Skocz do zawartości

Sandacz na Wiśle w woj. świętokrzyskim

czerwcowy0520

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem ze woj. świętokrzyskiego. Do wisełki mam 80km(sandomierz) , połaniec podobnie, do solca trochę mniej. Ostatnio bylem pare razy w sandomierzu za sandaczem ale lipa straszliwa...ciągnie straszliwie do dużej wody, ale brak efektów nieco zniechęca..

.na mojej małej rzeczce coś tam się czasem wydłubie ładniejszego ale klimat bez porównania zwłaszcza podczas nocnego łowienia. Zastanawiam sie czy jest sens trzymać się sandomierza czy moze uderzyc gdzie indziej...? Z góry dzięki za pomoc [emoji6]

Sandomierz ogólnie jest przełowiony , duża presja feederowców i spiningistów pustoszy rybostan , jeśli już próbować to na tygodniu kiedy większość w pracy.Lepiej pojechać na inne odcinki tej rzeki.Ostatnio na 12 wyjazdów okolice , tylko jeden sandaczyk wydłubany i jedno potężne uderzenie z ładnym odjazdem.Mimo to fajnie jest pospacerować nad Wisełką oderwać się od domu , pracy. 

Kiedys to był jeden z lepszych odcinków w naszym kraju...no ale wszyscy wiedza jak jest...sam spacerek bajka sprawa, ale faknie byloby jakiegos zedzika trafic od czasu do czasu....a inne odcinki? Sandomingo sobie daruje chyba do wiosny i boleni, bo widze ze jest ich tu multum

Kiedys to był jeden z lepszych odcinków w naszym kraju...no ale wszyscy wiedza jak jest...sam spacerek bajka sprawa, ale faknie byloby jakiegos zedzika trafic od czasu do czasu....a inne odcinki? Sandomingo sobie daruje chyba do wiosny i boleni, bo widze ze jest ich tu multum

Obyś się tylko nie zdziwił - wiosną i tym "multum" boleni  ;)  :) .

• Like 1

W okolice, ale i u nas by coś znalazł. Jak skopie to tym bardziej będę zadowolony, ponieważ już nieraz korzystałem z jego gościnności. Nie ma to jak doborowy kompan nad wodą.

Dzięki i wzajemnie☺ nikt nic kopał nie będzie[emoji6] żadnej rywalizacji, jedynie Przyjemnie spedzony czas nad woda jak zaesze z resztą...[emoji1]

dopiero w tym roku zaczalem probowac w nocy za sandalkiem nad kamionka pare rybek sie uwiesilo rozmiary raczej nie za duze ale pare duzo ladniejszych rybek spadło mam na mysli odcinek od mostu w dziurowie do mostu w michałowie choc odcinek od michałowa do samych starachowic tez wydaje sie byc nie zly bede probował w przyszlym roku bo jesli pogoda w najblizszych dniach bedzie taka jak przez ostatni tydzien to wole jednak wisełke chocby dla klimatu :)