Gość Umbra The Sidewinder Opublikowano 10 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października (edytowane) Może : https://www.fishingstore.pl/product-pol-29301--Wedka-Favorite-Blue-Bird-BB1-762UL-T-2-30m-1-7g.html Mam wersję 2.40m do 12g dla mnie z brzegu i łażeniu po krzakach ok.jakościowo podobno tragedia (bo to nie tylko ten przypadek - inne kije cierpią także na beznadziejne wykonanie), upadliński szmelcMiałem kupować tego do 5g, ale ma go znajomyBlank jest okej, ale cała reszta to nieporozumienie.Przelotki szajs (nazywają to podobno klonem torzite XD), te pianki szajs + ścięcia nieergonomiczneSzajsowate przelotki, które dodatkowo wklejone są krzywo (pod kątem) oraz nie są w linii prostej.Osobiście odradzam ten wynalazek I tak, miałem "to coś" w ręce i tym łowiłem Edytowane 10 Października przez Umbra The Sidewinder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra The Sidewinder Opublikowano 10 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października (edytowane) Hej,Czy ktoś łowił kijem na blanku Canadian z pracowni Matuszewskiego FC, 3 m, cw. 8-25 gr? Chce go użyć pod bolenie, ale zastanawiam się czy ogarnie również sandacze? Jeśli tak, to tylko wobler? Nie wiem jak kij typowo boleniowy (o ile taki jest, ale to chyba kij bolo/esox) miałby też ogarniać sandacze.... na chłopski rozumTo zupełnie inne style łowienia i do tego potrzebna jest inna wędkaChyba, że chcesz łowić sandacze w nocy na woblera, a nie na gumy i główki 20g, to wtedy tak.Bo pod woblera stosuje się miękkie kije pod zeda by trzymał i nie rozrywał kotwicami gdy holujesz "za skórkę" Edytowane 10 Października przez Umbra The Sidewinder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin70 Opublikowano 10 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października jakościowo podobno tragedia (bo to nie tylko ten przypadek - inne kije cierpią także na beznadziejne wykonanie), upadliński szmelcMiałem kupować tego do 5g, ale ma go znajomyBlank jest okej, ale cała reszta to nieporozumienie.Przelotki szajs (nazywają to podobno klonem torzite XD), te pianki szajs + ścięcia nieergonomiczneSzajsowate przelotki, które dodatkowo wklejone są krzywo (pod kątem) oraz nie są w linii prostej.Osobiście odradzam ten wynalazek I tak, miałem "to coś" w ręce i tym łowiłemCo do przelotek się zgadzam, reszta za taką kasę ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra The Sidewinder Opublikowano 10 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października Co do przelotek się zgadzam, reszta za taką kasę ok."za taką kasę"Przypominam, że to kij za 400złJaxon grey stream był dużo lepiej wykonany (pod kątem omotek, linii przelotek)Mogli dać nawet gołe skss bez tej tandetnej pianki A na koniec dać choćby zwykłą gumę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin70 Opublikowano 10 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października Całe 256zł mi pasuje. Mam spełnienia swoje zadanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 11 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października (edytowane) jakościowo podobno tragedia (bo to nie tylko ten przypadek - inne kije cierpią także na beznadziejne wykonanie), upadliński szmelcMiałem kupować tego do 5g, ale ma go znajomyBlank jest okej, ale cała reszta to nieporozumienie.Przelotki szajs (nazywają to podobno klonem torzite XD), te pianki szajs + ścięcia nieergonomiczneSzajsowate przelotki, które dodatkowo wklejone są krzywo (pod kątem) oraz nie są w linii prostej.Osobiście odradzam ten wynalazek I tak, miałem "to coś" w ręce i tym łowiłem. Edytowane 11 Października przez Ostry krokodylec1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin70 Opublikowano 11 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października Dzisiaj pogoda nie ciekawa więc, sprawdziłem te przelotki. Okazuje się że wcale nie jest tak źle. Są w lini prostej, nie są krzywo wklejone. Po dokładnym umyciu okazało się że na ramkach było trochę ciemnego kleju z procesu produkcji. Wymycie szczoteczką załatwiło temat. Jak mam być szczery to i tak nie zwracam na to uwagi jak łowię. Liczy się skupienie, obserwacja plecionki i przekaz brań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra The Sidewinder Opublikowano 11 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października (edytowane) Favorite, czyli na co komu kontrola jakości?https://youtu.be/X86uA9tMmoA?si=jwJtrut9dyD5bEPH Trochę mniej źle są wykonane dragony i savage gearyChociaż w moich SG4 też było krzywo wklejone.To samo z tej dragonowskiej serii MTX, najczęściej startowa nie jest w linii z mocowaniem kołowrotka Może akurat moje egzemplarze składał zezowaty skośnooki Przyzwyczajony jestem do jakości TICT, Tetra Works, Yamaga, Graphiteleader i Megabass...Ale patrzę na te tanie kije przez pryzmat ich bardzo niskiej ceny.Jak wcześniej napisałem, jaxony po 100zł są lepiej wykonane niż ta cała reszta budżetowców Edytowane 11 Października przez Umbra The Sidewinder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin70 Opublikowano 11 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października No wiesz, to tak jakbym miał oceniać ludzi po wyglądzie, nie tędy droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra The Sidewinder Opublikowano 12 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października (edytowane) Znajdzie się jakiś kij pod ultralajta na Aliexpress?Jedyne wymagania to ma być fast/xfast z naciskiem na xf'a i długości 2m-2,1mi po taniości Najchętniej 2 skład ew. travelPurelure i inne kyorimy odpadająMax 100zł (zaliczają się promocje) - znalazłem kilka, jeden nawet za 20zł (jakis suogiyang), ale nie testowane Głównie będzie katowany na sandaczach pod drop shota i okonie... Główka max 7gNa prezencik dla kuzyna ze Szczecina Edytowane 12 Października przez Umbra The Sidewinder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbb Opublikowano 12 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października Witam szanowne grono, Czy miał już ktoś okazję korzystać z nowości Mikado czyli MFT Elite? Zastanawiam się bardzo mocno nad tym wędziskiem a dokładnie w wersji 240cm, 7-28g z przeznaczeniem pod szczupaki. Zależy mi na wędce o akcji extra fast by nie przegapić żadnego brania. Miałem okazję by chwilę połowić Dragonem ProGuide X i ta wędka pozwala faktycznie poczuć nawet oddech szczupaka zanim zdecyduje się chapnąć przynętę. Nie ma póki co żadnych opinii na forach, grupach fb czy recenzji z YT bo jest to praktycznie nowość od Mikado. ProGuide niestety jest po za moim budżetem stąd szukam wędki o akcji extra fast pod szczupaki. Jeśli macie jakieś godne polecenia wędki to proszę śmiało podawać swoje propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra The Sidewinder Opublikowano 12 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października Witam szanowne grono,Czy miał już ktoś okazję korzystać z nowości Mikado czyli MFT Elite? Zastanawiam się bardzo mocno nad tym wędziskiem a dokładnie w wersji 240cm, 7-28g z przeznaczeniem pod szczupaki. Zależy mi na wędce o akcji extra fast by nie przegapić żadnego brania. Miałem okazję by chwilę połowić Dragonem ProGuide X i ta wędka pozwala faktycznie poczuć nawet oddech szczupaka zanim zdecyduje się chapnąć przynętę. Nie ma póki co żadnych opinii na forach, grupach fb czy recenzji z YT bo jest to praktycznie nowość od Mikado. ProGuide niestety jest po za moim budżetem stąd szukam wędki o akcji extra fast pod szczupaki. Jeśli macie jakieś godne polecenia wędki to proszę śmiało podawać swoje propozycje Dam impulse zander. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stary_anona Opublikowano 13 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października A’propos Dragona Pro Guide - mam wersję 2 metrową do 21g, nie znalazłem do tej pory w podobnym budżecie równie „elektrycznego” kija. W tym momencie najlepsza cena tej wersji to nieco ponad 300 zł, więc podobnie jak w.w Dam. Sam rozglądam się za czymś podobnym do Pro Guide, w wersji 3,05 Tubular do około 20g. Ta wędka niestety ma opcje 10-30 w podanej długości. Może znacie coś podobnego, szybkiego (nie kluchę na klenie), ale długość 2.90 lub więcej? Koniecznie tubular Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi