TematRzeka Opublikowano 29 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca (edytowane) Siema, szukam kija glownie pod sandacze ale zdarzaja sie i przylowy suma. Lowie na Warcie z brzegu, szybszy odcinek, na glebokosci 2-6m. Glownie cykady waga 18-25g, czasami guma z glowka 10-20g. Cos zeby bylo wyraznie czuc "pstryki". Cena do 600zl. Dlugosc kolo 250cm +/-10cm Edytowane 29 Lipca przez TematRzeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lacroix812 Opublikowano 6 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia Siema, ja bym Ci polecił z czystym sercem jeśli lubisz lekkie kije SG 4 252 cm do 35g wyrzutu, mega dobrze wyważony kij i lekki, trochę małe przelotki, ale mi to nie przeszkadza osobiście. Jak wspomniałem wcześniej waga to duży atut. Ostatnio kupiłem Dragona flasha 2,75m do 35 g. jeszcze nie testowałem troszkę leci na pysk ale szybki jak błyskawica, czuć tę moc w ręce. Polecam Ci też serie z Dragona Pro guide X - tam na pewno coś Cię zainteresuje bo to szybkie wędki pod sandacza jak ten flash. Sam zastanawiam się nad jednym egzemplarzem tylko z mniejszym cw. Pewnie na Twoim miejscu wybrałbym cos z proguide albo tego flasha, sg4 dałaby rade pod sumem, ale miałaby pewnie problem pod takim 150+, natomiast flash i proguide bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TematRzeka Opublikowano 6 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia Czyli szukam proguide, dzieki. Ma ktos tego 245cm 14-35g? Jak tak to jak odczucia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mestre16 Opublikowano 14 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia Czołem, szukam wędki do inshore, łowienie z brzegu ale nie plaża, raczej małe klify czy skałki do 4-5m wysokosci, falochrony w portach. Raczej jestem zdecydowany na wędkę 3-3.30m, c.w. około 80g? tu nie jestem do końca pewny. Głównie chce połowic makrele więc 40g odważnik i choinka ale też pikery na labraxa czy inne wynalazki. Na czym mi zależy to żeby był to trójskład i miał akcje MF. Oczywiście jak zaproponujecie jakieś dwuskładnikowe tontez je wezme pod uwagę. Ogólnie nie znam rynku okołomorskiego więc wszelaka pomoc się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hudzik Opublikowano 23 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia Witam , mój leciwy spinning " Mikado izumia flash zander 28gr " odszedł do "Walhalli" , a obławiałem nim wody z łódki, brzegu i był takim uniwersum (szczupak, sandacz , nawet sum) , Ciężko znaleźć te kije w wersji korkowej, stąd pytanie do posiadaczy nowszej wersji z rękojeścią Eva. Jak wam sprawdzają się te wędki, ewentualnie , jaki spinning polecacie jako takie uniwersum , choć wiem, że większość powie , że nie ma wędek uniwersalnych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lacroix812 Opublikowano 23 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia Sg4 distance game 2.74m do 30gCoś z serii dragon pro guideDragon flash xc40p 2.75m do 35g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roost Opublikowano 24 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia Panowie doradzi ktoś jakiś kijek na sandacza pod gumę? Długość 230-270, realny cw 10-30/32g, tubular. Budżet tak myślę do 1000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lacroix812 Opublikowano 24 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia Panowie doradzi ktoś jakiś kijek na sandacza pod gumę? Długość 230-270, realny cw 10-30/32g, tubular. Budżet tak myślę do 1000 zł.Shimano lunamis, dialuna, technium. Kwestia tego, która by Ci leżała bardziej w ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roost Opublikowano 24 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia A który z nich byłby najszybszy? Szukam raczej x-fasta. Tak patrzę Daiwa ma kilka modeli np. Prorex itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 24 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia Panowie doradzi ktoś jakiś kijek na sandacza pod gumę? Długość 230-270, realny cw 10-30/32g, tubular. Budżet tak myślę do 1000 zł.Poczytaj o graphiteleader tiro Gots-792ml <<to nie jest giełda!>> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lacroix812 Opublikowano 24 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia (edytowane) A który z nich byłby najszybszy? Szukam raczej x-fasta. Tak patrzę Daiwa ma kilka modeli np. Prorex itdWedług mnie lunamis najszybszy. Popatrz na YouTube jest porównanie linamisa i dialuny Edytowane 24 Sierpnia przez Franzoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szadkowski.fishing Opublikowano 26 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia Witam. Poszukiwana wędka do zimowego dłubania okoni i do wiosennego łowienia jazi na gumy, więc fajnie aby miała od 2,05 do około 2,25 długości, do około 4-5 gram wyrzutu. Zależy mi na tym aby nie był to x-fast i fajnie pracował pod rybą. Z racji tego że głównie ma służyć do okoniowej dłubaniny to wklejka wskazana. Póki co mam na oku Tict Ice Cube ic-74pt-sis i Konger World Champion II Elvis. Co sądzicie o tych 2 kijkach i co wy byście zaproponowali. Pozdrawiam???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 26 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia Skoro ma być wklejka, to Tict Ice Cube IC-74PT-sis odpada, pobieważ to jest tubular ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szadkowski.fishing Opublikowano 26 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia Mój błąd????, chodziło o model Ice Cube IC-74FS-Sis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 28 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia Zerknij jeszcze na graphiteleader finezze19 solid tip 226cm do 5g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 28 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia W sumie nawet to ta wersja do 7g tubular tez by wchodziła w gre, te finezki tubulary zachowują się jak wklejki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proton Opublikowano 1 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września (edytowane) Panie chce kij i wiem jaki ale nie wiem gdzie szukać?Szukam kijka pod lżejsze łowienie, ok 2-6cw i wymagania są dość specyficzne. Bo potrzeba betonowego dolnika, kije ma być sztywny grający tylko szczytoweczka, żadnych lejących kluch, co moglibyście polecić? Szukam kijka raczej z górnej półki, elektrycznego, dobrze przenoszącego skubanie okoni. Najważniejsze. To nie może być wklejka Edytowane 1 Września przez Proton 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lacroix812 Opublikowano 1 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września Panie chce kij i wiem jaki ale nie wiem gdzie szukać?Szukam kijka pod lżejsze łowienie, ok 2-6cw i wymagania są dość specyficzne. Bo potrzeba betonowego dolnika, kije ma być sztywny grający tylko szczytoweczka, żadnych lejących kluch, co moglibyście polecić? Szukam kijka raczej z górnej półki, elektrycznego, dobrze przenoszącego skubanie okoni. Najważniejsze. To nie może być wklejkaWidzę kolego, że mamy podobny problem tylko ja szukam coś z większym cw. Od długiego czasu szukam takiej wędki pod sandacza i szukałem w różnym budżecie, okazało się niedawno, że jest pewna wędka, która prawie spełnia te wymagania invader do 21g 2,75m co ciekawe za 150 zł Łowie nią od maja i jest kozak, troche już wyciągnęła, ma na koncie nawet sumka 1,10 m tak więc dołączyłbym do pytania ale coś z większym cw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 1 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września Beton w dole i spolegliwy szczyt w niskim c.w. to równa się niektóre modele finezzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proton Opublikowano 1 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września Finezza ma całą szczytówkę spolegliwą a tu "chyba" chodzi o to żeby tylko koniec szczytówki był cienki, szybki i delikatny a reszta sztywna. Zatem polecam Evergreen-a SPRS-65L-T "Thunder Shot", wątpię aby istniało coś co może sprawdzić się lepiej. Powinien być jeszcze na giełdzie.Przeszukam, popatrzę poczytam. Dzięki za polecanie, może ktoś coś jeszcze podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 1 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września (edytowane) Polecam evergreena. Tylko wolę dłuższe. I nie bałbym się wklejki - w evergreenach specyficzna ona jest. Można nie zauważyć różnicy Mam dwa i oba by spełniły wymagania. BB Hitman i Resilience - jak ma nie być wklejka. Piękne wędki do łowienia dużych ryb na delikatne przynęty. Ale z tą sztywnością to na okonkach -22 to już trochę spadów będzie. Natomiast większe to już malina. Edytowane 1 Września przez Qh_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakuza Opublikowano 4 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września Potrzebny kij na sandacza, tylko i wyłącznie pod gumyFajnie gdyby pokazywał opad już od 8g+3cale lub 4 caleTak do 400złZ brzegu, rzeka... na rynny, dołkiMam jakieś tam swoje typy, ale chcę najpierw podpatrzeć wasze propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 4 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września ...Fajnie gdyby pokazywał opad już od 8g+3cale lub 4 cale... Jest tyle zmiennych, że nawet jasnowidz Jackowski (który sam zapewne widzi opad przez wodę) nie udzieli odpowiedzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakuza Opublikowano 4 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września (edytowane) Jest tyle zmiennych, że nawet jasnowidz Jackowski (który sam zapewne widzi opad przez wodę) nie udzieli odpowiedzi.Możliwe Jestem bardziej woblerowcem i ciezko mi czasami ocenić czy to opadło czy jeszcze nie [emoji23]Na 12g bez problemu czuć I widać, ale przy 5-8g nie czuję nic na aktualnym kiju.W nocy tym bardziej, nie wiem zupełnie nic... Jedynie łowię na "czuja" odliczając mniej wiecej w glowie i domyślając sie czy to juz dno czy jeszcze nie [emoji16]Oczywiscie, bardzo możliwe że to właśnie tak jest, a ja myślę że takie 8g to juz bez problemu powinno się czuć Edytowane 4 Września przez yakuza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 4 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września Też nie jestem fanatycznym opadowcem, ale... No tak, fajnie czuć, lecz jaką przynętę? Na jakiej lince, czeburaszka czy jig, w stawie, rzece? Czy przynęta rzucona pod prąd, prostopadle, czy z prądem? Prąd laminarny czy turbulentny, a może mieszany? Na jaką odległość rzucona? Dno twarde, czy miękkie? A wiatr? Silny? Może porywisty? Z jakiego kierunku względem linki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi