pod okonie, nie okonki to fajny będzie dragon msx w gramaturze 2,5 - 16 gram i długości 228 cm. Cena i to co za nią dostajemy bezkonkurencyjna. Nawet na aliex nie będzie łatwo kupić tak fajną wędkę za tak nieduże pieniążki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia (edytowane) Pod okonie, nie okonki to fajny będzie dragon msx w gramaturze 2,5 - 16 gram i długości 228 cm. Cena i to co za nią dostajemy bezkonkurencyjna. Nawet na aliex nie będzie łatwo kupić tak fajną wędkę za tak nieduże pieniążki.widzę na alledrogo po 7 stówek (:ok, sprawdzamZ tego co widzę to albo nie ma w magazynach albo 700zł na alledrogo EDIT znalazłem za 500 EDIT2 za 500, ale w spinie XD Edytowane 16 Kwietnia przez Umbra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 17 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia Ktoś? Coś? Znalazłem jeszcze dragon jig, ale on ma tylko 198cm Sent from my ASUS_I006D using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 19 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia (edytowane) Koledzy szukami wędki do woblerow typu twich 9-11cm 10 do 15g W zasadzie to wybór ogranicza się juz tylko do 2óch modeli.Team dragon cxt 213cm 5-25g lub abu garcia fantasista nano 213cm 4-21g.Miał ktoś do czynienia z ww. modelami i podpowie czy te wędki nadaja się do takiego stylu łowienia?Lub moze doradzi któryś z kolegów jeszcze inną wędke do takiego łowienia (dł.213-220cm ,2 częsci koniecznie) budżet ok 1000zł Dragon może być za słabyMam 1 wersję cxt superfasta i łowię nim twitchami 65-110mm i te 11cm są już moim zdaniem mocno na granicy komfortu prowadzenia Nie chodzi o ciężar tylko o opór woblera- szczyt jak dla mnie już za bardzo klękaPlusem jest to że nie gubi nawet niedużych ryb (okonie od 25cm) a np sandacze 70+ wcina beż problemu Edytowane 19 Kwietnia przez jajakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 22 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia Dziekuje za odpowiedź, tez o tym dragonie tak wyczytałem. Wybór padł na fox rage ti pro 210cm 5-21g na sucho wydaje się odpowiednia. A na mokro sprawdze juz w maju???? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 22 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja Cześć. Szukam kijka do połowu Okoni na ciężko, max 4" + 10g ołowiu, bez wklejki. Szukam czegoś czułego "elektrycznego", nie powiem że bez limitu PLN, ale rozważę każdą propozycję. Coś może macie fajnego godnego do polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 22 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja Cześć. Szukam kijka do połowu Okoni na ciężko, max 4" + 10g ołowiu, bez wklejki. Szukam czegoś czułego "elektrycznego", nie powiem że bez limitu PLN, ale rozważę każdą propozycję. Coś może macie fajnego godnego do polecenia Thorus Boron SBO688-1N 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 22 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja ... albo jeśli budżet skromniejszy to kraag elite. Jak dla mnie niemal doskonałe blanki. Oczywiście to wyjątkowo subiektywna opinia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 22 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja Cześć. Szukam kijka do połowu Okoni na ciężko, max 4" + 10g ołowiu, bez wklejki. Szukam czegoś czułego "elektrycznego", nie powiem że bez limitu PLN, ale rozważę każdą propozycję. Coś może macie fajnego godnego do polecenia Musi być Pracownia czy może być kij seryjny? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 22 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja Musi być Pracownia czy może być kij seryjny?Seryjny również jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 22 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja Tict ice cube IC 74pt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 23 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja W takim razie jak bez wklejki to ten kijek powinien spełnić twoje oczekiwania Graphiteleader SILVERADO PROTOTYPE 22GSILPS-832M. Gdyby jednak mógłby być ST (nie mylić z polska wklejka) to poleciłbym EVERGREEN SERPENTI TKSS-66MHST BUSH SERPENT. Ze starszych seri jeśli taki byś gdzieś jeszcze znalazł to Evergreen Temujin Spin Cobra TJMS 63 MH. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 24 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja Wklejki evergreena są jak nie wklejki. Przetestowałem wytrzymałościowo swoją raz i byłem w szoku że nie połamałem. Jakby nie S w nazwie to cieżko to nawet wypatrzeć. Solid tip to nie chamsko wklejony pełny patyk.Natomiast tak mocny kij bez wklejki będzie na potęgę gubił okonki do 30cm chyba, że będzie głęboko pracującą kluchą.Kiedys bardzo nie chciałem wklejek, ale tez nie lubię kluch. No i chcąc mieć progresywne fasty, wklejka ratuje sytuację i mam dwie … Teraz myśląc o evergreenie reliance martwię się właśnie tym brakiem wklejki, a nie myśle o okoniach. Gleboko pracujące, ale szybkie tubulary masz Yamagi. Nie mam co prawda aż tak mocnej, ale jakby się upierać przy tubularze to chyba właśnie Yamaga BC. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 27 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja Dzięki bardzo za propozycje, może uda mi się choć część z tego wziąć do łapy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi81 Opublikowano 27 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja Thorus Boron SBO688-1NPosiadam go i potwierdzam w 100% REWELACJA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi